Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS |
Autor |
Wiadomość |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 25-03-2010, 19:24
|
|
|
nuke napisał/a: | zakupilem sobie uzywke TomTom-a 6 Navigatora i mam nadzieje, ze bedzie mi smigac na chinczyku... |
Nie będzie niestety.... TT Navigator to wersja na Windows Mobile. Do Chińczyka potrzebna jest wersja na Windows CE 5.0 a z tego co wiem TT nie robi takowych. Pozostaje tylko pirat z Rapidshare..... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
nuke
Forumowicz nuke

Auto: szare
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-03-2010, 19:36
|
|
|
NO cóż chińczyk siedzy sobie w holenderskim samochodzie
Wszystko ładnie i sprawnie poszło...
No prawie wszystko...
Na panelu przy światłach awaryjnych jest mała taśma, która była podłączona do płyty na starym wyświetlaczu a teraz w nowym panelu nie miałem jej gdzie podłączyć i sobie jest luzem - światła awaryjne działają, poduszka gaśnie, pasy pasażera gasną, więc po co to jest ...?
No i moje karty które zakupiłem, a są to micro SD HC na działają - BAD CARD się pokazuje czy są jakieś specyficzne micro SD karty, które chińczyk czyta?
Dzięki |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 25-03-2010, 19:41
|
|
|
nuke napisał/a: | Na panelu przy światłach awaryjnych jest mała taśma, która była podłączona do płyty na starym wyświetlaczu a teraz w nowym panelu nie miałem jej gdzie podłączyć i sobie jest luzem - światła awaryjne działają, poduszka gaśnie, pasy pasażera gasną, więc po co to jest ...? |
Nie wiem dokładnie ale musisz ja podłączyc do panelu odkręcając kilka czarnych śrubek mocujących czarny plastik chroniący tylną część ekranu TFT. Pod tym plastikiem w lewym dolnym rogu jest miejsce na podłączenie tej taśmy.
nuke napisał/a: | No i moje karty które zakupiłem, a są to micro SD HC na działają - BAD CARD się pokazuje czy są jakieś specyficzne micro SD karty, które chińczyk czyta? |
SDHC działa tylko w slocie nawigacyjnym. Po prawej stronie ekranu działają tylko karty microSD |
Dominik |
|
|
|
 |
nuke
Forumowicz nuke

|
Wysłany: 25-03-2010, 22:26
|
|
|
Hej,
Właśnie próbowałem zainstalować IGo - nie udało się ( nie wiem chyba posiadam nie tą wersję co trzeba)
TT Navigator nie działa tak jak mówiłeś
W związku z tym miałbym prośbę o namiary na IGO, Automape, TT cokolwiek
proszę na prv emila: arturdzieciuch@o2.pl
Wielkie dzięki Dominik |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 25-03-2010, 22:34
|
|
|
nuke napisał/a: | Hej,
Właśnie próbowałem zainstalować IGo - nie udało się ( nie wiem chyba posiadam nie tą wersję co trzeba)
TT Navigator nie działa tak jak mówiłeś
W związku z tym miałbym prośbę o namiary na IGO, Automape, TT cokolwiek
proszę na prv emila: arturdzieciuch@o2.pl
Wielkie dzięki Dominik |
A co to za wersja IGO? Mój z Ipmart tez był z błędami i sam musiałem pogrzebać w plikach i program naprawić (m.in podrasować plik Sys.txt sterujący programem; wgrać inne mapy i pare innych rzeczy; pracochłonna robota, ale teraz hula mi że hej z najnowszymi mapami TeleAtlas na całą Europę)
 |
Dominik |
|
|
|
 |
nuke
Forumowicz nuke

|
Wysłany: 25-03-2010, 23:46
|
|
|
mitsu00 napisał/a: |
A co to za wersja IGO? Mój z Ipmart tez był z błędami i sam musiałem pogrzebać w plikach i program naprawić (m.in podrasować plik Sys.txt sterujący programem; wgrać inne mapy i pare innych rzeczy; pracochłonna robota, ale teraz hula mi że hej z najnowszymi mapami TeleAtlas na całą Europę)
[url=http://img265.images....th.jpg]Obrazek[/URL] |
Jest to wersja tylko na PDA, to się nie dziwię czemu nie chodzi...
Szukam dalej |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 25-03-2010, 23:54
|
|
|
nuke napisał/a: | Jest to wersja tylko na PDA, to się nie dziwię czemu nie chodzi...
Szukam dalej |
Będzie ci ciężko ale pogrzeb tutaj: www.gpsunderground.com i dział IGO8 |
Dominik |
|
|
|
 |
nuke
Forumowicz nuke

|
Wysłany: 26-03-2010, 12:05
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | nuke napisał/a: | Jest to wersja tylko na PDA, to się nie dziwię czemu nie chodzi...
Szukam dalej |
Będzie ci ciężko ale pogrzeb tutaj: www.gpsunderground.com i dział IGO8 |
Ja juz zaczalem studiowac to forum od dawna, ale myslalem ze pojade po bandzie i dowiem sie jak to zrobic punkt po punkcie, ale jak to w zyciu bywa nic nie jest latwo
Zainstalowalem podstawowa wersje (zgodnie z zaleceniami forum) IGO 8 w rozdzielczosci 800x480, i bede dzisiaj stopniowo dogrywal mapy tudziez upgrejdowal program.
Ponadto lamerskich pytan ciag dalszy:
1. Nie moge sparowac swojej Nokii N97 z chinczykiem. Nokia znajduje urzadzenie, ale nie moze polaczyc sie. Z kolei jak wciskam parowanie na chinczyku to pojawia sie komunikat:
Pairing..i to wszystko, z niczym sie nie laczy - czekalem pare minut....
2. Czy podczas odwarzania mp3 z plyty CD mozna jakos zmienic folderowy badziewny interfejs?
3. Czy ktos z was probowal instalowac TomTom-a?
4. Jakiej wersji Automapy szukac, aby dziala na chinczyku?
5. Uff! Dzieki
pozdro |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 26-03-2010, 12:39
|
|
|
nuke napisał/a: | IGO 8 w rozdzielczosci 800x480, i bede dzisiaj stopniowo dogrywal mapy tudziez upgrejdowal program. |
jesli bedziesz dogrywal mapy to tylko TeleAtlasa bo te navtecha nie maja funkcji asystenta pasa ruchu i tablic drogowych. pamietaj również zeby mapy które wgrasz nie byly dedykowane do najnowszej wersjii programu 8.3.4......, tylko do 8.3.2....... Inaczej zwiesi ci sie IGO albo wcale nie odpali. następna rzecz to nie wgrywaj pliku z uksztaltowaniem terenu, bo zamula i wywala błędy w programie.
P.S. na maila prześlę ci zaraz plik SYS.txt którym zastąp obecny który masz w IGO8. Program będzie wtedy stabilny i nic ci się nie wykrzaczy. nuke napisał/a: | 1. Nie moge sparowac swojej Nokii N97 z chinczykiem. Nokia znajduje urzadzenie, ale nie moze polaczyc sie. Z kolei jak wciskam parowanie na chinczyku to pojawia sie komunikat:
Pairing..i to wszystko, z niczym sie nie laczy - czekalem pare minut.... |
ja zawsze klikam na ikonkę BT w lewym dolnym rogu a nie na Pair i wszystko dziala bezproblemowo na Nokii 6300 i na HTC Touch HD. Potem ustawiam sobie na Set Auto Link i telefon sam łączy się z Chińczykiem.
nuke napisał/a: | 2. Czy podczas odwarzania mp3 z plyty CD mozna jakos zmienic folderowy badziewny interfejs? |
Na bank można, tylko trzeba grzebać w OSD
nuke napisał/a: | 4. Jakiej wersji Automapy szukac, aby dziala na chinczyku? |
Począwszy od wersjii 6.0.0 AM supportuje rozdzielczość 800x480 jak w Chińczyku. Jak kupiłem sprzęta w listopadzie to miałem wersję 5.5.3 i tez chodziła tylko wszelkie napisy byly wielkość ziarenka piasku i trzeba bylo z lupą czytać komendy na ekranie. Od wersjii 6.0.0 poprzez 6.1.0 i kończywszy na obecnej 6.2.0 wszystko działa jak najbardziej poprawnie. |
Dominik |
|
|
|
 |
nuke
Forumowicz nuke

|
Wysłany: 26-03-2010, 13:33
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | kolego to są te same produkty z impartu czy z rofaudio . Różnica jest taka że impart w swojej ofercie handlowej podaje że system operacyjny nawigacji to windows@ 5.0 a rofaudio o tym nie pisze.W efekcie z rofaudio zdarzają się sprzęty z dwoma innymi systemami operacyjnymi nawigacij .
Wyżej o tym pisaliśmy |
NO ja niestety nie mam wzmianki o WIN 5.0.
Takze z Automapy.....
13zbyszek13 jak dostaniesz jakies newsy odnosnie upgrejdu softu rzuc prosze notke na forum. |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 26-03-2010, 13:40
|
|
|
Ja od czasu jak naprawiłem IGO8 olałem totalnie AM i używam tylko i wyłącznie tego pierwszego. O niebo lepszy interfejs a mapy są Teleatlasu z wrzesnia 2009 (te same co do TT) czyli 100% pokrycie w PL i niemal we wszystkich krajach w UE. |
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 26-03-2010, 13:45
|
|
|
nuke napisał/a: | Nie moge sparowac swojej Nokii N97 z chinczykiem. Nokia znajduje urzadzenie, ale nie moze polaczyc sie. Z kolei jak wciskam parowanie na chinczyku to pojawia sie komunikat:
Pairing..i to wszystko, z niczym sie nie laczy - czekalem pare minut.... | Najpierw na Chińczyku pairing, a następnie w telefonie też pairing. Później kod 1234 A następnym razem to jak pisał mitsu00. Też miałem problemy początkowo, ale ujarzmiłem go. Wywal ze spisu urządzeń HandsFree - u mnie jak to zrobiłem to problemy z Chińczykiem same się rozwiązały. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 26-03-2010, 13:50
|
|
|
rezon napisał/a: | Wywal ze spisu urządzeń HandsFree |
Albo po prostu odłącz BT w miśku (zaraz za panelem z pokrętlami od klimy) i przy pairowaniu nie będzie ci sie na siłę chciał połączyć z Telem. |
Dominik |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 26-03-2010, 17:45
|
|
|
Ja mam najnowszą AM 6.2 śmiga super poza tym ćhinskim czasem
[ Dodano: 26-03-2010, 17:49 ]
Wszystkie moje Nokie łączą się super.W telefonie jak masz znalezionego chińczyka naciśnij połącz a w chinczyku jednocześnie paruj i powinno się połączyć |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 26-03-2010, 17:54
|
|
|
13zbyszek13 to może olej tą godzinę dojazdu i przestaw na czas dojazdu w h/min |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|