Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Eclipse 2G GST, co o nim sądzicie?
Autor Wiadomość
Cliber 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel Calibra
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-03-2010, 18:10   Eclipse 2G GST, co o nim sądzicie?

Witam ,ostatnio natrafiłem na bardzo ładna sztukę, może ktoś wie w jakim stanie jest to autko, lub może z opisu powiedziec mi o nim coś więcej. http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11929055 Trochę martwi mnie to że był cały lakierowany ,no i tez nie wiadomo w jakim stanie jest silnik i turbinka. Proszę o opinie, pozdrawiam Mitsumaniaków :)

wojtas gst 
Forumowicz

Auto: Eclipse GST 92' USA
Wysłany: 16-03-2010, 11:32   

tym że był cały lakierowany niekoniecznie trzeba się martwić.. jeżeli ktoś tylko zrobił mu blacharkę porządną i polakierował to tylko na plus. wygląda na doinwestowany egzemplarz
trzeba by go sprawdzić - najlepiej jechać oglądać z kimś kto ma taki sam samochód..

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 16-03-2010, 12:24   

Ktoś z klubu go kiedyś oglądał i podobno autko było w naprawdę dobrym stanie. Coś też było wspomniane, że kiedyś to był GSX.

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 16-03-2010, 13:52   

Cliber napisał/a:
no i tez nie wiadomo w jakim stanie jest silnik i turbinka

z tego co tam napisał to jest lalka ale trzeba przyjechac i obejrzec poprzez same zdjecia i opis nikt Ci nic nie powiem ,mozna tylko wnioskowac, mi tez sie akurat ten podoba i jakbym miał z 20koła to juz bym go ogladał,bo wyglada co najmniej interesujaco

Cliber 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel Calibra
Wysłany: 16-03-2010, 19:36   

Niestety nie znam nikogo kto ma Ecli, a i troche daleko trzeba by jechać. A nie wiecie gdzie moge sprawdzić czy turbina jest w dobrym stanie, czy tylko serwis bedzie sie na tym znał?

wojtas gst 
Forumowicz

Auto: Eclipse GST 92' USA
Wysłany: 17-03-2010, 09:37   

hmm z tą turbinką to można ją obejrzeć od góry i od doły i zobaczyć czy nie jest zachlapana olejem. Można też ręką sprawdzić czy czy nie ma luzów dużych, ale sam tego nie zrobisz bo nie będziesz miał porównania..
można też "tak na szybko" posłuchać jakie wydaje dźwięki i jak ciągnie

[ Dodano: 17-03-2010, 09:40 ]
a co do sprawdzania w serwisach.... nie wiem... moje zdanie jest takie że oni i tak nic Ci sprawdzą tak naprawdę i nie pchałbym się - szkoda kasy na takie badania przed kupnem - ale to tylko moje osobiste zdanie..
zobaczą jak zawieszenie, hamulce.. takie podstawowe elementy eksploatacyjne raczej
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 17-03-2010, 20:59, w całości zmieniany 1 raz  

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 17-03-2010, 14:56   

Cliber napisał/a:
czy tylko serwis bedzie sie na tym znał?

wojtas gst napisał/a:
a co do sprawdzania w serwisach.... nie wiem... moje zdanie jest takie że oni i tak nic Ci sprawdzą tak naprawdę i nie pchałbym się - szkoda kasy na takie badania przed kupnem - ale to tylko moje osobiste zdanie..

to mamy takie same na temat serwisów

Co do tego 2G dowiedziałem sie ze to był kiedyś GSX w automacie a teraz jest GST w manualu, a wiec troche rzeźba...

EDIT
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 17-03-2010, 21:00, w całości zmieniany 2 razy  

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 17-03-2010, 15:17   

MATi1G napisał/a:
EDIT
obczaj to jest na sprzedaż w świetny stanie 2g GSX jeszcze nie dotarty

Z tego co na tamtym forum wyczytałem to ten niebieski również kiedyś tam :) należał to właściciela tego który teraz sprzedaję klipera podanego przez MATI'ego
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 17-03-2010, 21:01, w całości zmieniany 1 raz  

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 17-03-2010, 21:04   

MATi1G, nie linkujemy na inne forum z tego względu, że auta na tamtym forum nie są znane sporej części użytkowników na tym forum. Ocena tego samochodu na tym forum nie będzie rzetelna, ani taka jaką byśmy chcieli, żeby była. Jeśli już bardzo chcesz pomóc wyślij ofertę na PW.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Odpowiedz do tematu