Przesunięty przez: Hubeeert 20-04-2010, 09:01 |
Outlander wygrywa z Tiguanem w Motorze |
Autor |
Wiadomość |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 30-04-2010, 11:11
|
|
|
rezon napisał/a: | VG, a odnośnie cen to powiedz dlaczego te same części w serwisach Cytryny i Puga potrafią być o 30% tańsze niż w Mitsubishi. |
Jakie 30%? Czasami nawet 100% albo więcej..... Średnia pewnie minimum z 50% wyjdzie. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
|
Wysłany: 30-04-2010, 21:42
|
|
|
kurcze ale jaja dzisiaj wywalałem błoto z tylnej części Outka i myślałem że z tyłu pod wygkładziną są jakieś schowki patrze a tam kawał styropianu z castoramy |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 30-04-2010, 21:53
|
|
|
ZbigniewD napisał/a: | kurcze ale jaja dzisiaj wywalałem błoto z tylnej części Outka i myślałem że z tyłu pod wygkładziną są jakieś schowki patrze a tam kawał styropianu z castoramy |
Z przodu pod wykładziną tez pięknie wyłożyli styropianem.... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 30-04-2010, 22:19
|
|
|
ZbigniewD napisał/a: | kurcze ale jaja dzisiaj wywalałem błoto z tylnej części Outka i myślałem że z tyłu pod wygkładziną są jakieś schowki patrze a tam kawał styropianu z castoramy |
No to gratulujemy! Właśnie wynalazłeś przysłowiowy dynamit!!
A rdzewiejące zawiasy tylnych siedzeń przy okazji nie wylukałeś.....? |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 30-04-2010, 22:26
|
|
|
ale ten samochód to szmelc Duster to jedyne do czego można go porównac |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2010, 22:57
|
|
|
ZbigniewD napisał/a: | patrze a tam kawał styropianu z castoramy |
obawiasz się, że zacznie Tobie zanikać ? |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 01-05-2010, 12:59
|
|
|
???? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 01-05-2010, 13:10
|
|
|
Rozbierzcie pare samochodow, a potem niezdrowo podniecajcie sie styropianem...
Zadajcie sobie jedno proste pytanie: Po co ten styropian tam jest i dlaczego styropian?
Odpowiedz po co? Zeby sie wykladziny nie zalamywaly i zebyscie nie plakali, ze syf bo krzywo leza. Dlaczego styropian? Bo jest trwaly i lekki.
Panowie! Odrobine dobrej woli... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 01-05-2010, 14:52
|
|
|
mkm, ty tak poważnie czy dla jaj? Bo jakoś w dotychczas posiadanych samochodach nie odkrywałem styropianu tylko maty tłumiące - też trwałe. I nie załamywały mi się wykładziny. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 01-05-2010, 15:59
|
|
|
rezon, na powaznie.
Czasem masz styropian powleczony (wtedy nie wiesz, ze to styropian) czasem "bialy" i wtedy Cie razi po oczach. |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2010, 22:02
|
|
|
mkm napisał/a: | Bo jest trwaly i lekki |
i nie śmierdzi jak zamoknie zimą |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 02-05-2010, 08:40
|
|
|
mkm napisał/a: | rezon, na powaznie.
Czasem masz styropian powleczony (wtedy nie wiesz, ze to styropian) czasem "bialy" i wtedy Cie razi po oczach. | POtrafię odróżnić styropian powleczony jak w Outku MY10 od przyklejonej maty tłumiącej która nie zamaka i nie śmierdzi jak zamoknie jaceksu25 napisał/a: | nie śmierdzi jak zamoknie zimą | . Takie rozwiązanie było w maluchu, Polonezie, Ładzie. Jakoś później przy montażu dodatkowych rzeczy napotykałem jednak klejone maty. Styropian to mam w Octavii w bagażniku - jest to wytłoczka w kole zapasowym porzadkująca klucze i podnośnik oraz we wnęce koła zapasowego porządkująca trójkąt, koło itp. A nie pod nogami w celu wytłumienia hałasu od podwozia czy żeby się tapicerka nie załamywała. Załamuje się co najwyżej ja - jak czytam próby udowadniania wyższości styropianu nad właściwymi dla średniej wyższej klasy samochodów (dzisiaj na onet.pl w tej klasie pojawił się Outek) środków tłumienia hałasu. O plastikach już pisałem, wczoraj na dodatek odkryłem, że puszczają kolor przy czyszczeniu (osłona kolumny kierownicy). Outek może rywalizować z Tiguanem w wielu kategoriach, ale wg mnie na pewno nie w jakości wykończenia wnętrza. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 02-05-2010, 09:06
|
|
|
rezon, jeszcze trochę i w es klasie też będzie styropian bo nie śmierdzi jak namoknie
potwierdza to moją teorię że nasze auta naprawiają kopletni idioci ,którzy tylko potrafią spalić gumę na parkingu osiedlowym a o motoryzacji mają takie pojęcie jak moja 5 letnia wnuczka
i teraz jeszcze na siłe stara sie nam wmówić ze styropian ma większe własciowści tłumienia niż mata a do tego zapewne gorzej się pali |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 02-05-2010, 10:19
|
|
|
Przykro to wszystko czytać ile stresu i żółci jest u niektórych panów a wystarczy po prostu sprzedać auto i kupić takie które się nie psuje i nie ma styropianu i będzie WSZYSTKIM lepiej |
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 02-05-2010, 10:19
|
|
|
ZbigniewD napisał/a: | rezon, jeszcze trochę i w es klasie też będzie styropian bo nie śmierdzi jak namoknie
|
Lepiej się nie zakladaj, ze nie ma
ZbigniewD napisał/a: |
potwierdza to moją teorię że nasze auta naprawiają kopletni idioci ,którzy tylko potrafią spalić gumę na parkingu osiedlowym a o motoryzacji mają takie pojęcie jak moja 5 letnia wnuczka |
ZbigniewD zaczynasz się poruszac w sferze pomowien. Z tego co wiem zdjęcia, które mialy być potwierdzeniem Twoich słow do dzis nie napłynęły, wiec poki co powielasz pomowienia, przez co sam pomawiasz.
Zaczynasz także dublowac posty co jest już niemile widziane nie tylko na tym Forum.
Przedstawiłeś opinie i wystarczy, w tym momencie prowadzisz jakas swoja krucjate (zupełnie bezsensowna), która do niczego nie prowadzi. Styropian jest i będzie i musisz z tym zyc. Może Twoja wnuczka za kilkanaście lat wynajdzie jakis zamiennik, aby wszyscy byli szczesliwi? |
|
|
|
 |
|