Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Avance 2.5, 03/00r. - Zagrodno/Radom
Autor Wiadomość
demoralizator85 
Nowy Forumowicz

Auto: galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2010, 21:33   [EAx 97-04] Avance 2.5, 03/00r. - Zagrodno/Radom

Znalazłem takie dwie oferty i chciałbym zapytać co o nich myślicie :

I
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12128317

Mitsubishi Galant 2.5 v6 avance ben+gazWydrukuj ofertę
Cena (brutto):
21 500 PLN / 5 518 EUR (do negocjacji)
Kategoria:Kombi
Informacje:
Rok produkcji: 2003, Data rejestracji: 11/2010, Przegląd: 02/2011, Ubezpieczenie: 02/2011, 178 000 km, Skrzynia biegów: półautomatyczna / sekwencyjna, Moc: 118 kW (160 KM), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna+LPG, czarny-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Niemcy, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Opis pojazdu:
auto miesiąc w kraju stan ogólny bardzo dobry zapraszam na jazde próbną
Dane kontaktowe
Polska , zagrodno (woj. dolnośląskie),
tel.: +48 0665 433977 begin_of_the_skype_highlighting              +48 0665 433977      end_of_the_skype_highlighting

II
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12058021

Mitsubishi Galant 2.5 V6 ZE SZWAJCARIIWydrukuj ofertę
Cena (brutto):
21 700 PLN / 5 569 EUR (do negocjacji)
Kategoria:Kombi
Informacje:
Rok produkcji: 2000, Data rejestracji: 06/2002, 180 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 161 KM (118 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, tempomat, podgrzewane fotele, ESP, światła przeciwmgłowe, kierownica wielofunkcyjna, przyciemniane szyby, pod. przednia szyba
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Sprowadzony ze Szwajcarii, wersja avanse, zarejestrowany i ubezpieczony,serwisowany- książka serwisowa, alufelgi 17" ,stan bardzo dobry.
Dane kontaktowe
Polska , Radom (woj. mazowieckie),
tel.: +48 509 10 45 26

Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 22-04-2010, 06:20, w całości zmieniany 5 razy  

emefe 
Mitsumaniak
02152/KMM

Auto: Van Niemitsubiszi
Wysłany: 24-03-2010, 09:16   

W których wersjach kombi występuje lotka na tylnej klapie?

demoralizator85 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-03-2010, 13:50   

http://yfrog.com/j7c121283171j

http://yfrog.com/6cc1212831710j

http://yfrog.com/2kc121283177j

http://yfrog.com/j2c120580211j

http://yfrog.com/0vc120580214j

http://yfrog.com/1gc120580218j

http://yfrog.com/j7c121283171j

linki do zdięć
Ostatnio zmieniony przez Owczar 24-03-2010, 14:00, w całości zmieniany 1 raz  

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 24-03-2010, 13:59   

demoralizator85, dzięki.

Dodałem miniaturki do pierwszego postu ;)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-03-2010, 16:15   

emefe napisał/a:
W których wersjach kombi występuje lotka na tylnej klapie?
Jest to element dodatkowego wyposażenia.

NR 1.

Dlaczego tak tanio, wkońcu auto zarejestrowane :?:
Ładnie wyposażony, zle dlaczego tak tanio :?:
Moje podejrzenia malowany lewy przedni błotnik, po konsultacjach, faktycznie malowany, tak samo lewy ty;ny błotnik (obcierki parkingowe)
Sprzedawca handlarz, twierdzi że głownie Galanty sprowadza

NR 2.

Malowany lewy tylny bok i lewe tylne drzwi (czyzby ze względy na ranciki nadkoli :?: )
Zderzak przedni chyba też malowany (ale to normalka, po to go nazwano zderzak aby spełniał swoją role)
Brak naklejek Avance na tylnych drzwiach
Malowany chyba przedni prawy błotnik, proszę zerknąć na wneke montażową w komorze silnika, błyszczy się w przeciwienstwie to wneki montazowej blotnika lewego
Czy ta kombinacja wnetrza jest naturalna :?: bo mi sie wydaje ze na kokpicie powinna byc okleina, ponadto lewarek zmiany biegów jakis taki swiezo wypastowany, kierownica matowa, okolice poduszki powietrznej po stronie pasażera jakby zdeformowany (patrz blizej srodkowej konsoli spasowanie zaślepki z deską)
Lewy przedni halogen (światło przeciwmgłowe) zaparowany

OK odnosnie wnetrza to były moje głośne myśli, proszę się nie bać, nie chciałem tym nikogo wystraszyć, ale proszę o rozważne podejśie do transakcji i dokładne pooglądanie tych elementów.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 24-03-2010, 19:45   

robertdg napisał/a:
NR 1

robertdg napisał/a:
Moje podejrzenia malowany lewy przedni błotnik

Do tego dorzuciłbym jeszcze drzwi kierowcy. Tak mi się przynajmniej wydaje. Poza tym nie sądzę aby to była oryginalna wersja Avance. Konsola jest z SE, do tego skóry których przecież w tych wersjach nie było. Chociaż z drugiej strony to mało istotne. Liczy się, że z zewnątrz jest "Avance" :wink:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

emefe 
Mitsumaniak
02152/KMM

Auto: Van Niemitsubiszi
Wysłany: 24-03-2010, 20:31   

Nie chce wyjść na ignoranta, ale czy Avance nie ma fabrycznie obniżonego zawieszenia? Ten czarny Gal nr 1 wygląda prawie jak terenówka - 17" i mimo tego duża szpara blotnik-koło.

sebo199 
Mitsumaniak

Auto: BMW 525 td
Wysłany: 24-03-2010, 21:28   

W tym czarnym na drzwiach widać że miał marmurek na konsoli. Może komuś się nie podobał i nakleił sreberko. Ja w swoim mam ciemne wykończenia, tak jak ten srebrny, koło przełączników do szyb, a na konsoli srebrną "nakładkę". Prawdopodobnie ktoś chciał rozweselić wnętrze. Skóry już widywałem w wersji Avance.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-03-2010, 23:18   

emefe, fabryczne obniżane zawieszenie to opcja dodatkowa, klient wybierał jaka chciał. costa brawa mial nieobniżonego i dokupił sobie komplet sprężyn obniżających
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

sewkor 
Forumowicz

Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
Wysłany: 25-03-2010, 08:19   

Gal nr 2.

Środek jest w oryginalnej konfiguracji, nie każdy miał okleiny na środkowym panelu. Gałka zmiany biegów jest wykonana z innego rodzaju skóry i dlatego bardziej się błyszczy, kierownica nie wygląda na obszywaną więc powinno być ok. Sprzedający pisze, że ma ks serwisową a to wedlug mnie duży plus bo przebieg udokumentowany a co za tym idzie wszystkie wymiany olei, filtrów, rozrządu i naprawy serwisowe. Osobiście wolę dobrze udokumentowane 200 tyś niż wątpliwe 150 beez dokumentów i ze zmęczonym wnętrzem. Jeżeli tylne nadkola były lakierowane to nie ma co marudzić w końcu to standard. Przedni pas wygląda na oryginał więć raczej nic z przodem się nie działo. Reszta do sprawdzenia w realu.
Foto galanta w wersji AVANCE środek ( import ze Szwajcarii rok 2001 )
http://www.fotosik.pl/pok...e13d107785.html
http://www.fotosik.pl/pok...db288b34a0.html
Gal nr 1

Zapytaj sprzedającego czy kupił auto z instalacją czy też sam zakładał. Nie znam przypadków aby Niemiec zakładał gaz i mało jeżdził. Jeżeli zakładał sprzedający to dłaczego sprzedaję, czyżby jakieś problemy? Cena niska.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 25-03-2010, 16:18   

W galu nr 2 zaślepka airbag wygląda podejrzanie.

demoralizator85 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-03-2010, 14:31   

dzwoniłem do właściciela Galanta I powiedział że był malowany -błotnik i nadkole-boczne otarcie,gaz sekwencja twierdzi zurzycie gazu 13 miasto 8 trasa,brak ksiąrzki pojazdu z przebiegiemi wymianami

ramborambo1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-03-2010, 14:52   galant nr 1

witam proszę ludzi ludzi z forum którzy chcą sobie tylko popisać na forum żeby nie dzwonili i nie zawracali gitary bo nie mam czasu

demoralizator85 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-03-2010, 14:54   

Bardzo przepraszam właścicieli jak obraziłem tym tematem,bo jeszcze nie miałem galanta a chce kupić. I chciałem dowiedzieć się informacji na co zwracać uwagę

sebo199 
Mitsumaniak

Auto: BMW 525 td
Wysłany: 27-03-2010, 15:28   

Jak ja lubię takie uwagi "handlarzy". Sami pod sobą dołki kopią. Tylu ludzi odwiedza to forum, można się rozreklamować, szkoda słów. "Profesjonalni" sprzedawcy "aut" chcą by to był telefon w stylu "jutro przyjadę po Pańskie piękne auto i zapłacę od ręki bez sprawdzania, bo ono jest idealne". Chyba to normalne że ktoś chce się dowiedzieć jak najwięcej o danej marce i modelu i na forum i od sprzedawcy przed wydaniem ciężko zarobionych pieniędzy.

EDIT by MOD Jeszcze jedna wycieczka osobista w którąkolwiek stronę i "urlop bezpłatny"
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 27-03-2010, 18:19, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu