Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galanty Avance 2,5V6 Czaple i Zakopane
Autor Wiadomość
seba76 
Nowy Forumowicz

Auto: będzie Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2010, 12:17   [EAx 97-04] Galanty Avance 2,5V6 Czaple i Zakopane

Witam serdecznie,

Na wstępie chciałem serdecznie przywitać wszystkich użytkowników forum - jest to mój pierwszy post, chociaż tak naprawdę forum znam od dawna i kiedyś byłem jego użytkownikiem, jak również posiadaczem mitsubishi lancera 2004 r. Potem różnie potoczyły się moje motoryzacyjne losy, jednak aktualnie planuję powrócić do Mitsu i zakupić auto, na które zawsze miałem ochotę tzn. Galanta 97-04 w jedynie słusznej wersji z silnikiem 2.5V6. Przeglądam pojawiające się ogłoszenia na allegro, niestety wybór niewielki, aktualnie wpadły mi w oko 2 pojazdy. Będę bardzo wdzięczy za Wasze opinie i spostrzeżenia na podstawie ogłoszeń:

1. 2.5v6 1998 r. Zakopane link do aukcji

Cena (brutto): 16 500 PLN / 4 202 EUR (do negocjacji)

Rok produkcji: 1998, Data rejestracji: 01/1999, Przegląd: 07/2010, Ubezpieczenie: 07/2010, 98 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Niemcy, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, welurowa tapicerka, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, niezależne ogrzewanie, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Samochód w bardzo dobrym stanie technicznym. Kilka elementów dodatkowych takich jak osłona pod silnik, drugi komplet kół, ogrzewanie postojowe. Regularnie serwisowany.
Silnik 2.5 V6 24V

Rozmawiałem z właścicielem (osoba prywatna, nie handlarz, sympatyczny człowiek) - nie jest to wersja avance, ospojlerowanie zostało dołożone, podobno przebieg był jeszcze w Niemczech cofnięty (auto w PL od 2 lat), realny przebieg ok. 200 tys. Podobno auto bezwypadkowe, sprowadzone na kołach.

2. 2.5v6 1999 r. Czaple link do aukcji

Cena (brutto):17 500 PLN / 4 456 EUR (do negocjacji)

Rok produkcji: 1999, Data rejestracji: 02/2000, Przegląd: 07/2011, 204 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, granatowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, tempomat, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Witam. Na sprzedaż Mitsubishi Galant w wersji " AVANCE" z silnikiem 2.5V6 ,manualna skrzynia biegów. Sprowadzony do Polski w dniu 23.02.2010,zakupiony w serwisie Mitsubishi 600km od polskiej granicy,właściciel oddał go w rozliczeniu i wziął sobie nowe autko.-wymeldowany w Niemczech w dniu 18.02.2010,do końca służył;)
Przy stanie licznika 186700 w aucie wymieniono kompletny rozrząd.
Na wyposażeniu posiada:
-Welurową tapicerkę
-5 zagłówków
-klimatyzacje typu KLIMATRONIK
-2 podłokietniki
-kierownicę+gałkę zamiany biegów+ dźwignie hamulca ręcznego w skórze
-regulowaną kierownicę
-4 Poduszki powietrzne
-4elektryczne szyby
-elektryczne lusterka
-podgrzewane lusterka
-składane lusterka
-elektroniczne zegary HIGH KONTRAST
-halogeny
-Sportowe ospojlerowanie montowane tylko w wersji AVANCE
-centralny zamek na pilota( 3 kluczyki +pilot w komplecie)
-radio + 6głośników + elektryczną antene(sprawna)
-TEMPOMAT
-wspomaganie kierownicy

W cenie dodaje również Alufelgi 17stki w bardzo ciekawym wzorze-stan idealny,oraz komplet kół zimowych 15stek wraz z kołpakami na których założone są bardzo ładne opony MICHELINA.
Auto BEZWYPADKOWE! Od nowości ponownie lakierowany był tylko 1 element.
Istnieje możliwośc przesłania większej ilości zdjęc:)
W razie pytań proszę o kontakt pod numerem tel. 880579764.
Autem można normalnie wracac na kołach!
Samochód wyprodukowany w 12/1999,a pierwsza rejestracja to 02/2000

Na zdjęciach wygląda ładnie, auto na pewno do wszystkich opłat więc cena będzie dosyć wysoka, oczywiście jeśli auto naprawdę warte tych pieniędzy to ok.

Jestem bardzo ciekaw waszych opinii. Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Owczar 04-03-2010, 12:37, w całości zmieniany 1 raz  

Andrew 
Mitsumaniak
01954/KMM

Auto: EA6A 4D68, Koleos DCi
Wysłany: 04-03-2010, 13:19   

Gal z pierwszego linku wygląda ładnie, choć na tych zdjęciach zbyt dużo zobaczyć nie można...
seba76 napisał/a:
Rozmawiałem z właścicielem (osoba prywatna, nie handlarz, sympatyczny człowiek) - nie jest to wersja avance, ospojlerowanie zostało dołożone, podobno przebieg był jeszcze w Niemczech cofnięty (auto w PL od 2 lat), realny przebieg ok. 200 tys. Podobno auto bezwypadkowe, sprowadzone na kołach.
skoro gość ok, może warto obejrzeć. Poproś kogoś z małopolskiego o obejrzenia auta. Auto jest na benzynie, czyli jeśli myślisz o większych przebiegach trzeba będzie założyć podtlenek LPG.
Drugi gal jest od panów, którzy handlują galami. Ze zdjęć wygląda ok. Antenka nie do końca się wsuwa :) .
seba76 napisał/a:
Na zdjęciach wygląda ładnie, auto na pewno do wszystkich opłat więc cena będzie dosyć wysoka, oczywiście jeśli auto naprawdę warte tych pieniędzy to ok.
Tu masz rację. Dochodzi tak jak w 1szym przypadku ewentualny montaż podtlenku LPG :)

[ Dodano: 04-03-2010, 13:21 ]
A i pierwszy gal przedliftowy, drugi po :D Pozdrawiam.
Mercedes W212 E200CDI 2011 r.: 01.2021-06.2024
Mercedes W245 B180CDI 2005 r.: 02.2020-11.2022
Renault Koleos 2.0DCi 2008 r.: 03.2018
Mitsubishi Carisma DA4A 1998 r.: 03.2017-03.2018
Kawasaki ER-5 2001 r.: 03.2015-06.2016
Mitsubishi Galant EA6A 1998 r.: 08.2009-12.2019
Mitsubishi Colt CA1A 1992 r.: 12.2007-03.2017
Renault Safrane 2.2dt, 1997 r.: 08.2007-07.2009
Mitsubishi Galant E34A 1992 r.: 04.2005-06.2007

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 04-03-2010, 13:24   

andrew84 napisał/a:
A i pierwszy gal przedliftowy, drugi po :D Pozdrawiam.

A to dość istotna różnica...

BORIS 
Forumowicz
NO PAPARAZZI! :)

Auto: EA2A SE
Wysłany: 04-03-2010, 14:03   

Owczar napisał/a:
andrew84 napisał/a:
A i pierwszy gal przedliftowy, drugi po Pozdrawiam.

A to dość istotna różnica...

Poza tym porównanie przedliftowego GLS'a z Avance nie ma sensu. Ale jeżeli już ma miejsce, to zakładając że
seba76 napisał/a:
auto na pewno do wszystkich opłat więc cena będzie dosyć wysoka, oczywiście jeśli auto naprawdę warte tych pieniędzy to ok

osobiście brałbym wersję Avance. Przemawia za tym wszystko - ospojlerowanie, hamulce, high contrast, kiera/gałka-skóra, tapicera itp itd. :) Jakbyś policzył cenę tych wszystkich dodatków to znacznie przekroczy koszt jego rejestracji. który wyniesie Cię około 2500 PLN...

Odnośnie "górala" zastanawia mnie jeszcze ta "szczerość" sprzedawcy n/t przebiegu (???) Jeszcze się nie spotkałem z czymś takim żeby sprzedający auto na wstępie informował Cię że licznik jest kręcony :shock: Nie wiem o co chodzi...wymieniali silnik czy co??

Reasumując, jeżeli kręci Cię tylko dźwięk i niezawodność silnika V6 to brałbym "górala" bo tańszy i (przynajmniej na tych słabych zdjęciach) nie wygląda źle. Natomiast jeżeli zwracasz uwagę ogólnie na wszystkie aspekty to najlepszym rozwiązaniem będzie Avance :)

seba76 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-03-2010, 14:52   

Wiedziałem, że można liczyć na ekipę Mitsumaniaków, od razu posypały się odpowiedzi, naprawdę dzięki :)

andrew84 ja w ogóle nie biorę gazu pod uwagę, nie robię jakiś kosmicznych przebiegów, poza tym wolę mieć "czyste" V6 ;)

Oczywiście macie rację, że Czaple mają prawdziwego, poliftingowego Avanca i to zdecydowanie działa na korzyść tego auta, nie ukrywam, że najbardziej byłbym właśnie zainteresowany V6 w wersji avance. Trochę tylko dobija mnie kwestia odległości - do Panów z Czapli mam 400 km w jedną stronę :? Poza tym jak sobie pomyślę o tych wszystkich formalnościach związanych z pełną rejestracją... :| Inna sprawa, że może rzeczywiście warto, pewnie się nie dowiem dopóki nie pojadę i obejrzę. Wiem z tego co czytałem na forum, że o Czaplach krążą różne opinie, jednak uważam, że biorąc pod uwagę to całe zamieszanie nie będą ryzykować sprzedaży jakiejś totalnej "miny".

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 04-03-2010, 14:55   

seba76, zastanawiaj się szybko bo auta nie stoją u nich długo...

BORIS 
Forumowicz
NO PAPARAZZI! :)

Auto: EA2A SE
Wysłany: 04-03-2010, 15:14   

seba76 napisał/a:
Poza tym jak sobie pomyślę o tych wszystkich formalnościach związanych z pełną rejestracją

nie jest źle - tłumaczenie wiadomo, akcyza, UC - najpierw idziesz do jakiejś agencji celnej przy urzędzie i za drobną opłatą (chyba płaciłem 20 PLN o ile mnie pamięć nie zawodzi) tak Ci wyliczą akcyzę i przyszykują papiery, żeby było dobrze. Potem już tylko okienko KASA w Urzędzie Celnym...Załatwiłem to wszystko w 3 godziny :)
Ze skarbówką trochę gorzej ale jak masz znajomości to Ci deklarację VAT zrobią w ten sam dzień, a potem już tylko wydział komunikacji i sprawa załatwiona.
W sumie wszystko zrobiłem wykorzystując tylko jeden dzień urlopu, więc nie było tak tragicznie...ale jak wiadomo nie można tego uogólniać bo w jednym urzędzie załatwisz sprawę w 5 minut a w tej samej instytucji w innej części Polski będziesz czekał 5 dni...

roguhd 
Nowy Forumowicz

Auto: galant
Wysłany: 04-03-2010, 18:23   

formalności to dwa dni. mnie tyle to zajęło. bierz człowieku avanca, poliftowe auto!
myślę że warto, za rok będziesz żałował, znam to uczucie z autopsji. mam drugiego gala, kupując 1 trochę poskąpiłem i kupiłem przedliftowego, a później wydałem trochę grosza na tarcze które się pogięły i rozmyślałem co by tu zrobić żeby mieć zegary HC. :? Przez telefon od gości z Czapli raczej wszystkiego się dowiesz lub prawie wszystkiego, no i chyba możesz potargować trochę?

tucci 
Mitsumaniak
TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
Wysłany: 04-03-2010, 19:12   

roguhd napisał/a:
formalności to dwa dni. mnie tyle to zajęło. bierz człowieku avanca, poliftowe auto!
myślę że warto, za rok będziesz żałował, znam to uczucie z autopsji. mam drugiego gala, kupując 1 trochę poskąpiłem i kupiłem przedliftowego, a później wydałem trochę grosza na tarcze które się pogięły i rozmyślałem co by tu zrobić żeby mieć zegary HC. :? Przez telefon od gości z Czapli raczej wszystkiego się dowiesz lub prawie wszystkiego, no i chyba możesz potargować trochę?

I Ja to znam z autopsji, tyle ze nie poskapilem...kupilem gala prelift bo nic o nich nie wiedzialem a pozniej tylko zalowalem ze nie zainteresowalem sie wiecej wersjami i zmianami jakie zachodzily na przestrzeni lat :doubt:
Avance jak najbardziej na TAK :wink:
Poza tym czarny..ladniejszego nie znajdziesz :finga:

sewkor 
Forumowicz

Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
Wysłany: 04-03-2010, 19:27   

Avance wygląda na OK. Do kosztów dolicz pakiet startowy w postaci kompletnego rorządu ( przebieg 204 tyś ) i paru innych drobiazgów które wyjdą w trakcie. 8)

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 04-03-2010, 20:25   

seba76, Gal numer 1 jest wystawiany na sprzedaż od jakiś 3 m-cy i chyba był opisywany w tym dziale,sprawdź zamknięte tematy.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-03-2010, 20:37   

Kmer napisał/a:
Gal numer 1 jest wystawiany na sprzedaż od jakiś 3 m-cy i chyba był opisywany w tym dziale
pozwól że wyręcze kolege http://forum.mitsumaniaki...hlight=zakopane to chyba ten ;-)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 04-03-2010, 20:40   

robertdg, Wielkie dzięki ;) miałem później poszukać i uzupełnić swojego posta :)

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 04-03-2010, 21:39   

Kmer napisał/a:
seba76, Gal numer 1 jest wystawiany na sprzedaż od jakiś 3 m-cy i chyba był opisywany w tym dziale,sprawdź zamknięte tematy.

robertdg napisał/a:
pozwól że wyręcze kolege http://forum.mitsumaniaki...hlight=zakopane to chyba ten ;-)

Dokładnie, jakaś lipa z tym miśkiem. Wydaje mi się, że to prawie rok jak się błąka po allegro.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

seba76 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-03-2010, 22:17   

Widzę, że dyskusja pięknie się rozwinęła ;)

sewkor to na ile wyceniasz taki "pakiet startowy"? tzn przede wszystkim pytam o rozrząd bo to podstawa.

tucci i tu się zdziwisz - gal jest ciemnogranatowy, też myślałem, że czarny, ale dzwoniłem do Czapli i powiedzieli, że to ciemny granat.

Generalnie z dyskusji wynika że malowane były jedynie tylne lewe drzwi, poza tym auto ma być bezwypadkowe, są drobne rzeczy do zrobienia, ale wygląda na to, że generalnie auto jest godne uwagi. Dzięki za info o galu z Zakopanego, jednak rzeczywiście warto dołożyć i kupić avance, niezależnie czy tego z Czapli czy innego, który może się pojawić na aukcjach.

Niesamowite jest to, że mimo tego, że teoretycznie jest tyle aut do kupienia, to znalezienie czegoś naprawdę przyzwoitego jest nie lada wyczynem :wink:

Odpowiedz do tematu