|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MSS DID] [SILNIK] Nieprawidłowy poziom paliwa w baku |
Autor |
Wiadomość |
krzych [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2010, 12:17 MSS DID] [SILNIK] Nieprawidłowy poziom paliwa w baku
|
|
|
Podczas wyjazdu zagranicznego padła mi turbina i po naprawie w lokalnym warsztacie zauważyłem że wskazówka poziomu paliwa w baku pokazuje niższy niż faktycznie poziom - na przykład po zatankowaniu do pełna po korek wskazówka jest w pozucji 4/5. Dodatkowo komputer który pokazuje szacunkowy dystans do przejechania również pokazuje mniej - przy pełnym baku zamiast 860 km jak pokazywał dawniej - teraz pokazuje 660. Sprawdziłem że spalanie się nie zmieniło, samochód chodzi tak jak dawniej tylko te wskazania są niepoprawne.
Proszę o sugestie co mogli namieszać i ewentualnie jak to naprawić
Dzięki |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 08-04-2010, 12:35
|
|
|
Spróbuj najprostszą metodę na początek - odłączenie aku na parę minut. Może coś odłączyli po naprawie i coś się przestawiło. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
krzych [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:15
|
|
|
Próbowałem odłączać akumulator ale to nic nie pomogło . |