jak sie dostac do głośników w EA w drzwiach? |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 4105 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 14-09-2006, 16:32 jak sie dostac do głośników w EA w drzwiach?
|
|
|
Witka - trzeba rozkrecic cala tapicerke drzwi? Bo chyba sama przeslona glosnika nie jest wyciagalna?
Gdzie mozna wcisnac glosniki wysokotonowe z przodu (ori 20 letnie z bmw - miodzio) srednica ok. 10cm.. moze w te gorne boczne nawiewy? jest tam miejsce? Pozdr.
Firek |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 14-09-2006, 16:55 Re: jak sie dostac do głośników w EA w drzwiach?
|
|
|
Firebee napisał/a: | Witka - trzeba rozkrecic cala tapicerke drzwi? Bo chyba sama przeslona glosnika nie jest wyciagalna? |
No raczej trzeba zdjac boczek, ale nie ma z tym wielkiej roboty
Firebee napisał/a: | Gdzie mozna wcisnac glosniki wysokotonowe z przodu (ori 20 letnie z bmw - miodzio) srednica ok. 10cm.. moze w te gorne boczne nawiewy? jest tam miejsce? |
co niektorzy maja zamontowane fabrycznie w miejscu mocowania lusterka (oczywiscie od wewnatrz) ale nie 10cm |
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 14-09-2006, 18:19
|
|
|
Dokładnie zaślepka lusterka z ori gwizdkami jest OK. Myślę, że jakby poszperać po Allegro to można ukopać takie gwizdki ori MMC - też są dobre, a przynajmniej nowsze i bez kombinacji |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 14-09-2006, 18:52
|
|
|
Myślę, że na podstawie zdjęcia dasz sobie radę (chyba nie muszę opisywać co i jak )
ps. w sprawie gwizdków zadzwoń do gościa co wystawia EA na części pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 14-09-2006, 20:15
|
|
|
No ja nie dawno wlasnie wstawialem gwizdki. Chyba miejsce w oslonach lusterek jest faktycznie najlepsze, w niczym nie przeszkadzaja, a po ukierunkowaniu odsluch bdb. Zeby to zrobic porzadnie trzeba faktycznie sciagnac tapicerke - na spokojnie to jakies 15min roboty tak zeby niczego nie uszkodzic, podlaczasz do fabrycznego glosnika i juz (pamietaj o odcieciu niepozadanych czestotliwosci). Zrobilem dziurke w oslonkach taka, zeby tylko przeszedl przewod, przykleilem i gotowe - schludnie i estetycznie, no i dzwiek pelniejszy w koncu
Aha sciagniecie tapicerki ma jeszcze taka zalete, ze przy okazji sprawdzisz sobie stan folii izolujacej wode u mnie byla w kilku miejscach przerwana, wiec przy okazji ja uszczelnilem - na zime jak znalazl |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 4105 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 14-09-2006, 22:22
|