Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Owczar
27-04-2010, 18:07
Montaż -> głośnik niskotonowy
Autor Wiadomość
Ogonez 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.4GDI GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2010, 18:05   Montaż -> głośnik niskotonowy

Witam. Ostatnio zajrzałem do bagażnika i zorientowałem się, że między firmowymi głośnikami mitsubishi znajduję się fabrycznie wycięty otwór na głośnik niskotonowy (wyczytałem, że jego średnica to 20cm-proszę potwierdzić) plus jakaś kostka i mam z tym związane pytania:

1) Jaki głośnik można tam wstawić, ewentualnie jakiej firmy i o jakich parametrach aby pociągnęło go moje fabryczne radio mitsu ???

2) Czy wiązka przewodów spięta obok tego otworu to właściwe miejsce na podpięcie głośnika, czy dodatkowo jakieś przewody trzeba podciągnąć

Proszę o pomoc, lubię dobre brzmienie w aucie, jednak zanim sam zacznę eksperymentować wolałbym się dopytać kogoś z doświadczeniem w tej kwestii. Dzięki z góry

AnoniM79
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2010, 17:58   

Cześć.
Już wiele osób podejmowało ten temat i zacytuję tu kolegę Michal144:
"Witam. Ostatnio tez sie interesowalem tym glosnikiem basowym ktorego miejsce jest w tylniej polce. Znajomy ktory na co dzien zajmuje sie sprzedaza systemow audio car i drobnym montazem sprzentu w autach jak i naprawa urzadzen rtv powiedzial mi, ze glosnik PRAWDOPODOBNIE pochodzi od firmy Rockford fosgate tak samo jak i wzmacniacz osobiscie go nie widzial , ale slyszal, ze tego typu sprzet byl zakladany do galanta.
Ten glosnik jest troszke nietypowy tak samo jak reszta glosnikow w galancie i ciezko jest cos dopasowac z innych glosnikow w seryjne miejsca, tzn budowa kosza seryjnego glosnika jest troszke wieksza od np. pioneera i innych wiec tym samym roztaw otworow na sroby jest przestawiony o kilka milimetrow. "
pozdrawiam

Ogonez 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.4GDI GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-04-2010, 10:01   

Wiesz rozstaw otworów to nie problem bo mogę sobie je dorobić. Chodzi jedynie o podłączenie. Bo nie wiem, czy prowadzić dodatkowe przewody, czy mogę podłączyć coś do tamtych wiązek co są przy tym otworze. Jeśli głośnik wejdzie w otwór to tylko mi ten problem pozostanie. Dzięki za odpowiedź, ale chyba przejadę się do elektryka od audio itp. W każdym razie jeśli ktoś podłączył tam głośnik niech da znać.

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2010, 09:07   

Obawiam się, że konieczne będzie zastosowanie wzmacniacza i poprawny montaż subwoofera.
Jeżeli niewiele o tym wiesz udaj się do zakładu CA - na pewno Ci pomogą.
Pozdr.

Odpowiedz do tematu