|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
vr4 sedan i kombi |
Autor |
Wiadomość |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2010, 18:19
|
|
|
kazdy chwali to co ma, takie tam "opinie" to sa jak dziury, kazdy ma wlasna. nowa sciana btw. to nie taka spawana na zakladke (tu abstrachuje do tej opini) tylko wymienione 3 z 4 blach grodzi na takie z dawcy (jak Bartek)? no bo wymiana tej 4tej na uzywke nie jest w ogole legalna
jedynym wlasciwym sposobem jest nowa buda niestety nie EAxx tylko ECxx LHD |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 17-03-2010, 18:34
|
|
|
mozliwa jest wymiana tej 4tej i taką możliwość tez przewiduje mitsubishi, mozna ją kupić i legalnie nabić numery... |
|
|
|
 |
autoR [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2010, 21:17
|
|
|
[edit by mod - Czarek, wyluzuj proszę]
Nie widzę wśród osób wypowiadających się w temacie nawet jednej osoby, która zrobiła ''przystosowanie'' EC..(Galant/Legnum) LHD na dwa sposoby - nawet jednej - ktoś to sprostuje? Więc proszę dodawać przy swoich wypowiedziach ''moim zdaniem'' lub ''wg mnie'' lub ''mi się wydaję'' a nie pisać tu jakieś treści jako pewniki. Nikt z Was dokładnie nie wie na czym polega swap, w jaki sposób zrobiła to fabryka i jak np. można to zrobić i pisanie (mam ochotę na to drugie słowo na p......) nie znając tematu: ''że jest coś dospawane'' niby co ma oznaczać? że jak spawane to co?niby źle?bo fabryka zgrzewa? proszę więc nie siać zamętu i douczyć się trochę z materiałoznawstwa i wytrzymałości materiałów - takie małe OT w temacie lecz mam nadzieję, że Dolar wybaczysz, krew mnie zalewa jak porównuje ktoś coś pomimo, że tylko jednej z rzeczy porównywanych próbował
P.S.A mi to jest wszystko jedno jaka metoda - swap jest mniej pracochłonny i wiem to bo robiłem i jedną i drugą metodą - - po prostu trzeba zrobić to dobrze... |
Ostatnio zmieniony przez swinks_UK 05-04-2010, 22:31, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 05-04-2010, 22:04
|
|
|
nie żyję |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
Ostatnio zmieniony przez swinks_UK 05-04-2010, 22:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zuku3210
Mitsumaniak

Auto: BMW E36 328i Coupe M-Pakiet
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 492 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 08-04-2010, 02:33
|
|
|
dolar2dolar2 napisał/a: | ps. Gdyby ktoś chciał to mogę któregoś z nich ściągnąć i odsprzedać za 10500zł |
znalazłem go ostatnio http://cgi.ebay.pl/ws/eBa...em=260580493801
PLPynton napisał/a: | kto kupuje w polsce przedliftowe vr4 do przekladki? dodaj troche i zanjdz sobie polifta no chyba ze chcesz dolozyc pozniej z 10tys na zrobienie z niech polifta:
kolektor, przepustnica, zwrotnice, elektryka cala, kompy, hamownia z przodu i ta lista jest dluga ze nie wspomne |
chyba mnie troche wyleczyłeś z przed lifta sam robiłem/robie z mojego '97 poliftowego + SE i powoli daje sobie spokój chyba z takim dłubaniem
Bartek napisał/a: | Legalne ubezpieczenie VR-4 w Polsce jest możliwe tylko w 2 firmach ubezpieczeniowych - PZU (450 zł/mc) i Warta (290 zł/mc) - |
tzn że płacicie za swoje VR-4 5000zł OC rocznie?? a jaka jest ta wersja NIElegalna?? |
_________________ "ej ty nie bądź menciu taki hop do przodu,
to nie jest gra jak w GTA czy SEGA Mega Drive,
do napisu "game over" wystarczy z nieba strzał,
tylko zostawisz po sobie DNA i wszystko ziom
pole, plan, kilka map za maryjną furtką..."
 |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 08-04-2010, 07:49
|
|
|
zuku3210, tam chodziło o auto zarejestrowane poza PL, nie posiadające nr VIN. Po zarejestrowaniu płacisz normalnie jak za 2.5 w Twoim regionie. |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
zuku3210
Mitsumaniak

Auto: BMW E36 328i Coupe M-Pakiet
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 492 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 09-04-2010, 19:43
|
|
|
Bartek napisał/a: | Po zarejestrowaniu płacisz normalnie jak za 2.5 w Twoim regionie | i jak sprawdza VIN czy co ja tam bede miał w tych papierach po zarejestrowaniu to policza jako zwykły Galant 2.5? I nie bedzie jakis wzwyżek za moc, że to sportowe czy wyczynowe auto czy że turbo itp?? Mam auto teraz na maksymalnych zniżkach moze podpowiecie ile was kosztuje ubezpieczenie ?? |
_________________ "ej ty nie bądź menciu taki hop do przodu,
to nie jest gra jak w GTA czy SEGA Mega Drive,
do napisu "game over" wystarczy z nieba strzał,
tylko zostawisz po sobie DNA i wszystko ziom
pole, plan, kilka map za maryjną furtką..."
 |
|
|
|
 |
|
|