Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
SILNIK 2.5 PAJERO III
Autor Wiadomość
labramsek 
Nowy Forumowicz

Auto: montero 3,5 v6 long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-03-2010, 20:11   

Ja mam wersje z USA silnik 3,5 V6 (montero).Jak narazie jestem bardzo zadowolony.Spalanie w trasie 10 l, cykl mieszany 13 i Czytając opinie o DI-D wydaje mi się,że nie jest on bardziej ekonomiczny niż silnik benzynowy. Problemy z pompą i jej cena.Jest głośniejszy.Zsumowac wszystko to pewnie wyjdzie podobnie tym bardziej że różnica w cenie paliwa jest niewielka.

mirek1992 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 25-03-2010, 21:11   

Takie tez mam odczucia tym bardziej ze do końca nie mam trochę funduszy na takie niespodziewane naprawy tylko starczyłoby na sam samochód:/ kurcze ale przegladając oferty ciezko taki 3.5 V6 znaleźć;/ a jeśli można wiedzieć to sam Pan sprowadzał z USA czy już w Europie kupił??

labramsek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-03-2010, 21:32   

mirek1992 napisał/a:
kurcze ale przegladając oferty ciezko taki 3.5 V6 znaleźć;/

Zgadzam sie z tym,jak narazie to widziałem w ogłoszeniach morze ze trzy takie modele.
Cytat:
jeśli można wiedzieć to sam Pan sprowadzał z USA czy już w Europie kupił??

Kupiłem go u nas od dobrego znajomego który był w kraju pierwszym właścicielem.Na początku troszkę bałem się tego niby dużego spalania,wiadomo 3,5 l ale uważam że to zależy w dużej mierze od stylu jazdy.I ta praca silnika !!!!!!! :mrgreen:

mirek1992 
Forumowicz

Wysłany: 25-03-2010, 21:42   

Wiem o czym Pan mówi...jeździłem 3.0 V6 pajero II. Trzeba teraz poczekać może coś się pojawi na jakiejś aukcj albo śledzić trochę za granicą:D dzieki za info

labramsek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-03-2010, 12:51   

Widziałem na allegro (szukac pod montero) jest nawet 2,5 tdi.Życzę powodzenia.

mirek1992 
Forumowicz

Wysłany: 02-04-2010, 14:52   

Witam, to znowu ja:D troche jeszcze Was po męcze...trafia mi się w zakupie w dobrych pieniążkach Pajero III 2.5 TD EASY SELECT...co wy myślicie o tym pomyśle...samochód ma przejechane 160 tkm stan bardzo dobry... i ponawiam pytanie o silnik wiadomo, zdaje sobie sprawe ze to nie jest monstrum mocy, co za tym idzie i prędkośći, nie jest super select ;/ ale na ta chwile zadowoliłbym się i tym... co myślicie, samochód warty uwagi?? czy easy select to jest cos awaryjnego czy daje rade?? Czy w przyszlosci włożenie silnika 3.5 V6 (z pajero II) byłoby możliwe??

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 02-04-2010, 15:10   

Dla mnie takie zestawienie to porażka. Wiem, ze się napaliłeś na PIII ale nie bierz co popadnie.
Czasem lepiej poczekać na to co chcesz mieć a nie to co jest.
Znajomy z Warszawy kupił taki model i po 3 dniach szukał już kupca na niego, bo przedtem miał PIII 3,2 DiD SS. i miał porównanie.

mirek1992 
Forumowicz

Wysłany: 06-04-2010, 12:51   

to nie jest tak dokładnie...szukam czegoś na co byłoby mnie stać na chwilę obecną... silnik 3.2 DiD mimo tego że jest to dobra jednostka jeśli chodzi o silnik jednak na chwilę obecną nie mogę sobie pozwolić na koszty eksploatacyjne jakie niesie za sobą jego użytkowanie...stąd moje myślenie o silniku 2.5 który raczej jest dość żywotnym bezawaryjnym silnikiem jak to wynika z opinii... no i jest montowany w Pajero III. Jeszcze chciałbym się takowym przejechać...może to będzie rozczarowanie jak mówisz a może na chwilę obecną będzie wystarczające... może ktoś ma takie pajerko w okolicach Lublina czy Warszawy??

Odpowiedz do tematu