Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
GPS tylko jaki ?
Autor Wiadomość
diWhizZ 
Mitsumaniak

Auto: Pajero V46 `99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-03-2010, 13:52   

Dla posiadaczy TomTomów (wiem, że nie profesjonalny sprzęt do off-roadu, ale jak się nie ma co się lubi to sie lubi co się ma i robi się modyfikacje):

1. Tomek ma także możliwość podkładania map rastrowych, więc każdą sztabówkę czy nawet zrzut ze zdjęć satelitarnych sobie podłożymy po odpowiedniej kalibracji (wygenerowanie do .jpg, .gif, .bmp pliku .sat gdzie w 9 liniach określamy parametry mapy.

2. Dwie przydatne i darmowe aplikacje do tomka:

Offroad Navigator

i Tripmaster

3. Programik o nazwie DomDomMap, tworzący mapy na podstawie .klm GoogleEarth i z plików OziExplorera ... właśnie go odpaliłem i jeszcze nie rozgryzłem (jest po francusku;)
W przyszłym tygodniu pobawię się nimi w terenie i zobaczę ile są warte.

Odpowiedz do tematu