Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?
Autor Wiadomość
niezawodny 
Forumowicz

Auto: Outlander 2008 2,2 DID Instyle
Wysłany: 21-04-2010, 12:02   Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?

Pytanie do posiadaczy wersji ciężarowych; Czy zdejmujecie zwoje swoje kraty i jak to jest ostatecznie od strony prawnej? Czy ktoś spotkał się z kontrolą przez policję policji czy krata jest obecna?

fufaj3 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-04-2010, 12:46   

Witam
Też mam podobny problem . Ale z tego co wiem jak zatrzyma nas Policja to mogą zabrać dowód i skierować na badanie techniczne . Ale na 100% nie wiem

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 21-04-2010, 13:02   

Policmajstry mogą również narobić smrodu w urzędzie skarbowym,nie polecam

papcio 
Mitsumaniak

Auto: 2,0 DiD Intense +
Wysłany: 21-04-2010, 13:39   

lexus napisał/a:
Policmajstry mogą również narobić smrodu w urzędzie skarbowym,nie polecam

podczas kontroli (rutynowej) nie zwrócili uwagi na obecność kraty.
faktem jest ze jak sie trafi na "uprzejmego" policmajstra to można liczyć się z zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego, przekazaniem informacje do US - a wtedy kłopotliwość kar, korekt rozliczeń itp jest chyba nie warta zachodu.

mam jedynie nadzieje że jak się zdejmie "na chwilę" kratę aby przewieźć coś większego nie mieszczącego się w bagażniku w przypadku kontroli nie spowoduje to konfliktu z US ;-)

pozdrawiam
Paweł

p.s. i na szybko znalezione w sieci
http://www.autocentrum.pl...-w-samochodzie/

andkul2 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2,0 DID 2009
Wysłany: 21-04-2010, 15:17   

kiedys kratke zdemontowałem tylko w kombi tak na 1 dzień, przewoziłem chyba lodówke 4 lata temu,mandat 500 zł chyba 5 punktów :shock: ,zatrzymanie dowodu rejestracyjnego, skierowanie do przeglądu technicznego 200 zł(musiałem zamontować krate sprawdzali mocowania),policjant upierdliwy w Krakowie mnie zatrzymał jechałem do NS,brak kontroli z US :roll:

jakieś 6 lat temu przekraczałem granice(Słowacja) chyba w Piwnicznej ,zima jazda na narty ,polski celnik mnie nie przepuscił przez granice bo miałem krate a przejscie tylko dla osobówek :D

teraz mam hak do przyczepki i box na dach a kratka jest na swoim miejscu czyli w bagazniku :D

Pozd
Andrzej

venglin
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2010, 15:56   Re: Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?

niezawodny napisał/a:
Pytanie do posiadaczy wersji ciężarowych; Czy zdejmujecie zwoje swoje kraty i jak to jest ostatecznie od strony prawnej? Czy ktoś spotkał się z kontrolą przez policję policji czy krata jest obecna?

U mnie sprawdzali, czy jest krata. Rutynowa kontrola po złapaniu na wideo.

ZbigniewD 
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
Wysłany: 21-04-2010, 16:07   Re: Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?

venglin napisał/a:
niezawodny napisał/a:

ale teraz czy 5 lat temu?
Pytam z ciekawości bo Outek jest kupiony z kratą której z salonu nawet nie odebrałem :wink:

fufaj3 
Forumowicz

Wysłany: 21-04-2010, 16:34   

Szkoda że w naszych Outlanderach nie ma mocowań przy suficie na siatkowe przegrody . Takie mocowania ma kolega w KIA ceed kombi - wywalił metalową i ma siatkową a mocowania ma tak że siatke mocuje albo zaraz za przednimi siedzeniami lub za kanapą super rozwiazanie i policja sie nie czepia bo ma kratkę (ale szmacianą) .

ZbigniewD 
Forumowicz

Wysłany: 21-04-2010, 16:39   

fufaj3 napisał/a:
Szkoda że w naszych Outlanderach nie ma mocowań przy suficie na siatkowe przegrody . Takie mocowania ma kolega w KIA ceed kombi - wywalił metalową i ma siatkową a mocowania ma tak że siatke mocuje albo zaraz za przednimi siedzeniami lub za kanapą super rozwiazanie i policja sie nie czepia bo ma kratkę (ale szmacianą) .
dokładnie takich mocowań brakuję i bardzo mnie to zaskoczyło ,najlepszym rozwiązaniem jest to z bmw czy volvo ze siatka jest na stałe w rolecie i można ja sobie w każdej chwili rozwinąć ,no ale czego tu wymagać skoro roleta w mitsu nie ma żadnej rączki nawet

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 21-04-2010, 17:03   

Oj panowie przeto mitsu to nie ciężarówka ja mam 7 miejsc i nie chciał bym żeby tam były jakieś zaślepki drążki etc.jeżeli się zdecydowaliście (po rabacie)to trzeba to przeżyć .taką siatkę mam w berlingo osobówce ale jest nieoceniona jak wożę psy bo mi nie przeskakuja i nie slinią siedzeń .

Ostatnio zmieniony przez lexus 21-04-2010, 19:10, w całości zmieniany 1 raz  

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 21-04-2010, 17:19   Re: Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?

ZbigniewD napisał/a:

Pytam z ciekawości bo Outek jest kupiony z kratą której z salonu nawet nie odebrałem :wink:

Czyż by zakup w MotoGabra. :lol: :lol:
Od 2003 jeżdżę samochodami z zdementowaną kratą i miałem kilka kontroli, jedynie pan na stacji diagnostycznej przy przeglądzie się czepiał (50 zł załatwiło sprawę).

fufaj3 
Forumowicz

Wysłany: 21-04-2010, 18:12   

Kia ceed też nie jest ciezarówka a zaczepy ma !

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 21-04-2010, 19:12   

kijanką jeżdżą policjanty to przypuszczam że za przednimi fotelami też ma jakieś zaczepy

venglin
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2010, 19:50   Re: Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?

ZbigniewD napisał/a:
venglin napisał/a:
niezawodny napisał/a:

ale teraz czy 5 lat temu?

Teraz, w styczniu.

ZbigniewD 
Forumowicz

Wysłany: 21-04-2010, 19:58   

lexus napisał/a:
kijanką jeżdżą policjanty to przypuszczam że za przednimi fotelami też ma jakieś zaczepy
z reguły każde kombi i każdy suv europejski ma takie zaczepy które bardzo sie przydają u nas to chyba tylko możliwa jest jakaś kratka akcesoryjna

Odpowiedz do tematu