|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozbiłem Lancerka. |
Autor |
Wiadomość |
Bulwa
Mitsumaniak

Auto: audi c4 quattro,audi b4 quattr
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2010, 18:39
|
|
|
Na hamulcu w 40sto centymetrowy krawężnik,nie ma szans żeby zawiasy to wytrzymały,krzywe wahacze,łożyska piast do wymiany-kulki odcisneły się w bieżni będzie wyło za jakiś czas ,co do płynu zielony to z chłodnicy,hamulcowy jest przeźroczysty,lub jasno żółty,nie jedż tym autem na kołach bo możesz narobić więcej szkód tylko laweta. |
_________________ Żarłacz Biały,niestety już nie mój.
 |
|
|
|
 |
risc
Mitsumaniak

Auto: Lancer SB 1.8
|
Wysłany: 12-03-2010, 20:46
|
|
|
Witam ponownie.
No więc trochę się wyjaśniło. Po powrocie do domu zrobiłem tak jak pisałem wcześniej - wyciekający płyn to na 100% płyn chłodzący, więc auto nie nadaje się do jakiejkolwiek dalszej jazdy - przejechałem się kawałek i wczorajsze wrażenie, że "dziwnie jedzie" to było tylko złudzenie - jedzie OK, ale oczywiście warto żeby sprawdzili zawieszenie. Zrobiłem kilka fotek poglądowych więc wrzucam je to zobaczcie sami zniszczenia.

Po odchyleniu tego kawałka plastiku ze środkowego zdjęcia na ostatnim widać dokładnie miejsce z którego cieknie - nie wrzuciłem zdjęcia korka, który się urwał i dlatego płyn wycieka.
Znalazłem to w książce serwisowej
ten korek to nr 19 opisany jako SUPPORT LOWER INSULATOR.
Pozdrawiam,
risc |
|
|
|
 |
PeH
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 2.0
|
Wysłany: 12-03-2010, 21:22
|
|
|
risc napisał/a: | samochód zastępczy mi przysługuje - jak najbardziej z tym że oczywiście nie "od ręki" na 100% w przyszłym tygodniu w czwartek będzie lub może we wtorek.
|
Jeśli zdecydowałeś się na naprawę w Bielsku (z doświadczenia myślę że raczej dobry wybór), to być może da się załatwić szybciej PW |
_________________ Dobry adres )
 |
|
|
|
 |
|
|