|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
odpowietrzenie :) |
Autor |
Wiadomość |
tunio
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2.8TDI GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-03-2010, 13:14 odpowietrzenie :)
|
|
|
Witam! Było na forum już dużo o tym, ale dokładnej instrukcji odpowietrzenia nie znalazłem(może źle szukałem), ale jednak proszę o poradę jak dokładnie odpowietrzyć układ paliwowy? |
|
|
|
 |
rogal16-91
Forumowicz Pajero 4x4

Auto: Pajero II GLX 2.5 TDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Wrz 2009 Posty: 109 Skąd: Majdan OBL
|
Wysłany: 19-03-2010, 15:08
|
|
|
jeżeli będziesz miał już w filtrze paliwo, kluczem 17 popuść pierwszego wtryska od strony chłodnicy, druga osoba w tym czasie niech kręci rozrusznikiem, jak już paliwo będzie płynąć z dużym ciśnieniem dokręć tą popuszczoną śrubę i powinno być wszystko dobrze. pozdrawiam |
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 19-03-2010, 23:37
|
|
|
Nigdy swojego nie odpowietrzałem,co najwyrzej trochę ręczną pompką troche podpompowałem i chwytał bardzo szybko....aby paliwo do filtra się dostało to już będzie spoko. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
tunio
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2.8TDI GLX
|
Wysłany: 20-03-2010, 09:38
|
|
|
No właśnie, jak tą pompką pompować, bo jak odkręcę tą śrubkę to wydaje mi się, że paliwo nie idzie. |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-03-2010, 01:29
|
|
|
tunio napisał/a: | jak tą pompką pompować | naciskasz na taki grzybek zamocowany na górze pompki,najlepiej do momentu gdy się zrobi twardy... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 21-03-2010, 08:06
|
|
|
tunio napisał/a: | No właśnie, jak tą pompką pompować, bo jak odkręcę tą śrubkę to wydaje mi się, że paliwo nie idzie. |
Czasem pompka jest uszkodzona, pęknięta jest membrana. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-03-2010, 16:45
|
|
|
Ale generalnie jak wszystko jest w porzo, to moje pajero odpowietrzało się samo, gdy kręciłem rozrusznikiem w sumie dość szybko....choć nie polecam raczej takiej metody... |
 |
|
|
|
 |
|
|