alternator!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
sierpynsky
Nowy Forumowicz
Auto: Audi A3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-03-2010, 09:22 alternator!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
witam mam bardzo duży problem a mianowicie padł mi alternator mam pytanie ile może kosztować mam na nim oznaczenie MD147245 a może ktoś ma ?? |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 16-03-2010, 12:32
|
|
|
A co w nim padło?Może tylko szczotki?Sprawdzałeś? |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-03-2010, 12:38
|
|
|
W Chełmie na Lubelskiej koło jednostki jest warsztat elektryczny VOLT gdzie możesz kupić części albo zregenerują Ci alternator. Poco odrazu kupować jak można taniej naprawić. |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 16-03-2010, 17:58 Re: alternator!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
sierpynsky napisał/a: | witam mam bardzo duży problem a mianowicie padł mi alternator mam pytanie ile może kosztować mam na nim oznaczenie MD147245 a może ktoś ma ?? | Kontrola ładowania świeci?
Jak nie świeci to zdejmij cienki przewód przy alternatorze i dotknij do masy. Powinna zaświecić, jak nie to żaróweczka do wymiany. Bez sprawnej kontrolki alternator się nie wzbudzi i nie będzie ładowania. Jak to sprawdzisz to zostają do sprawdzenia szczotki albo regulator. Nie wiem jak to jest u Ciebie rozwiązane. Jak szczotki to wyciąg ten element i sprawdź ile ich jeszcze jest. Jak cienko to proponuję udać się z nimi do FOTY(Na przeciw Szpitalnej, za Plusem) na pewno coś znajdą. Jak regulator to też trzeba kupić nowy i też wymiana. Zdarza się też takie rozwiązanie że szczotki są razem z regulatorem
Powodzenia |
|
|
|
 |
|