|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Kąty pochylenia koła |
Autor |
Wiadomość |
mikus_1984
Forumowicz

Auto: CAO
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2010, 07:30 [CA4A 1.6] Kąty pochylenia koła
|
|
|
Witam ponownie. Czy wie ktoś może na ile stopni najlepiej jest pochylić przednie koła, tak żeby podczas pokonywania zakrętów pracowała cała powieszchnia opony a nie tylko jej krawędź i bok??? Wiem że mam teraz ustawione na 0,0" i po jednym Ralli Sprincie. Srodek opony był niemal nieruszony a krawędź zewnętrzna i bok(bok był tak starty że nic nie można było przeczytać co jest napisane na oponie) Czy może mi ktoś doradzić jak to ma być? z góry dziękuje. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 15-04-2010, 05:06 Re: Kąty pochylenia koła
|
|
|
mikus_1984 napisał/a: | Czy wie ktoś może na ile stopni najlepiej jest pochylić przednie koła, tak żeby podczas pokonywania zakrętów pracowała cała powieszchnia opony a nie tylko jej krawędź i bok??? |
-1.5 do -3,5 stopnia.
Dopytaj jeszcze bo przy negacie musisz pokombinowac ze zbieżnością (chyba ma być rozbiezna)
Na Twoim miejscu zacząłbym jednak od kol. Zaloz wieksza felge, nizszy profil opony, usztywnij zawieszenie gora, przejdz na poliuretan bądź uniball, bo samym negatem to za duzo nie poprawisz. |
|
|
|
 |
|
|