|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Naprawa metodą SMART |
Autor |
Wiadomość |
sebo199
Mitsumaniak
Auto: BMW 525 td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-04-2010, 23:35 Naprawa metodą SMART
|
|
|
Pytanie do mieszkańców Szczecina, okolic lub korzystających z tej metody napraw blacharskich. Chodzi mi o techniką SMART czyli takie sprytne wypychanie wgniotek. Ktoś może wie czy w Szczecinie lub okolicach jest jakiś warsztat stosujący taką metodę napraw blacharskich? Mam parę takich drobnych dołków na blachach, głównie od drzwi innych aut. Zastanawiam się nad usunięciem ich w takim warsztacie. |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
|
|
|
|
 |
sebo199
Mitsumaniak
Auto: BMW 525 td
|
Wysłany: 30-04-2010, 15:18
|
|
|
Majstry mają specjalne "łyżki" metalowe, o różnym kształcie i różnych zagięciach. Np na drzwiach zdejmują tapicerkę i od środka wypychają dołki i inne uszkodzenia. Na zewnątrz podświetlają to miejsce by dobrze widzieć efekt. Potem od zewnętrznej strony miękkim pobijakiem usuwają ewentualne wypukłości. Naprawy tego typu trwają od 30 minut do 4 godzin jak grubsze sprawy wychodzą, np. dołki po gradobiciu. Poniżej wrzucam link do firmy z Poznania która się tym zajmuje. Na zdjęciach widać że efekty są super.
NAPRAWY SMART |
|
|
|
 |
kicek86
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
|
Wysłany: 30-04-2010, 16:45
|
|
|
nie wiem gdzie coś takiego robią, ale jak będziesz wiedzieć, to koniecznie sie podziel tą informacją, mam rysy na drzwiach i nie chcę malować całego elementu, tylko kawałek |
|
|
|
 |
|
|