Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Chooper
04-04-2010, 11:58
[Carisma] Nagłośnienie w cari
Autor Wiadomość
rafallo 
Nowy Forumowicz

Auto: cari 1.6 `98
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 04-04-2010, 09:39   [Carisma] Nagłośnienie w cari

Chciałbym zmienić głośniki w mojej cari przed liftem i chciałbym dowiedzieć sie czy wy w swoich macie tylko w fabrycznych otworach, jakie głośniczki i czy jesteście z efektu zadowoleni? Zależy mi na tym żeby grało przyzwoicie,ale niekoniecznie musi być mnie słychać zanim będzie widać!pozdr

mephisto 
Mitsumaniak
Sławek

Auto: Lancer X/Colt V/Tiburon
Wysłany: 04-04-2010, 09:49   

ja mam w miejscach fabrycznych a moj zestaw to :

Jednostka Sterujaca: Pionier DEH-8100BT
Przod: Blaupunkt GTx 402 MK 2 (Max 130w na 30 w Nominalna)
Tyl: Blaupunkt GTc 662 MK2 (Max 210w na 50w Niminalna)
Wzmacniacz: Magnat Edition Four 4 Kanalowy 1000w

i gra bardzo przyzwoicie, nawet jak niebylo wzmaka gralo bardzo przyzwoicie

weeman_ 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GLX
Wysłany: 04-04-2010, 10:44   

Jeśli zależy Ci na jakości a nie na wielkiej mocy to polecam to co siedzi u mnie. Głośniki Magnat przód dark power 102 a na tył Magnat edition 162. Stosunek ceny do jakości bardzo dobry, grają czyściej i głośniej niż te fabryczne. Jeśli chciałbyś uzyskać jeszcze lepszy efekt i masz trochę czasu to proponuje przy okazji wygłuszyć niektóre elementy (u mnie zdarza się, że coś z plastików od czasu do czasu rezonuje :mrgreen:

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2010, 12:17   

weeman_ napisał/a:
Jeśli zależy Ci na jakości a nie na wielkiej

...to nie wsadzaj glosnikow w fabryczne miejsca w desce tylko przenies je w drzwi. Na forum o tym bylo poszukaj a znajdziesz. Najwazniejszy jest przod, tyl zostaw seryjny i wlaczaj go ewentualnie wtedy jak ktos z tylu bedzie jechal.

rafallo 
Nowy Forumowicz

Auto: cari 1.6 `98
Wysłany: 13-04-2010, 22:39   

dzięki za podpowiedzi, dylson czy masz na myśli tą konstrukcje w drzwiach http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=8951 - mimo szczerych chęci w tym momencie nie dam rady do tego stopnia zabudować drzwi(z reszta nie wiem czy by mi cierpliwości starczyło z moimo zdolnościami manualnymi)-choć myślałem o tym, zastanawiałem się nad kupnem boczków drzwi od cari po lifcie, tam już były fabryczne otwory na głośniki i to by skróciło tą drogę przez proces przeróbek-jednak nie znalazłem takich-jedynie z drzwiami...więc poprzestaje na fabrycznych otworach, może z czasem rozbuduje ten zestaw. I jeszcze pytanie czy bez problemu weszły wam do tyłu głośniki 16-16,5cm, bo jak mierzyłem te moje obecne to jest to 15cm. Bez powiększania otworów znajdzie się miejsce na nieco większe?

davidpstone 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 31-05-2010, 10:52   

rafallo napisał/a:
dI jeszcze pytanie czy bez problemu weszły wam do tyłu głośniki 16-16,5cm, bo jak mierzyłem te moje obecne to jest to 15cm. Bez powiększania otworów znajdzie się miejsce na nieco większe?

witam, przyłączam się do pytanie ponieważ mam podobny problem, mam zamontowane z przodu nietypowe 15 cm :/

Odpowiedz do tematu