Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:03
Moduł wentylatorów poszukiwany...
Autor Wiadomość
Radecky
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2010, 14:25   Moduł wentylatorów poszukiwany...

Dokładnie taki element jak na obrazku:
Poszukiwany pilnie.
Jeśli mielibyście pomysł gdzie to mogę zdobyć, to poproszę. Nowy w Mitsubishi to wydatek prawie 600 zł.

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2010, 19:42   

Radecky wygląda identycznie jak w Galancie , aż muszę sprawdzić i porównać .
Ale to dopiero jutro.

Pozdrav

Pawmitsu 
Forumowicz

Auto: Outlander 1 2004 r.
Wysłany: 14-04-2010, 20:20   

Radecky, skad masz taki fajny schemat (i pewnie inne)?

Radecky
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2010, 21:19   

...Paweł, gdybym ja miał takie schematy TIS-a to bym z serwisów nie korzystał. :)

Ja zamawiałem parę części w sklepie wysyłkowym, a oni żeby się upewnić, o którą część chodzi to przysyłają właśnie taki schemat. A ja je cierpliwie zbieram...

Pawmitsu 
Forumowicz

Wysłany: 14-04-2010, 22:37   

Tzn. sa przynajmniej 2 strony (niestety obcojezyczne), gdzie mozna znalezc cosik podobnego, z oznaczeniem czesci oraz montazu, chyba jednak to inne ujecie, niz Twoje, ale jak Cie interesuje, daj znac na priva, dostaniesz namiary

Pyszy 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2,4 2005r
Wysłany: 16-04-2010, 04:34   

Witam, właśnie miałem pisać na temat tych modułów. Napisze w skrócie, chyba, że ktoś chce czytac dość długą historię na temat ASO itp. Generalnie Outlandery miały przeprowadzoną akcję serwisową, musisz zapytać wprost w ASO o tę akcję. Ja pisałem do Mitsubishi Polska, wysłałem im VIN i napisali, że mój model (2005) podlega akcji serwisowej (mimo że duńczyk), w związku z czym należy mi się naprawa gratis. Nieprawdą jest też to iż nie ma tych części w Polsce i trzeba czekać 3 tyg na ściągnięcie z Japonii, do poniedziałku były 3, teraz są 2 bo ja mam jedną sztukę, po 3 dniach od umówienia się na serwis miałem nowy moduł, wszystko gratis. Jeśli nie podlega tej akcji, w co wątpię, to ten gość powiedział mi o akcji serwisowej http://allegro.pl/item964...entylatory.html co świadczy o jego uczciwości, miał mieć 3 sztuki nowcy jakieś 2 tyg temu, trzeba dzwonić. W razie pytań służę pomocą.

[ Dodano: 16-04-2010, 04:41 ]
Radecky napisał/a:

Jeśli mielibyście pomysł gdzie to mogę zdobyć, to poproszę. Nowy w Mitsubishi to wydatek prawie 600 zł.

Mi śpiewali w Warszawie 550:) Byłem w ASO Allianz na badaniu kompem i pytałem czy to często się psuło jak jeszcze nie wiedziałem o akcji serwisowej i pytałem czy ten problem nie był przypadkiem nagminny to się w żywe oczy zapierali, że to bardzo rzadki przypadek i nie psuło się to często. Dlatego nie polecam tego ASO!

Radecky
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2010, 12:38   

Dzięki za podpowiedź. Mój staruszek ma już 7 lat, to watpię żeby akcja bezpłatnej wymiany modułu go objęła, ale napiszę do Mitsubishi Polska. Przerabiałem juz taka historię z mechanizmem podnoszenia szyb w Renault Scenic z 2004 roku. ASO nic nie wiedzieli o tym, a Renault Polska napisało mailika do ASO i wymienili mi za darmochę.

tomek.rzepek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 16-04-2010, 17:04   

panowie prośbę mam, piszcie od razu co sie stało jakie objawy i jak zażegnaliście problem. Niech będzie na forum swoisty faq do outlandera, kazdy wejdzie i nie będzie zadawał głupich pytan bo temat będzie odwałkowany od przyczyn po możliwości rozwiązania.

Pyszy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-04-2010, 18:27   

tomek.rzepek napisał/a:
panowie prośbę mam, piszcie od razu co sie stało jakie objawy i jak zażegnaliście problem. Niech będzie na forum swoisty faq do outlandera, kazdy wejdzie i nie będzie zadawał głupich pytan bo temat będzie odwałkowany od przyczyn po możliwości rozwiązania.

Mi nie działały w ogóle, w gazetach opisują, że z kolei nie chcą się wyłączać. Tak czy owak teraz u mnie działa i luie ten dźwięk bo jest wart 550 w mojej kieszeni:)
Radecky - co do wieku nie ma znaczenia bo liczy się to jak nazwą daną akcję- jeśli serwisowa to obowiązuje niezależnie od wieku, jeśli prowadzą akcję gwarancyjną to tylko autom na gwarancji, więc mój też już by był poza zasięgiem akcji. Ale, że była akcja serwisowa to jeśli nie miałes wymienionej tej części(jeśli miałeś to masz zieloną kropkę na module) i powinni zrobić.

Pawmitsu 
Forumowicz

Wysłany: 16-04-2010, 22:27   

Ciekawe z ta kropka, musze sprawdzic, ten modul jest widoczny z zewnatrz?

Pyszy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-04-2010, 16:27   

Pawmitsu napisał/a:

widac, jak nachylisz sie nad chlodnica, to troche po prawej, na gorze chlodnicy. zielona kropka naklejona, srednicy jakies 1cm.

[ Dodano: 18-04-2010, 16:28 ]
Pawmitsu napisał/a:

tzn. z zewnątrz nie, musisz maskę otworzyć:):)

Radecky
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2010, 14:02   

A oto i treść info jakie otrzymałem z Mitsubishi Polska, bo już nieomieszkałem sie upomnieć:

"Akcja serwisowa była ogłoszona ale dla CU2 więc innego silnika. Dla tego auta producent nie przewidział żadnych akcji serwisowych.

Z poważaniem"

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Wysłany: 21-04-2010, 20:36   

No więc w końcu obejrzałem obydwa moduły i stwierdzam że różnice są .
Lecz nie na tyle poważne żeby nie dało się np. mając nóż na gardle podłączyć modułu z galanta .
A mianowicie różnica polega na innym wejściu jednej wtyczki w galu ( tej pojedynczej z dołu)
A dokładnie brak gniazda , i kable wychodzą bezpośrednio z modułu do wentylatora.
Nie wiem jak od strony elektronicznej , lecz podejrzewam że moduł z gala dałby radę .

Pozdrav

Radecky
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2010, 21:04   

Ooo to ciekawe... może faktycznie dałoby się adaptować część z gala. Z tego co widzę to większość części w poszczególnych modelach jest prawie taka sama. Nawet ten silnik 4G63 to obracaja na rózne sposoby, żeby było ciut inaczej ... ale w sumie to ten sam silnik... :lol:

[ Dodano: 30-04-2010, 10:17 ]
Znalazłem parę takich modułów na Allegro, no i mam pytanie.

Do Outlandera dokładnie taki jak mam moduł kosztuje nowy 550 zł., używka oryginał 250 zł. ale znalazłem też do Gala 2.5 za 45 zł. Identyczny niemal idzie do Grandisa, tyle że używka kosztuje jeszcze więcej, tj. 450 zł.
Moduł od Gala wydaje się ten sam, tylko tak jak pisałeś brak jest dolnego gniazda, a przewód wychodzi bezpośrednio z modułu do wentylatora.

Pytanie: w wersji do Gala, ten wychodzący przewód z dołu to czym jest zakończony ? Jaka jest wtyczka w wentylator ? Taka sama jak w Outlanderze, czy trzeba dostosować ?

Dałoby się go wpiąć do Outlandera ?

tomcio_kos 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander,L200
Wysłany: 10-05-2010, 12:32   

witam dzis dzwonilem wsprawie modulu do MMC skierowali mnie do najblizszego serwisu i po sprawdzeniu numeru VIN , oddzwonili ze modul wymienia w ramach kampani a jeszcze tydzien wczesniej w tym samym serwisie proponowali mi wymiane tego modulu za 500zl (podobno nic nie wiedzieli o takiej akcji)

Odpowiedz do tematu