Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować? |
Autor |
Wiadomość |
niezawodny
Forumowicz
Auto: Outlander 2008 2,2 DID Instyle
|
Wysłany: 21-04-2010, 12:02 Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?
|
|
|
Pytanie do posiadaczy wersji ciężarowych; Czy zdejmujecie zwoje swoje kraty i jak to jest ostatecznie od strony prawnej? Czy ktoś spotkał się z kontrolą przez policję policji czy krata jest obecna? |
|
|
|
 |
fufaj3
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-04-2010, 12:46
|
|
|
Witam
Też mam podobny problem . Ale z tego co wiem jak zatrzyma nas Policja to mogą zabrać dowód i skierować na badanie techniczne . Ale na 100% nie wiem |
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 21-04-2010, 13:02
|
|
|
Policmajstry mogą również narobić smrodu w urzędzie skarbowym,nie polecam |
|
 |
papcio
Mitsumaniak
Auto: 2,0 DiD Intense +
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Paź 2009 Posty: 78 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-04-2010, 13:39
|
|
|
lexus napisał/a: | Policmajstry mogą również narobić smrodu w urzędzie skarbowym,nie polecam |
podczas kontroli (rutynowej) nie zwrócili uwagi na obecność kraty.
faktem jest ze jak sie trafi na "uprzejmego" policmajstra to można liczyć się z zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego, przekazaniem informacje do US - a wtedy kłopotliwość kar, korekt rozliczeń itp jest chyba nie warta zachodu.
mam jedynie nadzieje że jak się zdejmie "na chwilę" kratę aby przewieźć coś większego nie mieszczącego się w bagażniku w przypadku kontroli nie spowoduje to konfliktu z US
pozdrawiam
Paweł
p.s. i na szybko znalezione w sieci
http://www.autocentrum.pl...-w-samochodzie/ |
_________________ Paweł
 |
|
|
|
 |
andkul2
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2,0 DID 2009
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2010 Posty: 161 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 21-04-2010, 15:17
|
|
|
kiedys kratke zdemontowałem tylko w kombi tak na 1 dzień, przewoziłem chyba lodówke 4 lata temu,mandat 500 zł chyba 5 punktów ,zatrzymanie dowodu rejestracyjnego, skierowanie do przeglądu technicznego 200 zł(musiałem zamontować krate sprawdzali mocowania),policjant upierdliwy w Krakowie mnie zatrzymał jechałem do NS,brak kontroli z US
jakieś 6 lat temu przekraczałem granice(Słowacja) chyba w Piwnicznej ,zima jazda na narty ,polski celnik mnie nie przepuscił przez granice bo miałem krate a przejscie tylko dla osobówek
teraz mam hak do przyczepki i box na dach a kratka jest na swoim miejscu czyli w bagazniku |
|
|
 |
venglin [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2010, 15:56 Re: Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?
|
|
|
niezawodny napisał/a: | Pytanie do posiadaczy wersji ciężarowych; Czy zdejmujecie zwoje swoje kraty i jak to jest ostatecznie od strony prawnej? Czy ktoś spotkał się z kontrolą przez policję policji czy krata jest obecna? |
U mnie sprawdzali, czy jest krata. Rutynowa kontrola po złapaniu na wideo. |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
|
Wysłany: 21-04-2010, 16:07 Re: Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?
|
|
|
venglin napisał/a: | niezawodny napisał/a: | Pytanie do posiadaczy wersji ciężarowych; Czy zdejmujecie zwoje swoje kraty i jak to jest ostatecznie od strony prawnej? Czy ktoś spotkał się z kontrolą przez policję policji czy krata jest obecna? |
U mnie sprawdzali, czy jest krata. Rutynowa kontrola po złapaniu na wideo. | ale teraz czy 5 lat temu?
Pytam z ciekawości bo Outek jest kupiony z kratą której z salonu nawet nie odebrałem |
|
|
|
 |
fufaj3
Forumowicz

|
Wysłany: 21-04-2010, 16:34
|
|
|
Szkoda że w naszych Outlanderach nie ma mocowań przy suficie na siatkowe przegrody . Takie mocowania ma kolega w KIA ceed kombi - wywalił metalową i ma siatkową a mocowania ma tak że siatke mocuje albo zaraz za przednimi siedzeniami lub za kanapą super rozwiazanie i policja sie nie czepia bo ma kratkę (ale szmacianą) . |
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 21-04-2010, 16:39
|
|
|
fufaj3 napisał/a: | Szkoda że w naszych Outlanderach nie ma mocowań przy suficie na siatkowe przegrody . Takie mocowania ma kolega w KIA ceed kombi - wywalił metalową i ma siatkową a mocowania ma tak że siatke mocuje albo zaraz za przednimi siedzeniami lub za kanapą super rozwiazanie i policja sie nie czepia bo ma kratkę (ale szmacianą) . | dokładnie takich mocowań brakuję i bardzo mnie to zaskoczyło ,najlepszym rozwiązaniem jest to z bmw czy volvo ze siatka jest na stałe w rolecie i można ja sobie w każdej chwili rozwinąć ,no ale czego tu wymagać skoro roleta w mitsu nie ma żadnej rączki nawet |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 21-04-2010, 17:03
|
|
|
Oj panowie przeto mitsu to nie ciężarówka ja mam 7 miejsc i nie chciał bym żeby tam były jakieś zaślepki drążki etc.jeżeli się zdecydowaliście (po rabacie)to trzeba to przeżyć .taką siatkę mam w berlingo osobówce ale jest nieoceniona jak wożę psy bo mi nie przeskakuja i nie slinią siedzeń . |
Ostatnio zmieniony przez lexus 21-04-2010, 19:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 21-04-2010, 17:19 Re: Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?
|
|
|
ZbigniewD napisał/a: |
Pytam z ciekawości bo Outek jest kupiony z kratą której z salonu nawet nie odebrałem |
Czyż by zakup w MotoGabra.
Od 2003 jeżdżę samochodami z zdementowaną kratą i miałem kilka kontroli, jedynie pan na stacji diagnostycznej przy przeglądzie się czepiał (50 zł załatwiło sprawę). |
|
|
|
 |
fufaj3
Forumowicz

|
Wysłany: 21-04-2010, 18:12
|
|
|
Kia ceed też nie jest ciezarówka a zaczepy ma ! |
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 21-04-2010, 19:12
|
|
|
kijanką jeżdżą policjanty to przypuszczam że za przednimi fotelami też ma jakieś zaczepy |
|
 |
venglin [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2010, 19:50 Re: Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?
|
|
|
ZbigniewD napisał/a: | venglin napisał/a: | niezawodny napisał/a: | Pytanie do posiadaczy wersji ciężarowych; Czy zdejmujecie zwoje swoje kraty i jak to jest ostatecznie od strony prawnej? Czy ktoś spotkał się z kontrolą przez policję policji czy krata jest obecna? |
U mnie sprawdzali, czy jest krata. Rutynowa kontrola po złapaniu na wideo. | ale teraz czy 5 lat temu?
Teraz, w styczniu. |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 21-04-2010, 19:58
|
|
|
lexus napisał/a: | kijanką jeżdżą policjanty to przypuszczam że za przednimi fotelami też ma jakieś zaczepy | z reguły każde kombi i każdy suv europejski ma takie zaczepy które bardzo sie przydają u nas to chyba tylko możliwa jest jakaś kratka akcesoryjna |
|
|
|
 |
|