Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wzmacniacz w carismie
Autor Wiadomość
simone192cari
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2006, 12:53   wzmacniacz w carismie

mam takie pytanko jak podłaczyć wzmaka w carismie hatchback z 99? A dokładniej któredy prowadzi sie kable do akumulatora?

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2006, 21:12   

przewody zasilajace najlepiej prowadzic od strony kierowcy, dobrze jak akumulator jest rowniez po tej samej stronie, przewody sygnalowe najlepiej kanalem srodkowym albo progiem pasazera

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2006, 21:25   

Ale prosciej bedzie pociagnac je od strony pasazera. Jest tam taka guma i po jej zdjeciu kabel nam wychodzi za schowkiem. Wystarczy zdjac go z ogranicznikow. Nie trzeba go nawet odkrecac. A to jest roznica ktora strona pojdzie kabel zasilajacy??

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-09-2006, 21:47   

nie ma różnicy którą stroną pociągnie się kable zasilający a która sygnałowy. Ale zasada mówi, że kabel zasilający i sygnałowy nie powinien leżeć obok siebie, bo zasilający może generować zakłócenia, które będą słyszalna w sygnałowym. A druga sprawa to to, że akumulator w Cari jest po stronie pasażera, więc ciągnięcie kabla zasilającego stroną pasażera to niepotrzebne robienia kółka w samochodzie a jeśli kabel zasilający jest drogi to na takim kółku wyjdzie go pewnie z 2 metry więcej (jak nie więcej). Więc ogólnie nic nie przemawia (może poza tą guma) za tym, żeby kabel zasilający szed po stronie pasażera.

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

simone192cari
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2006, 21:57   

a czy sa tam jakies specjalne otwory aby pociagnąć kabel z kabiny do komory silnika? Jak tak to gdzie sie one mniejwięcej znajdują? Akumulator mam po stronie kierowcy

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2006, 22:08   

simone192cari napisał/a:
a czy sa tam jakies specjalne otwory aby pociagnąć kabel z kabiny do komory silnika? Jak tak to gdzie sie one mniejwięcej znajdują? Akumulator mam po stronie kierowcy

dylson napisał/a:
Ale prosciej bedzie pociagnac je od strony pasazera. Jest tam taka guma i po jej zdjeciu kabel nam wychodzi za schowkiem. Wystarczy zdjac go z ogranicznikow. Nie trzeba go nawet odkrecac. A to jest roznica ktora strona pojdzie kabel zasilajacy??

ja mam to zrobione tak:

zasilania nie oplaca sie puszczac po lewej stronie bo guma o ktorej pisze dylson jest po prawej stronie,
kable (widoczne na zdjeciach) idace przy progu to zasilajace, a srodkiem to cinche, ktore powinny isc jak nadalej od zasilania i od wszelkich innych zrodel zaklocen (np. wiazki) a jesli juz sie musza przecinac przez fabryczne wiazki kabli to powinno sie je tak ustawic aby przecinaly sie pod katem prostym - unikniemy w ten sposob wszelkiego rodzaju zaklucen typu gwizdy.

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2006, 23:39   

no wiec wlasnie, czesto kladzie sie zasilanie po lewej bo tam ida glowne wiazki zasilania instalacji samochodu

Kleszczak 
Forumowicz
Maniak z forda

Auto: Carsima
Wysłany: 04-04-2011, 16:50   

podniosę temat, mam cari z 97r.
Chcę pociągnąć kable zasilanjące do wzmaka bezpośrednio z akumulatora.
Aku. jest po stronie kierowcy, podajcie jakieś miejsca którey można pociągnąć kable z radia do komory silnika.
Zdjęcia mi nie banglają.

CZarNY86
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2011, 13:50   

po stronie pasażera poszukaj wejścia przewodów z komory silnika do środka autka.
Jest na pewno sam tak zrobiłem.
+ od akumulatora (oczywiście bezpiecznik na przewodzie przy akumulatorze)
Masę zrób jedną wspólną z radiem.(u mnie masa jest przykręcona do karoserii w bagażniku i leci do wzmacniacza, a od wzmacniacza leci do radyjka)
To jak kładziesz przewody w aucie też jest bardzo ważne.Jeżeli położysz wszystko razem a twoje radyjko ma słaby filtr.To możesz słyszeć np.alternator bardzo wkurzające znam to z własnego doświadczenia.(Nie polecam stosowania dodatkowych filtrów bo tracisz na jakości dźwięku.

Zasilanie po prawej stronie puść
a sygnałowe po lewej stronie (od kierowcy)
Trochę więcej zabawy ale będziesz miał o jeden problem mniej jeśli dojdzie do zakłóceń.

Pozdo

Jak będę przy aucie postaram się cyknąć parę zdjęć :twisted:

Kleszczak 
Forumowicz
Maniak z forda

Wysłany: 03-05-2011, 19:58   

dzięki kolego. Skorzystam jak tylko dojdą kable.

CZarNY86
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2011, 20:44   

nie ma sprawy

Kleszczak 
Forumowicz
Maniak z forda

Wysłany: 11-05-2011, 17:29   

odpiszę dla potomnych:
można też pod nadkolem od strony kierowcy ale trzeba ściągać nadkole. Jest wiązka idąca do środka auta i jest guma z dodatkowym wyjściem na wiązkę, tylko czubek naciąć i można przepchać kable.

Odpowiedz do tematu