Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pompka spryskiwacza-MSW/MSR - czy pasuje od Daewoo??
Autor Wiadomość
szamcio11 
Forumowicz

Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-12-2009, 14:03   pompka spryskiwacza-MSW/MSR - czy pasuje od Daewoo??

Przeszukując forum znalazłem info, że np do Carismy pasują pompki spryskiwaczy od Lanosa, Matiza lub Tico. Pytanie - czy ktoś wie, czy taka / która, pompka spryskiwacza będzie pasowała do Space Wagona rocznik 93-96?
W zasadzie możan wymontować starą i próbować, ale zima, bez spryskiwacza w ogóle ciężko jeździć. Będę wdzięczny za pomoc
szamcio

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 15-12-2009, 16:05   

Witam
Jak się popieści to się zmieści. A jak nie to będzie Ci to przeszkadzało w czymś najważniejsze że będzie działać i spełniac swoją funkcje.Pompka może być oddzielnie w wielu autach tak jest.Grunt to nie robić sobie problemu z byle czego
pozdrawiam

szamcio11 
Forumowicz

Wysłany: 15-12-2009, 16:32   

Dzięki za odpowiedź. Choć przyznam się, że wczytuję się w to co napisałeś, i za cholerę nie wiem, co miałeś na myśli???????

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 15-12-2009, 16:38   

Dobra teraz łopatologicznie
pompke możesz od każdego auta sobie sprawić zasilanie od starej (elektryczne)dojście na pompce łączysz ze zbiornikiem a odejście do spryskiwaczy i już spryskiwacze działają TAKIE to TRUDNE ?do podłączenia możesz kupić sobie w aptece wężyki od kroplówki
pozdrawiam

szamcio11 
Forumowicz

Wysłany: 15-12-2009, 16:41   

dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie
Mozna i tak
ale pytałem, czy pompka od lanosa, tico itp będzie pasowała do zbiorniczka w WSW - bo w tym modelu pompka jest mocowana bezpośrednio do zbiorniczka
Wiem, mogę też zastosować starą pompke od malucha, wężykiem do kabiny, potem węzyk z apteki do tylnej szyby, potem jeszcze dziurka przez szybe i jest
Nie chodzi mi o racjonalizację auta, tylko zastosowanie pompki w miejsce oryginału.
I takie zadałem pytanie

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Wysłany: 22-02-2010, 08:47   

Podpinam się.
W galu EA mam zamontowaną pompkę od jakiegoś daewo właśnie - z wyglądu identyczna z oryginałem DENSO, który mi się sfajczył.
Tylko, że mi słabo pryska.
Pytanie brzmi, czy znacie jakieś mocniejsze pompki - niekoniecznie pasujące plug-and-play. Idzie mi o pompki spryskiwaczy o większej wydajności, np. z modelu, gdzie jedna pompka obsługuje reflektory i szybę.

Mam zrobiony 'podgrzewacz dla ubogich' (czyli 1.5m więcej drogi do sprysków od pompki), oraz końcówki mgłowe. I ledwo sika...

bogdan54 
Mitsumaniak
bogdan54

Auto: space star 1.6 comfort
Wysłany: 28-02-2010, 21:59   

Spróbuj zamienić bieguny " + , - " , powinno być O.K. .Przy za dużym ciśnieniu będzie zrzucać wężyki ze złączek .

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 28-02-2010, 22:12   

bogdan54 napisał/a:
Spróbuj zamienić bieguny " + , - " , powinno być O.K
Przecież to jest silnik pradu stałego i jak zamienisz bieguny to bedzie sie obracał w kierunku przeciwnym :lol: nie pomoże, lecz zaszkodzi.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

bogdan54 
Mitsumaniak
bogdan54

Auto: space star 1.6 comfort
Wysłany: 01-03-2010, 20:12   

robertdg napisał/a:
Przecież to jest silnik pradu stałego i jak zamienisz bieguny to bedzie sie obracał w kierunku przeciwnym :lol: nie pomoże, lecz zaszkodzi.

Właśnie .Producenci części rzadko oznaczają piny znakiem + -, a te pompki zawsze działają z tym , że przy nie właściwym połączeniu ciśnienie będzie słabe . :p

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-03-2010, 20:20   

bogdan54 napisał/a:
przy nie właściwym połączeniu ciśnienie będzie słabe
Bzdura, wogole nie bedzie cisnienia, bo pompka zamiast zasysac plyn, bedzie pracowała na odwrót, czyli wogóle nie ma mowy o jakim kolwiek cisnieniu
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

szamcio11 
Forumowicz

Wysłany: 02-03-2010, 09:52   

jakby ktoś potrzebował, to mam na zbyciu taką nową pompkę od Daewoo, cena 10 zł. Okazało się, że u mnie był problem z wyłącznikiem a nie pompką
pozdr

Odpowiedz do tematu