zbiornik paliwa |
Autor |
Wiadomość |
waclaw2727
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 166 Skąd: międzyrzecz
|
Wysłany: 19-03-2010, 19:47 zbiornik paliwa
|
|
|
zacząłem remont swojego miśka i dziś natknąłem się na coś takiego
Zastanawiam się co to jest do czego to służy jakie ma zastosowania i w ogóle był bym szczęśliwy jak by ktoś mi to wyjaśnił
http://1.bp.blogspot.com/...855+-+Kopia.jpg |
_________________ Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Nie zastanawiaj się tylko działaj poprawnie!
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 19-03-2010, 21:53
|
|
|
waclaw2727 napisał/a: | co to jest do czego to służy jakie ma zastosowania | ?????? może jakieś filtry paliwowe wstępnego oczyszczania???? Próbowałeś któreś z tych ufo-znalezisk rozkręcić->> niezbadane jest wyposażenie Naszych samochodów |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

|
Wysłany: 19-03-2010, 22:06
|
|
|
jawaldek napisał/a: | waclaw2727 napisał/a: | co to jest do czego to służy jakie ma zastosowania | ?????? może jakieś filtry paliwowe wstępnego oczyszczania???? Próbowałeś któreś z tych ufo-znalezisk rozkręcić->> niezbadane jest wyposażenie Naszych samochodów | nie próbowałem ale jeden wężyk był połączony z zaworkiem zwrotnym w nadkolu i tam pusty wężyk jutro jedno rozbiorę i opisze co tam jest |
 |
|
|
|
 |
dodgev;)
Forumowicz
Auto: pajero I 2,5TD
|
Wysłany: 20-03-2010, 11:12
|
|
|
to ja ci powiem w srotku te pojemniki są puste ale niewiem doczego służą |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 20-03-2010, 13:44
|
|
|
Jak puste to wygląda na to, że są to zbiorniczki odpowietrzające zbiornik paliwa. Ale to moje takie gdybanie
Pozdrawiam |
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 20-03-2010, 22:07
|
|
|
PiotrC napisał/a: | Jak puste to wygląda na to, że są to zbiorniczki odpowietrzające zbiornik paliwa. Ale to moje takie gdybanie
Pozdrawiam |
Patrząc na układ przewodów tego czegoś to na pewno ma coś to wspólnego z odpowietrzaniem zbiornika albo bardziej stanowi jakiś układ do zbierania oparów...choć jeżeli to ON to opary nie stanowią jakiegoś istotnego problemu, choć skraplająca się para w też będzie syfić paliwo...Japońce mają jakiegoś hopla na punkcie oparów. W Toyocie też jest układ który szczetnie wysysa wszystkie zapachy z baku. Moze na dalekim wschodzie paliwo śmierdzi stąd takie rozwiązania |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

|
Wysłany: 21-03-2010, 20:58
|
|
|
1405 napisał/a: | PiotrC napisał/a: | Jak puste to wygląda na to, że są to zbiorniczki odpowietrzające zbiornik paliwa. Ale to moje takie gdybanie
Pozdrawiam |
Patrząc na układ przewodów tego czegoś to na pewno ma coś to wspólnego z odpowietrzaniem zbiornika albo bardziej stanowi jakiś układ do zbierania oparów...choć jeżeli to ON to opary nie stanowią jakiegoś istotnego problemu, choć skraplająca się para w też będzie syfić paliwo...Japońce mają jakiegoś hopla na punkcie oparów. W Toyocie też jest układ który szczetnie wysysa wszystkie zapachy z baku. Moze na dalekim wschodzie paliwo śmierdzi stąd takie rozwiązania |
i to prawda system odprowadzający i odpowietrzający lecz u mnie te rurki są troszkę skorodowane więc role straciły |
 |
|
|
|
 |
|