Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki zawias do GS'a?
Autor Wiadomość
cyberluk
[Usunięty]

Wysłany: 11-09-2006, 16:03   Jaki zawias do GS'a?

Hej,
Planuje kompleksowy remont zawieszenia w moim GSie '94. Kompleksowy w sensie wywalam wszystko i robie od nowa.
Analizowałem przez dłuższy czas różne dostępne części, ale nie mogę się zdecydować na jakiś konkretny zestaw. Jak do tej pory faworytem jest:
- sprężyny H&R
- amorki Bilstein (w katalogu nie znalazłem, ale podobno są)
- pełny poliuretan

Do tego zostają od przyszłego roku felgi 15'' i oponki 195/60/15. W przyszłym roku jak inne plany się powiodą może jakieś lekkie 16''.

Jakie są Wasze propozycje?

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-09-2006, 03:52   

Moje propozycje to sprezyny takie jak wybrales , ewentualnie eibacha pro kit + amorki KYB AGX. z regulowana 8 stopniowa skala twardosci zawieszenia.

cyberluk
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2006, 10:16   

Z tego co pamiętam pisali, że eibachy są bardzo twarde. Nad KYB się zastanawiałem... Sprawdzają się? Bo słyszałem różne opinie...

PS. A AGX są wogóle do eclipse'a? Bo w katalogu jest tylko excel-g wymieniony...

mcrec
[Usunięty]

Wysłany: 14-09-2006, 19:56   

Zwykłe Bilsteiny B4 to zadna rewelacja. Myślę ,że B6 to może już coś by zmieniło...
Pytałem w serwisie Bilsteina o takie do Eclipse'a '94 - odpowiedzieli ,że nie produkują do tego modelu...Może w przyszłości...
MOże lepiej poszukać cos z produktów Koni..?

cyberluk
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2006, 00:17   

mcrec napisał/a:
Zwykłe Bilsteiny B4 to zadna rewelacja. Myślę ,że B6 to może już coś by zmieniło...
Pytałem w serwisie Bilsteina o takie do Eclipse'a '94 - odpowiedzieli ,że nie produkują do tego modelu...Może w przyszłości...
MOże lepiej poszukać cos z produktów Koni..?

Koni jest, kosztuje coś kolo 1800 zł komplet. Widziałem dotykałem... I chyba nie do końca się przekonałem. Wygląda to to w wykonaniu jak kiedyś monroe :| zresztą oglądałem je przy gościu, który miał je u siebie i powiedział, że się nie sprawdzają - był wręcz zdegustowany ich jakością... Dlatego pytam na forum...

mcrec
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2006, 09:51   

To już nie wiem....
W każdym razie Bilsteiny B4 odradzam.Wydatek ok.1000zł a małe efekty....Choć na wyścigi ani na rajdy się nie wybierałem ale oczekiwałem czegoś więcej-/porównując je z moimi starymi/
Jeśli dysponujesz większą gotówką to może poszukaj coś w Ohlins'ach lub K&W...?
Choć dzisiaj tych firm robiących takie ''specjalne'' zawieszenia jest więcej...Może jakaś lektura pomogłaby - ''WRC'' ,jakieś obcojęzyczne czasopisma...i potem szukać na ich stronach w necie..?

cyberluk
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2006, 11:35   

OK, podzwoniłem popytałem i się okazało, że właściwie tylko koni jest w miarę dostępne. Zobaczymy więc jak się sprawdzą...
Nie znalazłem natomiast nigdzie dystrybutora H&R. Macie jakieś namiary? Czy H&R musi obniżyć o 45 mm? To chyba trochę dużo :|

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2006, 13:52   

Koni Sport - super amorki i do tego z regulacja twardosci.
Jezdzilem coltem z takimi amorkami i poprostu rewelacja, u mnie w colcie(teraz u mojego brata:( ) tez one zagoszcza.

cyberluk
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2006, 09:20   

OK, bo już się pogubiłem. Nigdzie nie mogę dostać sprężyn H&R w wersji -30mm do Eclipsa :shock: . Te co są, to -45mm, a to jest dużo za dużo i nie nadają sie amorków Koni. Na Vfaq.com znalazłem, że numer sprężyn to 30260. Póżniej doczytałem, że jest to konkretnie HR-30260-01. Można znaleźć takie np tutaj:
http://www.modacar.com/Me...Carb=Eclipse2WD

Teraz moje pytanie - czy ma ktoś namiary na firmę, albo wie gdzie kupić komplet H&R -30mm??? Jak już przy okazji robię zawiache, wymieniłbym sprężyny, ale muszę je gdzieś kupić - HELP!

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2006, 03:59   

ja mam do sprzedania uzywane pzrez jeden letni sezon sprezyny eibacha pro kit obniza ok 1.3 cal tyle samo obnizaja H&R moze to troche wiecje niz 30 mm, ale nie ma tez sprezyn H&R co obniza ci tylko o cal. mam obecnie GS na sprezynach H&R i siedzi tak samo jak na moich eibachach. jesli jestes zainteresowany to moj numer GG 4199927.
jesli chcesz cos twardego ale tylko troche nizszego niz ori to pamiatam ze tein robi jakies sprezyny ktore mozna umiescic powiedzy ori a eibach/H&R , wasnie ok 0.9 cala czyli 2.5 cm.

cyberluk
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 09:40   

kiepuczi napisał/a:
ja mam do sprzedania uzywane pzrez jeden letni sezon sprezyny eibacha pro kit obniza ok 1.3 cal tyle samo obnizaja H&R moze to troche wiecje niz 30 mm, ale nie ma tez sprezyn H&R co obniza ci tylko o cal. mam obecnie GS na sprezynach H&R i siedzi tak samo jak na moich eibachach. jesli jestes zainteresowany to moj numer GG 4199927.
jesli chcesz cos twardego ale tylko troche nizszego niz ori to pamiatam ze tein robi jakies sprezyny ktore mozna umiescic powiedzy ori a eibach/H&R , wasnie ok 0.9 cala czyli 2.5 cm.

1,3 cala, czyli coś około 3.3cm... Wymagają już amorków do krótkich sprężyn? Eibachy są chyba trochę twarde, nie?
Edit: to ten komplet? http://eibach.com/cgi-bin...447462300020046

Odpowiedz do tematu