|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma HB 02', co gdzie wejdzie. |
Autor |
Wiadomość |
Prrrecel
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-12-2009, 13:30 Carisma HB 02', co gdzie wejdzie.
|
|
|
Witam, niedawno zacząłem bawić się w wydobycie jakiegoś dźwięku w tym samochodzie.
Obecnie zrobiłem tyle:
-Oddałem seryjne radio do serwisu car audio gdzie dorobili mi 2 wyjścia na wzmacniacz. (Wymiana radia nie wchodzi w grę ze względu na nawigację i sterowanie komputerem z panelu radia).
-Przeciągnąłem kable.
-Kupiłem głośnik Magnat (30cm) 800W/300W RMS i wsadziłem go w skrzynke, ktorą musze jeszcze wygłuszyć i obszyc.
-Kupiłem wzmacniacz Magnat Rock 6000 (800W), który zasila skrzynkę.
(Sprzęt gra bardzo ładnie jak na seryjne radio, potrafi zatrząść człowiekiem siedzącym w środku)
Teraz planuję:
Wymienić głośniki w przednich drzwiach i syki na: zestaw JBL GT5-650C [http://www.allegro.pl/item859233771_jbl_gt5_650c_wysylka_0_zl_gratisy.html] (2x głośniki 165mm i 2x syki). Na początku chciałem odseparować wysokie tony od głośników przednich ale zamiast próbować coś uzyskać z seryjnych postanowiłem zainwestować w sprzęt, z którego na pewno zyskam więcej.
Jak już zrobię przód i usłyszę jak to gra to zacznę sie zastanawiać nad tyłem, czy w ogóle go ruszać.
Mam pytanie:
Czy nie będzie problemu z montażem w/w głośników w drzwiach (przy użyciu dystansu MDF) oraz czy nie będę miał problemu z wymianą syków w miejscu fabrycznym. Na forum wyczytałem, że z montażem 165mm z przodu powinienem dać radę, ale wolę się upewnić i nie wiem jeszcze jak to wygląda z sykami. Proszę o szybką odpowiedź (jeżeli nie będzie z tym problemów to na dniach zamawiam sprzęcik) |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8GDI |
|
|
|
 |
1grzecho
Mitsumaniak
Auto: carisma 1.9td 99r EXE
|
Wysłany: 28-12-2009, 20:03
|
|
|
Prrrecel napisał/a: | Czy nie będzie problemu z montażem w/w głośników w drzwiach (przy użyciu dystansu MDF) oraz czy nie będę miał problemu z wymianą syków w miejscu fabrycznym. |
nie miałem z tym żadnego problemu |
|
|
|
 |
Prrrecel
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-12-2009, 22:05
|
|
|
Ok Przypomniało mi się jeszcze, że wypadałoby te drzwi wygłuszyć tak więc na dniach będzie wygłuszenie a głośniki jeśli nie JBLa to możliwe, że szarpnę się na jakieś z segmentu Vibe |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8GDI |
|
|
|
 |
buniago
Forumowicz
|
Wysłany: 16-04-2010, 23:28
|
|
|
i co z tych wszystkich planow Ci wyszlo? poczytalem pytania i tez niedlugo bede sie przymierzal do podobnych dzialan wiec chcialem sie dowiedziec jak tam poszedl montaz. Moze ewentualne fotki jak wszystko wyglada? no i oczywiscie jaki docelowo sprzet trafil do srodka?
i mam takie male pytanie jeszcze do osob znajacych sie troche na glosnikach, czy oryginalne twetery w Cari podlacza sie do radia przez zwrotnice czy bezposrednie do kabli idacych do glosnikow w drzwiach? |
|
|
|
 |
|
|