|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wyciek paliwa - problem |
Autor |
Wiadomość |
Adam44444
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 13-03-2010, 22:41 wyciek paliwa - problem
|
|
|
Robiłem przegląd na stacji, bo śmierdziało benzyną w samochodzie i okazało się że do wymiany jest filtr paliwa oraz przewód paliwowy(przewód paliwowy przy filtrze paliwa jest bardzo skorodowany). Byłem w ASO ale tam filtr kosztuje 200 zł. i przewód 800 zł. czy można gdzieś taniej te rzeczy kupic lub ewentualnie jakieś zamienniki ??
Na forum ktoś mi napisał że można dorobic przewód paliwowy, gdzie coś takiego można zrobić i ile to kosztuje ??
Czekam na odpowiedź.
Jesetem z Krakowa |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 13-03-2010, 23:01
|
|
|
do aso jeździmy tylko po to żeby zdiagnozować nasze miski
a co do filtra paliwa i przewodu każdy mechanik powinien sobie poradzić |
_________________ ===========================
carisma i ja
 |
|
|
|
 |
rzoberto
Mitsumaniak Robert

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Gru 2008 Posty: 286 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 13-03-2010, 23:04
|
|
|
Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie rurka doprowadzajcą paliwo do filtra jest aluminiowa. Ale jeśli nasz faktycznie rurki metalowe to radzę poszukaj coś z rozbitych. Zapomnij o ASO. Ja kupowałem filtr paliwa w INTER CARSIE i dałem za niego około 60zł.
Wszystko zależy od tego jaką masz Cari. Jeśli przed liftem (do 1999) to filtr będzie tańszy, jeśli po lifcie (po czerwcu 1999) to bedzie droższy bo jest w zbiorniku paliwa. |
|
 |
|
|