Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Złodzieje są wszędzie... nie znasz dnia ani godziny
Autor Wiadomość
bulapol 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1,8 ...czekam...
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-03-2010, 18:28   Złodzieje są wszędzie... nie znasz dnia ani godziny

Witam,

sorry ale muszę wylać swoje żale...

autko odebrałem 2 listopada 2009 r. do dzisiaj, tj. do dnia w którym skradziono mi pachnącego jeszcze nowością czarnego lancera 1,8 Invite, sedan minęło 3 miesiące...

wystarczyło aby zakochać się w tym autku... no może trochę przesadzam z tym zakochać ale naprawdę przyznam, że zdążyłem się z nim 'zaprzyjaźnić'.

Jak się okazuje komuś to przeszkadzało i teraz mój lancer jest pewnie już pokrojony i rozmontowany na części...

złodziejowi wystarczyło kilka godzin...

auto zostawiłem na wolskiej (blisko centrum miasta) o 8.20... o 11.30 poszedłem po samochód bo miałem mieć o 12 rozmowę o pracę (o zgrozo!)... tymczasem zamiast na rozmowie spędziłem następne 3h na policji...

szkoda gadać... dobrze, że autko ubezpieczone w Ergo Hestii... z tego co się orientuję na 100% ceny zakupu... ale mimo wszystko... chyba nie zdecyduje się już na zakup lancera tylko jakiegoś używanego za pół ceny lancera... trudno sie mówi...

na policji powiedzieli, że teraz w Wawie najlepiej 'chodzą' japończyki (Mazda, Toyota i Mitsubishi). powodzeniem cieszą się ostatnio niestety lancery... ale to nie ma reguły... nie chcę nikogo straszyć... poprostu jak już wspomniałem wylewam żale... :O

pozdrawiam i nie życzę nikomu takich przygód!!!

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 08-03-2010, 18:36   

Witam.
Współczuję!
Za dobrze mają przstępcy w dzisiejszych czasach, za kradzież powinno się obcinać rękę, następny bysię zastanowił 2 razy zanim by coś ukradł.

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 08-03-2010, 18:41   

rosnie popularnisc autka w salnie to rosnie popularnosc tez w dziupli... polskie realia :(

koszmarek 
pure energy :-)
ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 08-03-2010, 18:49   

dobrze, że go ubezpieczyłeś, ale nie ustawaj w poszukiwaniu nowego Miśka. Może to jednorazowe było :(

nie mniej współczuję strasznie.

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 08-03-2010, 19:00   

Głowa do góry! Przyłączam się do grupy wsparcia :cry: Na szczęście ubezpieczony...

kotakot 
Forumowicz

Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
Wysłany: 08-03-2010, 19:07   

Wyrazy współczucia. Mam nadzieję że oddadzą 100% i będziesz mógł kupić nowego Lancerka.

bulapol 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-03-2010, 19:27   

dzięki Wam za słowa wsparcia... nie ukrywam, że myślę nad Miśkiem... poczekam jednak na kasę z ubezpieczenia i podejmę decyzję...

póki co czeka mnie przeprawa z ubezpieczycielem...

Zbigi 
Mitsumaniak

Auto: Renault Talisman TCE 1.6 150KM
Wysłany: 08-03-2010, 20:06   

Przeżyłem w sierpniu to samo.Miałem tylko miesiąc czasu SB INFORM.Współczuję!!!

[ Dodano: 08-03-2010, 20:27 ]
bulapol napisał/a:
dzięki Wam za słowa wsparcia... nie ukrywam, że myślę nad Miśkiem... poczekam jednak na kasę z ubezpieczenia i podejmę decyzję...

Chciałbym udzielić Tobie pewnej rady(chociaż może już to Wiesz).Mianowicie na Policji sprawa może utkwić nawet na trzy miesiące(przeważnie trwa to miesiąc), Musisz więc grzać na komendę co sił i delikatnie poprosić aby umorzyli sprawę w trybie rejestrowym bo zależy CI na czasie. Chodzi o to,że mają na to bodajże pięć dni od zgłoszenia kradzieży( po tym terminie sprawę przejmuje prokurator i wtedy na termin nikt nie ma wpływu).Umarzają a właściwie usypiają sprawę wpisując ją do rejestru(może ona ożyć w każdej chwili gdy np.znajdą przypadkowo np.samochód).Ty zaś masz już zaś po tygodniu papier od policji o umorzeniu z ,którym idziesz do ubezpieczyciela.
U mnie na policji trwało to tydzień, w ubezpieczalni dwa tygodnie(Allianz - poprostu super firma bez żadnych problemów!!!).

Bardzo mi przykro, że ukradli ci autko. Ja to bardzo źle przeżyłem.
Pozdrawiam :cry:

docencik87 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Wysłany: 08-03-2010, 20:45   

Wyrazy współczucia bulapol,

Z tego co widziałem po Twoich postach to miałeś nawet dołożony alarm.
Szkoda tylko, że był on dołożony w serwisie. Widać złodzieje znają już ich system montowania.

Mam nadzieję, że zdecydujesz się jeszcze na lancerka.

Ale wtedy załóż już do niego coś takiego.

http://www.autoguard.pl/

Mogą Ci to schować nawet w takim miejscy, że trzeba będzie rozbierać pół samochodu.
Zaznaczam, że nie mam z tą firmą nic wspólnego ;) . Pracowałem po prostu w miejscu gdzie takie coś montują.
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku
.

alfiq 
Forumowicz
dexter

Auto: Lancer Sportback Invite
Wysłany: 08-03-2010, 20:50   

Strasznie współczuję, i mam nadzieję, że złodzieja trafi szlag. Pomyśl o misiaku jeszcze raz, skoro masz dostać pieniążki z ubezpieczenia. Szkoda tylko kasy na polisę i oczywiście wszystkie drobiazgi, jeśli jakieś pomontowałeś w swoim egzemplarzu, bo autko juz było "oswojone". Pozdrawiam i bądź dobrej myśli.

elturu 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback
Wysłany: 08-03-2010, 22:07   

No to współczuje...Dlatego ja założyłem sobie niezależne zabezpieczenie (immobilizer) więc czuję się troszeczkę bezpieczniej ale nie ma co, licho nie śpi więc wyglądam dość często na parking czy nikt się nie kręci :) ...Jakbym kogoś złapał na krawdzieży mojego Bloo to chyba by mu głowa odpadła...

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 08-03-2010, 22:23   

docencik87 napisał/a:

Mogą Ci to schować nawet w takim miejscy, że trzeba będzie rozbierać pół samochodu.
Zaznaczam, że nie mam z tą firmą nic wspólnego ;) . Pracowałem po prostu w miejscu gdzie takie coś montują.

u mnie w firmie montujemy guardsystem, do przeroznych aut, zaczynajac wlasnie od jakis takich mniej luksusowych po infiniti czy tez bmw , audi q7 i inne mietki i narazie kazdy jest zadowolony . o miejscu montazu nawet nie masz pojecia, i chyba o to w tym chodzi

bulapol 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-03-2010, 22:46   

Zbigi napisał/a:
Przeżyłem w sierpniu to samo.Miałem tylko miesiąc czasu SB INFORM.Współczuję!!!

[ Dodano: 08-03-2010, 20:27 ]
bulapol napisał/a:

Chciałbym udzielić Tobie pewnej rady(chociaż może już to Wiesz).Mianowicie na Policji sprawa może utkwić nawet na trzy miesiące(przeważnie trwa to miesiąc), Musisz więc grzać na komendę co sił i delikatnie poprosić aby umorzyli sprawę w trybie rejestrowym bo zależy CI na czasie. Chodzi o to,że mają na to bodajże pięć dni od zgłoszenia kradzieży( po tym terminie sprawę przejmuje prokurator i wtedy na termin nikt nie ma wpływu).Umarzają a właściwie usypiają sprawę wpisując ją do rejestru(może ona ożyć w każdej chwili gdy np.znajdą przypadkowo np.samochód).Ty zaś masz już zaś po tygodniu papier od policji o umorzeniu z ,którym idziesz do ubezpieczyciela.
U mnie na policji trwało to tydzień, w ubezpieczalni dwa tygodnie(Allianz - poprostu super firma bez żadnych problemów!!!).

Bardzo mi przykro, że ukradli ci autko. Ja to bardzo źle przeżyłem.
Pozdrawiam :cry:

Zbigi dzięki za radę... idąc za Twoją sugestią zgłoszę się na komendę i poprosze o umorzenie w jak to nazwałeś w trybie rejestrowym (nie wiedziałem o tym)...

ubezpieczyciel ma się do mnie odezwać w przeciągu najbliższych 48h. A powiedz mi Ty dostałeś 100% ceny zakupu? nie robili żadnych problemów?

i na marginesie... sprawiłeś sobie nowego miśka?

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 08-03-2010, 23:36   

Tak tak dochodzenie w tryb rejestrowym trwa zwykle do 5 dni i postanowienie zatwierdza komendant a nie prokurator... To tryb postępowania w sprawach nie rokujących nadziei... Normalne dochodzenie trwa miesiąc ale może trwać o wiele dłużej i to już klepie prokurator... Ubezpieczyciel ma ustawowy obowiązek wypłaty do 30 dni od daty zgłoszenia szkody! Niestety podstawą będzie w/w "umorka".Jakby co pisz na priva podpowiem co i jak :doubt:
Ostatnio zmieniony przez racer1972 09-03-2010, 21:31, w całości zmieniany 1 raz  

piomic 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Wysłany: 09-03-2010, 20:42   

docencik87 napisał/a:
To jest na GPS, czy nie kumam? Ziomal wsiada z takim czymś z allegro (od 200 do 2000PLN) i zagłusza wszystko.

Odpowiedz do tematu