akcje serwisowe - kto robił? |
Autor |
Wiadomość |
basia1720
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2,4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-03-2010, 00:18 akcje serwisowe - kto robił?
|
|
|
jak w temacie. Ja mam do wymiany tę osłoną wydechu i zabieram się jak do jeża... Dzwoniłam jakiś czas temu do dwóch najbliższych serwisów: Gdańsk i Elbląg, w żadnym nie mieli tej części i jeszcze nigdy nie robili. W obu obiecali sprowadzić i zadzwonić do mnie jak będą mieli. I co? cisza! Żaden z nich nie oddzwonił... I bardzo mnie zrazili do siebie i nie wiem co dalej? Ktoś robił cos w ramach akcji serwisowych? Jak Was traktowali?
pozdrawiam Basia |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2010, 00:45
|
|
|
ekipa z dzialu Galant EA 97-04 probowala cos sie dowiedziec w zwiazku z akcjami odnosnie tego modelu(np odnosnie zawieszenia) ale oczywiscie nawet Mitsu Polska nie raczylo odpowiedziec
recall'e zwiazane z Grandisem http://www.vosa.gov.uk/vo...ches/search.asp |
|
|
|
 |
w_dobro
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 91 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 18-03-2010, 16:41
|
|
|
u mnie podczas diagnostyki drgań pedału gazu (który sam rozwiązałem-patrz dział warsztat i zrób to sam(how-to)) wymienili osłonę... Kraków ASO Gabra
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
NUFI
Forumowicz
Auto: RVR 2.0 4x4, Chrysler T&C
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 121 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-03-2010, 20:39
|
|
|
w_dobro napisał/a: | u mnie podczas diagnostyki drgań pedału gazu (który sam rozwiązałem-patrz dział warsztat i zrób to sam(how-to)) wymienili osłonę... Kraków ASO Gabra
Pozdrawiam |
A u mnie podczas wymiany mocowania filtra paliwa (drgania i wibracje pedału gazu -odpłatnie - jak u "w_dobro") wymienili w ramach akcji serwisowej włącznik świateł stopu i także poinformowali o jakiejś osłonie termicznej, której nie ma na magazynie i muszą sprowadzić... Czekam na telefon...
Pozdrawiam |
_________________ 2 duże Futrzaki
 |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2010, 21:09
|
|
|
basia1720, bo trzeba zajechać do serwisu aby otworzyć zlecenie, wtedy po numerze nadwozia są sprawdzane kampanie serwisowe na ten pojazd i dopiero gwarancyjne zamówienie części. Tej procedury nie można pominąć w ASO. Cyba, że dealer ma daną część w magazynie to wtedy zrobi wszystko za jednym zamachem. |
|
|
|
 |
30_alan [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2010, 22:24
|
|
|
Nie wiem jak z innymi Mitsu ale z mojej praktyki wynika ze dealer to na magazynie ma do Grandisa olej i daj boze oryginal filtru oleju. Reszta jest sprowadzana z Holandii (centralny magazyn czesci serwisowych) w przeciagu ok. 3-5 dni roboczych (wariant optymistyczny). Jesli nie ma w Holandii to tez nie ma danej czesci w calej Europie - wtedy pozostaje czekanie na dostawe z Japonii - ok. 3-4 tygodni. |
|
|
|
 |
basia1720
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2,4
|
Wysłany: 22-03-2010, 23:25
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi
Udało mi sie w ubiegłym tygodniu podjechac do serwisu i właśnie otworzyć zlecenie, za dwa dni zadzwonili, ze ustalili poczatek gwarancji auta (sprowadzone z Niemiec) i zamówili część. W ciagu tygodnia maja dostać i wtedy zaprosza na wymianę.
Przy okazji zajrzałam do salonu i napatrzyłam sie na Pajero Ale utwierdziłam sie też, że Grandis to był zdecydowanie dobry wybór z rozważanego alternatywnie Outlandera.
pozdrawiam Basia |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 24-03-2010, 21:53
|
|
|
basia1720 napisał/a: | Ale utwierdziłam sie też, że Grandis to był zdecydowanie dobry wybór z rozważanego alternatywnie Outlandera.
| Niewątpliwie grandis jest na drogach rownież bardziej egzotyczny od outlandera
Pozostaje mi pogratulować zakupu i zaprosić na zlot mitsu (odnośnik w sygnaturce ) |
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 13-04-2010, 00:49
|
|
|
Z moich obserwacji wynika że O2 jest najpopularniejszym mitsu. A jeżeli chodzi o SUV to chyba 2 miejsce zraz za Suzuki. |
|
|
|
 |
|