|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Analiza spalin |
Autor |
Wiadomość |
sloma
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 98r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-04-2010, 21:43 [Cari 1.8 GDI] Analiza spalin
|
|
|
Witam!
Jako, że moje kochane autko nie przeszło mi przeglądu z powodu analizy spalin jestem zmuszony coś z tym zrobić. Moje pytanko brzmi... Czym to może być spowodowanie ponieważ nie chciałbym pojechać do warsztatu całkiem zielony, by specjalista od silników zrobił mnie w konia mówiąc, że pół silnika do remontu a wystarczyło wymienić jakąś pierdółkę. Dobra teraz napisze wynik analizy spalin.
CO % vol. = 1.07
CO2 % vol. = 14.1
HC ppm vol. = 262
O2 % vol. = 1.36
LAMBDA = 1.02
COcorr.% vol. = 1.07
Obroty - RPM = 0
Temp. = -----
Tak wygląda wydruk. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i pozdrawiam.
A i jeszcze jedno zauważyłem ostatnio, że moja carisma zaczęła troszkę więcej palić. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 15-04-2010, 21:54
|
|
|
lambda do sprawdzenia |
|
|
|
 |
Ginger1021
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lip 2008 Posty: 186 Skąd: Olsztyn/Łajsy
|
Wysłany: 16-04-2010, 23:10
|
|
|
Tak sprawdź lambdę bo daje za bogatą mieszankę. HC wysokie-nie spala całkowicie mieszanki, wszystko jest wydmuchiwane w katalizator i może to doprowadzić do jego zawalenia. |
|
 |
|
|