Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:02 |
[I 2.0T] Spryskiwacze reflektorów Outek Turbo |
Autor |
Wiadomość |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2008, 00:27 [I 2.0T] Spryskiwacze reflektorów Outek Turbo
|
|
|
Witam
mam pewien kłopot od jakiegoś czasu wciskając przycisk w lewej manetce (mycie lamp) wysuwają się spryskiwacze robią co mają zrobić ale już się nie chowają leciutko może zejdą ale minimalnie i pozostaje domykanie ręczne ręką idzie leciutko i czuć że coś haczy co to może być ? wlałem już chyba z 450ML WD40 ale dużo to nie pomogło co może być przyczyną tego zjawiska ? czy mogę zgłosić to na gwarancji ? |
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 09-02-2009, 08:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 28-07-2008, 08:15
|
|
|
Leszek_Kamil napisał/a: | czy mogę zgłosić to na gwarancji ? | Jeżeli jeszcze masz gwarancję to na Twoim miejscu ani chwili bym się nie zastanawiał i pomykał do serwisu.
Skoro spryskiwacze się nie chowają całkowicie, oznacza to jakąś usterkę, a taka usterka raczej nie powstała na skutek niewłaściwego używania, no bo niby jak tu niewłaściwie używać spryskiwacz do świateł |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2008, 21:40
|
|
|
Witam,
Nie mam outlandera, ale Lancera ze spryskiwaczami i jest to normalne jak najdzie tam trochę piasku i innego brudu.
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 239 Skąd: polska
|
Wysłany: 21-01-2009, 16:59
|
|
|
witam, a ja mam problem tego rodzaju. Wciskam przycisk, spryskiwacze wysuwają się, ale nic nie leci. Słychać tylko ten 'silniczek" czy co to tam jest po czym sie chowają. Płyn zimowy mam od zeszłej zimy, ale na szybę leci w normalnym tempie. Pytanie moje brzmi, czy powodem tego że na szybę leci, a na reflektory nie, może być niski stan poziomu płynu? Nie wiem ile go jest dokładnie, żadko używam. Czy miejsce pobory płuny do świateł ze zbiornika jest wyżej niż tego na szybę czy w tym samym miejscu? Czy to bardziej skomplikowany problem?
Pzdr |
_________________ Mitsubishi Outlander 2.0 4WD 136KM
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 21-01-2009, 17:27
|
|
|
tomek.rzepek napisał/a: | czy powodem tego że na szybę leci, a na reflektory nie, może być niski stan poziomu płynu? | Chyba tak, bo u siebie zauważyłem właśnie taką prawidłowość. Brak oznaki spryskania reflektorów, a parę dni później całkowity brak płynu również na szybę przednią |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-01-2009, 19:44
|
|
|
ufff, dzięki, jutro doleję:-P |
 |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2006 Posty: 958 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 08-03-2010, 10:32
|
|
|
To ja się podepnę ..... u mnie jest tak że spruskiwacze po naciśnięciu podskakują na 2-3 milimetry i nie mogą wyjśc płyn chyba też nie leci bo nic nie ścieka na ziemie .... co to może byc ? |
|
 |
Pawmitsu
Forumowicz
Auto: Outlander 1 2004 r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Lis 2009 Posty: 210 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 08-03-2010, 22:50
|
|
|
jesli jest mrozik, to by wyjasnilo sprawe |
_________________ Mój taki
 |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-03-2010, 15:36
|
|
|
Podepnę się pod temat. Mam problem ze spryskiwaczem tylnej szyby. Włączam pokrętło i jest cisza. Sądzę że to pompka. Czy ktoś wie gdzie się znajduje, jak z dojściem? rozebrałem osłonę silnika, ale pod zbiornikiem jej nie ma-jest tylko od przedniej. Sądzę że jest gdzieś zboku bądź na 'pięterku". Grzebał ktoś w tym temacie? |
 |
|
|
|
 |
Pawmitsu
Forumowicz
Auto: Outlander 1 2004 r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Lis 2009 Posty: 210 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 19-03-2010, 18:18
|
|
|
Jesli chodzi o spryskiwacze przednie, nie ma mrozow, nie mam z nimi klopotow, dobrze spryskuja i natychmiast sie chowaja |
_________________ Mój taki
 |
|
|
|
 |
Maddox
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.0 Di-D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 219 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 27-07-2010, 13:04 Re: Spryskiwacze reflektorów Outek Turbo
|
|
|
Leszek_Kamil napisał/a: | Witam
mam pewien kłopot od jakiegoś czasu wciskając przycisk w lewej manetce (mycie lamp) wysuwają się spryskiwacze robią co mają zrobić ale już się nie chowają leciutko może zejdą ale minimalnie i pozostaje domykanie ręczne ręką idzie leciutko i czuć że coś haczy co to może być ? wlałem już chyba z 450ML WD40 ale dużo to nie pomogło co może być przyczyną tego zjawiska ? czy mogę zgłosić to na gwarancji ? |
daj znac prosze czy juz sobie z tym poradziles.
z tego co widze to u mnie tez jeden nie chowa sie do konca.
[ Dodano: 09-08-2010, 11:35 ]
wyglada na to, ze w prowadnice dostalo sie troszke brudu i dlatego nie wraca na swoje miejsce.
na razie wcisnalem recznie, ale czuje ze czeka mnie czyszczenie.
[ Dodano: 17-11-2010, 12:41 ]
pomoglo cos a'la WD40.
acha, i sie dowiedzialem, ze jak plny sie konczy, to te spryski tylko psiukną ale z tak malym cisnieniem ze nic nie wyczyszcza.
ale przynajmniej wiadomo, ze plyn trzeba uzupelnic, bo o zadnej kontrolce nie ma mowy |
_________________ Outlander 2.0T
Outlander 2.0 DI-D |
|
|
|
 |
Snajpi
Nowy Forumowicz
Auto: Outlader 2.0 Turbo
|
Wysłany: 06-12-2010, 13:13 Re: Spryskiwacze reflektorów Outek Turbo
|
|
|
Leszek_Kamil napisał/a: | Witam
U mnie pojawił się ten sam problem: spryskiwacze wysuwały się lecz zatrzymywały się w połowie drogi powrotnej...
Podejrzewałem zabrudzenie jednak skończyło się na zatartym silniczku.... |
|
|
|
 |
desti
Forumowicz
Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 327 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 28-01-2011, 08:57
|
|
|
u mnie to taki problem jedynie zmią występował czasem jak używałem mycia lamp ale u mnie to płyn zamarzł |
|
|
|
 |
furman [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2011, 22:45
|
|
|
U mnie też się nie chowały,bo nalazło trochę piachu,ale solidnie przepłukałem na myjce ciśnieniowej i na razie spokój. |
|
|
|
 |
ledab
Nowy Forumowicz Pasjonat miśków

Auto: Lancer 2,0 DID, 2008r.
|
Wysłany: 11-04-2011, 22:21
|
|
|
Witam. Może to nie do końca kontynuacja tematu, ale mam poważny problem, mianowicie wyłamano mi i ukradziono tę górną płytkę (zamykającą na zderzaku) spryskiwacz reflektora. Spryskiwacz pracuje, tzn. wylewa płyn na chodnik. Cena którą mi zaproponowano w jednym ze sklepów internetowych, to szok "zaślepka 273zł, spryskiwacz 730zł". Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie to można kupić taniej. Pozdrawiam. |
_________________ Ledab
Lancer 2,0 DID, 2008r.
Opel corsa 1,2 2005r.
 |
|
|
|
 |
|