|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Myjnie w Lublinie - wasze opinie |
Autor |
Wiadomość |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 18-03-2010, 14:00 Myjnie w Lublinie - wasze opinie
|
|
|
Zakładam ten wątek dla potomności, może się przyda. Nie myję na automatach zazwyczaj, więc moich kilka uwag o bezdotykowych z którymi miałem kontakt:
1: Hanesco Nałęczowska - z racji bliskości jeździłem na tam - nie polecam
Byłem trochę zdziwiony, że są 2 pistolety. ALe dałem radę. Wrzuciłem 5 zł i zacząłem tym 1 programem tzw. proszek. Guzik daje, więc szkoda pieniędzy. Później już piana. Było by super, gdyby z karchera wydobywał się szeroki strumień wody z pianą. Niestety tylko malutki strumień. Mycie zabrudzonego auta to męka. Bo przecież z daleka nic nie umyje, trzeba przy lakierze centymetr po cm. Totalna lipa. Zanim jedną stronę umyłem jako tako to mi zjadło 5 zł. Leci ten kredyt jak głupi. Później następne 5 zł na drugą stronę auta. Nawet nie wiem, kiedy się skończył kredyt, a jeszcze mi pupa auta została do umycia. Czyli nastepne 2 zł. + 2 zł spłukiwanie.
Teraz jak wyschło to widzę jak tragicznie umyłem przez to, że tak kredyty szybko leciały. A nie chciałem znowy wrzucać następnej 2 zł. Szyby całe w brudzie....
Totalna porażka. Mycie za 14 zł, a i tak nie umyłem dokładnie auta.
O takich rzeczach jak dobry odpływ spod auta to nie ma co myśleć, woda stoi i brodzisz w niej. O za krótkich wężach nie chce mi się nawet gadać. Totalna tragedia, w dodatku mają jakąś zakamienioną wodę, czarne auto po 'umyciu' jest pełne szarych smug
2: Gala, aquaspa - jestem baaaaaardzo pozytywnie zaskoczony, wrzuciłem 5zł, biorę pianę, obleciałem ze 3 razy auto, patrzę - mam jeszcze 4 kredyty. Spłukałem bardzo dokładnie z nadkolami itp - 3 kredyty. Ręka już boli, lecę wszystkimi programami po kolei, wosk, ciepła woda itp, obkrążając auto z 5 razy i miałem jeszcze czas do wykorzystania. Auto czyściutkie idealnie, nawoskowane, 3zł wystarczą spokojnie na 4,5m sedana- baaardzo polecam |
|
 |
Radecky [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2010, 22:53
|
|
|
Myjnia na Łęczyńskiej, nie pamiętam jak się nazywa, ale jest jakieś 150 m od skrzyżowania z Męczenników Majdanka... skręca się w prawo w bramę na podwórko, tam stoi nowa hala - myjnia.
Bardzo solidne i profesjonalne mycie... za komplet ze sprzątaniem wnętrza zapłaciłem niedawno 45 zł.
Polerka nadwozia - 150 zł., ale super bo giną wszelkie drobne rysy, np. po automatach.
...a z myjni automatycznych też polecam AquaSpa pod Galą. Baardzo zasyfiony samochód, z utrwalonym brudem domyje się za ok. 10 zł., bo sporo pójdzie na pierwszy program. A skolei ostatni program, ten niby że osuszający to ściema... i tak sie robią zawijasy i tak... Ja zwykle wracam do domu, trochę przewieję samochód po drodze i w domciu ściera i wycieranie. |
|
|
|
 |
leniviecmoto
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2,5 V6
|
Wysłany: 19-03-2010, 14:47
|
|
|
Witam
ja bardzo polecam myjnie na "KTS" (Kolumnie Transportu Sanitarnego) na Bursakach na przeciwko Wyspy
myjnia z prawdziwego zdarzenia, szybko, solidnie i cena przystępna, za 17zł mycie które
na prawdę jest warte tej ceny, a w dodatku latem ładne dziewczyny w krótkich spodenkach i mokrych koszulkach myją samochody aż miło popatrzeć, ja kiedyś wjechałem tam tylko na zwykłe mycie a w końcu zrobiłem generalke całego Galanta za którą zapłaciłem 70zł ale czego się nie robi żeby pooglądać ładne dziewczyny pieszczące mojego "Miśka".
Pozdrawiam Daniel |
_________________ Życie jest za krótkie żeby jeździć Diselem,
a benzyna za droga żeby mieć GTI |
|
|
|
 |
tomasek
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 7249 Skąd: stolica wschodu
|
Wysłany: 20-03-2010, 07:20
|
|
|
A ja ostatnio testowałem nowa myjke na Diamentowej i musze powiedzieć że kredyty leciały jak szalone a efekty mycia takie sobie.porównując do myjki pod Gala to całe mycie w autospa za 10 zł można dobrze wyprać Gala a na Diamentowej min 15 zł na szybkie mycie KASZANA |
_________________ __________________________________________
 |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 20-03-2010, 11:50
|
|
|
pawela - nie znam się na tych myjkach samoobsługowych, więc może nie zrozumiałem. Czy to wszystko co opisałeś kosztowało Cię 5zł? |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
Misieklbn
Forumowicz
Auto: Colt 1,3 94r
|
Wysłany: 20-03-2010, 12:56
|
|
|
Z mojej wiedzy i doświadczenia mogę powiedziec, że jeśli chodzi o myjnie bezdotykowe w Lublinie najlepsza jest myjnia pod GALA wynika to stąd, że urządzenia są niemieckiej firmy EHRLE jest to jedna z najlepszych na rynku firm specjalizujących się w tej branży przerabiałem temat niedawno, koszt 3 stanowisk to ponad 500,000zł ponadto w tej myjni musi byc przez rok używana chemia również tej samej firmy. Na początku była jeszcze dobra myjnia bezdotykowa na turystycznej na przeciwko Renault SERVICE ale chyba właściciel uznał, że można zaoszczędzic na chemii po tym jak na wjazd czekało kilkudziesiąt aut... Mujnia HANESCO totalne nieporozumienie 2 węże które się plączą więcej czasu traci się na podejście i wybranie 2 lancy...aktywna piana która nie za wiele daje... Duża myjnia buduje się na AL.Kraśnckich jadąc w stronę Kraśnika po lewej stronie będzie to duża myjnia na kilkanaście stanowisk zobaczymy Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 20-03-2010, 15:03
|
|
|
macia napisał/a: | Czy to wszystko co opisałeś kosztowało Cię 5zł? | tak
a wczoraj Colta umyłem za 3zł, maklak Nismo za 4
dziś się świeci |
|
 |
Misieklbn
Forumowicz
Auto: Colt 1,3 94r
|
Wysłany: 20-03-2010, 15:12
|
|
|
Potwierdzam sam Colta myje za 3 zł za 5zł nie wiadomo co myc i jakim programem tylko teraz żeby umyc auto trzeba długo czekac bo taxówki tam masowo przyjeżdzają... i kłócą się o kolejkę.... |
|
|
|
 |
patriotazz
Mitsumaniak

Auto: Lancer
|
Wysłany: 20-03-2010, 19:12
|
|
|
Ja osobiście preferuje tylko myjnie ręczne, niestety nieznam dobrych w Lublinie, choc mam dobra u siebie na działce sam sobie myje:P
Gdzie mógłbym wyszorować dokładnie autko, chodzi mi o pranie podłogi i silnika w niewielkich cenach. |
|
|
|
 |
Elektrownik [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2010, 22:30
|
|
|
pawela napisał/a: | tak
a wczoraj Colta umyłem za 3zł, maklak Nismo za 4
dziś się świeci |
To w takim razie ja od dzisiaj nie kupuje szamponu tylko 3 browary i jeżdżę ma myjnie. |
|
|
|
 |
bastek
Mitsumaniak kaktusiarz
Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lut 2009 Posty: 5468 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 20-03-2010, 22:54
|
|
|
ja jezdze na turystyczna )kolejki) i na przeciw makro )mniejsze koleki) tak mam po drodze. 8 PLN na turystycznej mi schodzi, 7 PLN kolo makro.(myjnie bezdotykowe)
sprobuje na to spa.... nawet tam nie zajrzalem, bo myslalem, ze ze 100 PLN trzeba wylozyc, jak to w spa...... |
_________________ pozdr,
bastek
auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021- |
|
|
|
 |
Spoxik
Mitsumaniak Autko z duszą
Auto: Galant EA2A 1997r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Cze 2009 Posty: 366 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 21-03-2010, 19:22
|
|
|
ja myje na turystycznej i też w sumie niewiele kosztuje... odpływ jest! i opcja mycia super działa bo nawet felgi myje o wiele lepiej niż cokolwiek!! tylko teraz kolejki sa bardzo duże!!!
Polecam ta myjnie!!! a najlepiej jest tam zajechać około 22/23 i później bo wtedy niema kolejek! (jest otwarta 24/7) |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
Auto: galant elegance combi 2,5 B
Pomógł: 24 razy Dołączył: 12 Kwi 2009 Posty: 727 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 25-03-2010, 06:31
|
|
|
leniviecmoto napisał/a: | czego się nie robi żeby pooglądać ładne dziewczyny pieszczące mojego "Miśka".
Pozdrawiam Daniel |
Poprostu bomba, jutro tam jadę. |
_________________ Mb galant - bedzie następny
Mb galant 00' 2,5 B+G asb - jest super
Mb galant 99; 2,5 asb B+G, i prysł czar VW
VW golf 95', 2,0 B - był na przetrwanie (12/100)
VW passat 97', 1,9 TDI - był najlepszy z passatów
VW passat 00', 1,9 TDI, asb - był jeszcze bardziej funkcjonalny
VW passat 91', 1,8 B+G - był bardzo funkcjonalny i oszczędny
Opel ascona 86', 1,6 B - był super |
|
|
|
 |
lubelak
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 TD '00
|
Wysłany: 03-04-2010, 15:24
|
|
|
jak myłem tam furę ze dwa tygodnie temu to ani jednej nie widziałem |
|
|
|
 |
Rako86
Nowy Forumowicz

Auto: był sobie Eclips 1g
|
Wysłany: 03-04-2010, 15:31
|
|
|
Ja tam myję zawsze n a statoilu przy kraśnickiej i wszystko czyści, już rok eclipsem a wcześniej 2 lata cytryną i ani rys ani nic nie było za 11zł, tylko suszarka słabo ściąga wode |
|
|
|
 |
|
|