Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] bio diesel bioester
Autor Wiadomość
Mighn 
Mitsumaniak

Auto: Shogun '92 2.5 TDI Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-09-2009, 14:35   

Ja śmigam od jakiś 30tyś na bio30% - prewencyjnie wymieniłem gumowe przewody paliwowe na zbrojony silikon (nawet z atestem bioester resistant) i jak na razie bez zastrzeżeń, tyle że na stacji gdzie tankuje paliwo świeżutkie (mają przemiał zbiornik/2 dni) a u mnie pełny bak wytrzymuje max 3 dni do zera - więc nie ma szans wytrącić się woda.

dami 
Forumowicz
pajero32"

Auto: pajero 2800 TDI .1998. automat
Wysłany: 01-09-2009, 20:28   

HE HE JA DOSYĆ CZĘSTO TANKUJE TEGO BIO-DIESLA MÓJ TRAKTOREK LEPIEJ SIĘ PO MIM CZUJĘ I JEST BARDZIEJ ŻYWY . KIEDYŚ ZABRAKŁO MI ROPKI , STACJI BENZYNOWEJ NIE BYŁO W OKOLICY NO TO ZATANKOWAŁEM OLEJU " BARTEK " POLECAM :D :D

Mighn 
Mitsumaniak

Auto: Shogun '92 2.5 TDI Long
Wysłany: 01-09-2009, 21:49   

Dami czy możesz nie krzyczeć? - użyj takiego dziwnego klawisza "caps lock"

Generalnie w/g moich spostrzeżeń:

1. Bio 30% daje ciut cichszą pracę silnika, przy katowaniu dymek z rury jest ciut jaśniejszy, i ma jakiś taki dziwny dodatkowy zapach

2. bio30 w porównaniu z BP Ultimate daje iur niższy power, i niestety ciut więcej go autko pożera :(

3. bio30 w porównaniu z klasycznym ON - poza punktem 1 chodzi identycznie

Wrócę do PL to pewnie zrobię hamowanie autka na ON i na bio100% - to będzie dopiero wtedy wiadomo jak jest na prawdę :P

4. Olej roślinny - kiedyś (uff laata temu) zalałem tym mercedesa beczkę, i nie polecam... ...szczególnie w zimie.

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 02-09-2009, 14:18   

witam!Nie chcę psioczyć,ale kilka razy dosłownie dolałem około 30% bio estra ostatnimi czasy i może to zbieg okoliczności,ale nagle mam kłopoty z pompą paliwową podobnie widze kolega diWhizZ napisał... :?

jaculo 
Forumowicz

Auto: Pajero II
Wysłany: 24-03-2010, 16:18   

Ja jeżdże na bioestrach od miesiąca, kolega od którego go kupiłem jeżdził na tym 3 lata, i śmieszą mnie wypowiedzi że ktoś jak se tego wlał.. to mu nagle źle silnik chodzi.. hihi.. ja 2 pierwsze zbiorniki zaałem normalnym on, a reszte już bioestrem ze stacji Bloska.. Jego cena na dziś to 3,39... a ON 4,10.... I to cała odpowiedź na wszelki wątpliwości....
Jestem 42 zl, na tankowaniu do przodu.. Były niedawno mrozy po 12 stopni rano... a auto paliło tak jak dziś gdy jest +5... To wszystko na ten temat. Różnic w pracy silnika niema żadnych.. Auto pali mi 11 l na stówe.. myślę że to nieźle, jak na 2.5 td. I oby tak dalej, ciesze się że takie paliwo istnieje... pomijam tu już aspekt ekologii... ale w nosie mam arabskich szejków...

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 24-03-2010, 19:32   

jaculo napisał/a:
że ktoś jak se tego wlał.. to mu nagle źle silnik chodzi

nie chodzi gorzej i raczej nikt tak nie sądzi

jaculo napisał/a:
Ja jeżdże na bioestrach od miesiąca, kolega od którego go kupiłem jeżdził na tym 3 lata,
i dla tego nie masz problemu.Bo z tego co wiem, to tylko w początkowej fazie używania tego specyfiku potrafią wystąpić kłopoty(np. już podstarzałe gumowe elementy potrafią dać ciała),a gdy to już to sforsujesz,to nie ma już żadnych skutków ubocznych.
Ty zapewne masz już to za sobą, więc powinieneś się cieszyć, ale nie śmiej się z innych kolegów, bo to nie ładnie!

jaculo 
Forumowicz

Auto: Pajero II
Wysłany: 25-03-2010, 15:23   

gołąb napisał/a:
jaculo napisał/a:
że ktoś jak se tego wlał.. to mu nagle źle silnik chodzi

nie chodzi gorzej i raczej nikt tak nie sądzi

jaculo napisał/a:
Ja jeżdże na bioestrach od miesiąca, kolega od którego go kupiłem jeżdził na tym 3 lata,
i dla tego nie masz problemu.Bo z tego co wiem, to tylko w początkowej fazie używania tego specyfiku potrafią wystąpić kłopoty(np. już podstarzałe gumowe elementy potrafią dać ciała),a gdy to już to sforsujesz,to nie ma już żadnych skutków ubocznych.
Ty zapewne masz już to za sobą, więc powinieneś się cieszyć, ale nie śmiej się z innych kolegów, bo to nie ładnie!

Nie śmieje sie z nikogo, tylko ze śmiesznych wypowiedzi, dotyczących paliwa.. Śmieszy mnie też jak słyszę że ktoś wlał sobie raz zamiast PB95, -PB98 i poczuł że mu auto szybciej jedzie.... :badgrin: :lol: , albo jak czytam że olej Castrol jest lepszy od Shella, a ten od Lotosa.. Nie wdaje się w dyskusje na te tematy, bo za dużo na nie wiem.... Ale jeżeli kogoś z kolegów uraziłem to wszystkich bardzo przepraszam.....

Odpowiedz do tematu