Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
akcje serwisowe - kto robił?
Autor Wiadomość
basia1720 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis 2,4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-03-2010, 00:18   akcje serwisowe - kto robił?

jak w temacie. Ja mam do wymiany tę osłoną wydechu i zabieram się jak do jeża... Dzwoniłam jakiś czas temu do dwóch najbliższych serwisów: Gdańsk i Elbląg, w żadnym nie mieli tej części i jeszcze nigdy nie robili. W obu obiecali sprowadzić i zadzwonić do mnie jak będą mieli. I co? cisza! Żaden z nich nie oddzwonił... I bardzo mnie zrazili do siebie i nie wiem co dalej? Ktoś robił cos w ramach akcji serwisowych? Jak Was traktowali?

pozdrawiam Basia

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2010, 00:45   

ekipa z dzialu Galant EA 97-04 probowala cos sie dowiedziec w zwiazku z akcjami odnosnie tego modelu(np odnosnie zawieszenia) ale oczywiscie nawet Mitsu Polska nie raczylo odpowiedziec :evil:

recall'e zwiazane z Grandisem http://www.vosa.gov.uk/vo...ches/search.asp

w_dobro 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Wysłany: 18-03-2010, 16:41   

u mnie podczas diagnostyki drgań pedału gazu (który sam rozwiązałem-patrz dział warsztat i zrób to sam(how-to)) wymienili osłonę... Kraków ASO Gabra

Pozdrawiam

NUFI 
Forumowicz

Auto: RVR 2.0 4x4, Chrysler T&C
Wysłany: 18-03-2010, 20:39   

w_dobro napisał/a:
u mnie podczas diagnostyki drgań pedału gazu (który sam rozwiązałem-patrz dział warsztat i zrób to sam(how-to)) wymienili osłonę... Kraków ASO Gabra

Pozdrawiam

A u mnie podczas wymiany mocowania filtra paliwa (drgania i wibracje pedału gazu -odpłatnie - jak u "w_dobro") wymienili w ramach akcji serwisowej włącznik świateł stopu i także poinformowali o jakiejś osłonie termicznej, której nie ma na magazynie i muszą sprowadzić... Czekam na telefon...
Pozdrawiam

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2010, 21:09   

basia1720, bo trzeba zajechać do serwisu aby otworzyć zlecenie, wtedy po numerze nadwozia są sprawdzane kampanie serwisowe na ten pojazd i dopiero gwarancyjne zamówienie części. Tej procedury nie można pominąć w ASO. Cyba, że dealer ma daną część w magazynie to wtedy zrobi wszystko za jednym zamachem.

30_alan
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2010, 22:24   

Nie wiem jak z innymi Mitsu ale z mojej praktyki wynika ze dealer to na magazynie ma do Grandisa olej i daj boze oryginal filtru oleju. Reszta jest sprowadzana z Holandii (centralny magazyn czesci serwisowych) w przeciagu ok. 3-5 dni roboczych (wariant optymistyczny). Jesli nie ma w Holandii to tez nie ma danej czesci w calej Europie - wtedy pozostaje czekanie na dostawe z Japonii - ok. 3-4 tygodni.

basia1720 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis 2,4
Wysłany: 22-03-2010, 23:25   

Dzięki za odpowiedzi
Udało mi sie w ubiegłym tygodniu podjechac do serwisu i właśnie otworzyć zlecenie, za dwa dni zadzwonili, ze ustalili poczatek gwarancji auta (sprowadzone z Niemiec) i zamówili część. W ciagu tygodnia maja dostać i wtedy zaprosza na wymianę.
Przy okazji zajrzałam do salonu i napatrzyłam sie na Pajero :-) Ale utwierdziłam sie też, że Grandis to był zdecydowanie dobry wybór z rozważanego alternatywnie Outlandera.

pozdrawiam Basia

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 24-03-2010, 21:53   

basia1720 napisał/a:
Ale utwierdziłam sie też, że Grandis to był zdecydowanie dobry wybór z rozważanego alternatywnie Outlandera.
Niewątpliwie grandis jest na drogach rownież bardziej egzotyczny od outlandera ;)
Pozostaje mi pogratulować zakupu i zaprosić na zlot mitsu (odnośnik w sygnaturce :P )

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 13-04-2010, 00:49   

Z moich obserwacji wynika że O2 jest najpopularniejszym mitsu. A jeżeli chodzi o SUV to chyba 2 miejsce zraz za Suzuki.

Odpowiedz do tematu