SILNIK 2.5 PAJERO III |
Autor |
Wiadomość |
labramsek
Nowy Forumowicz
Auto: montero 3,5 v6 long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 20 Skąd: pułtusk
|
Wysłany: 25-03-2010, 20:11
|
|
|
Ja mam wersje z USA silnik 3,5 V6 (montero).Jak narazie jestem bardzo zadowolony.Spalanie w trasie 10 l, cykl mieszany 13 i Czytając opinie o DI-D wydaje mi się,że nie jest on bardziej ekonomiczny niż silnik benzynowy. Problemy z pompą i jej cena.Jest głośniejszy.Zsumowac wszystko to pewnie wyjdzie podobnie tym bardziej że różnica w cenie paliwa jest niewielka. |
|
|
|
 |
mirek1992
Forumowicz
Auto: Mitsubishi
|
Wysłany: 25-03-2010, 21:11
|
|
|
Takie tez mam odczucia tym bardziej ze do końca nie mam trochę funduszy na takie niespodziewane naprawy tylko starczyłoby na sam samochód:/ kurcze ale przegladając oferty ciezko taki 3.5 V6 znaleźć;/ a jeśli można wiedzieć to sam Pan sprowadzał z USA czy już w Europie kupił?? |
|
|
|
 |
labramsek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-03-2010, 21:32
|
|
|
mirek1992 napisał/a: | kurcze ale przegladając oferty ciezko taki 3.5 V6 znaleźć;/ |
Zgadzam sie z tym,jak narazie to widziałem w ogłoszeniach morze ze trzy takie modele. Cytat: | jeśli można wiedzieć to sam Pan sprowadzał z USA czy już w Europie kupił?? |
Kupiłem go u nas od dobrego znajomego który był w kraju pierwszym właścicielem.Na początku troszkę bałem się tego niby dużego spalania,wiadomo 3,5 l ale uważam że to zależy w dużej mierze od stylu jazdy.I ta praca silnika !!!!!!! |
|
|
|
 |
mirek1992
Forumowicz
|
Wysłany: 25-03-2010, 21:42
|
|
|
Wiem o czym Pan mówi...jeździłem 3.0 V6 pajero II. Trzeba teraz poczekać może coś się pojawi na jakiejś aukcj albo śledzić trochę za granicą:D dzieki za info |
|
|
|
 |
labramsek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-03-2010, 12:51
|
|
|
Widziałem na allegro (szukac pod montero) jest nawet 2,5 tdi.Życzę powodzenia. |
|
|
|
 |
mirek1992
Forumowicz
|
Wysłany: 02-04-2010, 14:52
|
|
|
Witam, to znowu ja:D troche jeszcze Was po męcze...trafia mi się w zakupie w dobrych pieniążkach Pajero III 2.5 TD EASY SELECT...co wy myślicie o tym pomyśle...samochód ma przejechane 160 tkm stan bardzo dobry... i ponawiam pytanie o silnik wiadomo, zdaje sobie sprawe ze to nie jest monstrum mocy, co za tym idzie i prędkośći, nie jest super select ;/ ale na ta chwile zadowoliłbym się i tym... co myślicie, samochód warty uwagi?? czy easy select to jest cos awaryjnego czy daje rade?? Czy w przyszlosci włożenie silnika 3.5 V6 (z pajero II) byłoby możliwe?? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 02-04-2010, 15:10
|
|
|
Dla mnie takie zestawienie to porażka. Wiem, ze się napaliłeś na PIII ale nie bierz co popadnie.
Czasem lepiej poczekać na to co chcesz mieć a nie to co jest.
Znajomy z Warszawy kupił taki model i po 3 dniach szukał już kupca na niego, bo przedtem miał PIII 3,2 DiD SS. i miał porównanie. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
mirek1992
Forumowicz
|
Wysłany: 06-04-2010, 12:51
|
|
|
to nie jest tak dokładnie...szukam czegoś na co byłoby mnie stać na chwilę obecną... silnik 3.2 DiD mimo tego że jest to dobra jednostka jeśli chodzi o silnik jednak na chwilę obecną nie mogę sobie pozwolić na koszty eksploatacyjne jakie niesie za sobą jego użytkowanie...stąd moje myślenie o silniku 2.5 który raczej jest dość żywotnym bezawaryjnym silnikiem jak to wynika z opinii... no i jest montowany w Pajero III. Jeszcze chciałbym się takowym przejechać...może to będzie rozczarowanie jak mówisz a może na chwilę obecną będzie wystarczające... może ktoś ma takie pajerko w okolicach Lublina czy Warszawy?? |
|
|
|
 |
|