Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Moj popsuty samochod bo bez dachu
Autor Wiadomość
robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2010, 22:16   

arturro napisał/a:
powiem kumplowi aby sprawdzil zacisk
wystarczy go reka poruszac, jezeli bedzie bardzo brzeczal to przyczyna jest twoja, jezeli bedzie mial opory trzeba bedzie szukac dalej.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2010, 22:34   

robertdg napisał/a:
arturro napisał/a:
powiem kumplowi aby sprawdzil zacisk
wystarczy go reka poruszac, jezeli bedzie bardzo brzeczal to przyczyna jest twoja, jezeli bedzie mial opory trzeba bedzie szukac dalej.

ide do grazu kijem go potraktowac :)

edit: nawet nie drgnie
Ostatnio zmieniony przez arturro 23-02-2010, 22:40, w całości zmieniany 1 raz  

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 23-02-2010, 22:40   

Nie wiem jak masz rozwiazane tylne zawieszenie, ale wg mnie jesli by to byla jakas guma to efekt bylby odwrotny tzn lekkie popukiwanie na zimno, a jak cieplej to mniej
ale co gestnieje ze zmniejszeniem temperatury :?: - smar, wiec jesli gorne mocowania sa z lozyskiem to moze byc to.
Chociaz bardziej obstawilbym jakis lacznik stabilizatora albo guma stabilizatora(ale nie wiem czy masz stabilizator poprzeczny) - moze byc tak ze na postoju lub na podnosniku nie jestes w stanie uzyskac obciazen jak podczas jazdy i dlatego nie mozna znalezc.

W V40 po zakupie cos mi edit z przodu - 3 mechanikow ogladalo i nic nie znalezli, nawet przy przekladce silnika, nie szlo wyczuc.
Sie edit i postanowilem ze rozkrecam wszystko to w koncu znajde.
Dobrze ze pierwszy poszedl lacznik stabilizatora(ktory byl dobry)ale guma na stabilizatorze praktycznie w ogole nie trzymala.
Tez chcialem gorne mocowania kupowac, wymieniac(koszt znasz) a skonczylo sie na 18zl za 2 gumki.

Brawo!
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam
Ostatnio zmieniony przez mkm 23-02-2010, 23:26, w całości zmieniany 1 raz  

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2010, 22:51   

Matejko napisał/a:
tzn lekkie popukiwanie na zimno...

tylko ze nie jest to popukiwanie, nie jest to stukanie, nie jest to typowu dzwiek pochodzacy z ukladu zawieszenia, tak jak pisalem wyzej jest to dzwiek podobny do wiszacego luzno tlumika (oczywiscie tlumiki sa OK).

Matejko napisał/a:
Chociaz bardziej obstawilbym jakis lacznik stabilizatora albo guma stabilizatora(ale nie wiem czy masz stabilizator poprzeczny) - moze byc tak ze na postoju lub na podnosniku nie jestes w stanie uzyskac obciazen jak podczas jazdy i dlatego nie mozna znalezc.

caly czas byla opcja ze to wlasnie lacznik ale byl testowany na wszystkie sposoby (nie na podnosniku) i wszystko jest sztywne jak wiadomo co :)
zobaczymy narazie wymienie mocowanie amora (80zl), a potem laczniki (160zl szt).
w sumie nie jest to uciazliwe i stuka naprawde rzadko i tylko na drogach typu kostka czy trelinka (gdy auto bardziej buja sie na boki) czyli dzwiek ten jest bardzo sporadyczny, niestety u mnie wszystko musi byc perfekt wiec sie czepiam :)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 23-02-2010, 23:15   

ja sie martwie a jak to koszt 80zl to pewno, bo bralem pod uwage z 250zl :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2010, 14:12   

dzis wkoncu umowilem sie na program, a latwo nie bylo :)
bede go robil w tej firmie http://mrmotors.pl/ u witka, bardziej znanego jako Rogal,
umowiony jestem dopiero na 31 marca wiec jeszcze troche czasu uplynie zanim wyjade zawirusowanym autem.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 25-02-2010, 15:04   

mozesz jechac, jak bylismy z rafalem na hamowni u mnie, to gosc wlasnie w dobrych slowach o nim wspominal

jaki koszt ??
Lexus IS220D
Calish4nia

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2010, 15:14   

Matejko napisał/a:
mozesz jechac, jak bylismy z rafalem na hamowni u mnie, to gosc wlasnie w dobrych slowach o nim wspominal

wiem czytalem troche, wczesniej zajmowal sie tylko dieslem, a od jakiegos czasu rowniez benzyna, robil program mojemu kumplowi w passacie 130KM na 190KM prawie dwa lata temu i do tej pory auto jezdzi bez problemowo.

Matejko napisał/a:
jaki koszt ??

jak juz bedzie "po" napisze jaki koszt.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2010, 13:30   

postanowilem jeszcze na nowy sezon odnowic felgi, we srode fele jada do http://www.polerowanie-felg.pl/ na polerowanie rantow i przepolerowanie lakieru na ramionach 8)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2010, 21:53   

felgi juz odswierzone, nawet to fajnie wyglada :) rant lusterko

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 12-03-2010, 22:41   

nie jest zle, ale szalu nie ma :P
czuc wiosne :)
Lexus IS220D
Calish4nia

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2010, 22:51   

a ty co bys chcial zeby byl szal :)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 12-03-2010, 22:57   

mowa :)
ale pewnie na aucie bedzie tzw. kebab :P
Lexus IS220D
Calish4nia

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2010, 23:49   

Matejko napisał/a:
ale pewnie na aucie bedzie tzw. kebab

obrazasz mnie czy schlebiasz, bo nie wiem o co chodzi z tym kebabem :? :)

aa zapomnialem dodac ze wymienilem juz gorne mocowanie amora i jest cisza, prawie :) czasem delikatnie puknie, ale zobaczymy, jak wroci poprzednia czestotliwosc brzeczenia auto trafi na reklamacje.
w miedzy czasie korzystajac z ladnej pogody (sucho) postanowilem przegonic auto przez caly poprzedni weekend (przypomne stoi w grazu 3 miesiac) i padl mi czujnik predkosci obrotowej silnika :) nie wiem czy sam z siebie czy od stania :? w kazdym badz razie przy okazji gornego mocowania czujnik zostal wymieniony i drugie swiatelko podswietlenia tablicy - matej juz nie wygladam jak wiesniak :P

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-03-2010, 10:35   

arturro, kebab wygląda mniej więcej tak:

In + raczej. :D

Odpowiedz do tematu