|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwne stukanie w silniku |
Autor |
Wiadomość |
koli
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Kombi '97 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-05-2010, 01:05 Dziwne stukanie w silniku
|
|
|
W moim lancerze słyszę dziwne stukanie dochodzace z okolic silnika. Jest ono zalezne od obrotow silnika, na wolnych sa powiedzmy 3-4 stuki na sekunde (moze to komuś pomoże wpaść na trop)
Stukanie czasem znika, nie wiem co to moze byc i czy moge tak jezdzic??? |
|
|
|
 |
mnisiek1 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2010, 20:50 Re: Dziwne stukanie w silniku
|
|
|
koli napisał/a: | W moim lancerze słyszę dziwne stukanie dochodzace z okolic silnika. Jest ono zalezne od obrotow silnika, na wolnych sa powiedzmy 3-4 stuki na sekunde (moze to komuś pomoże wpaść na trop)
Stukanie czasem znika, nie wiem co to moze byc i czy moge tak jezdzic??? |
może niech sie bardziej doświadczeni koledzy wypowiedzą, chociaż moim zdaniem mogły polecieć panewki, jazdę raczej bym odradzał. |
|
|
|
 |
koli
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Kombi '97 1.6 16v
|
Wysłany: 09-05-2010, 00:25
|
|
|
Dzis przyjrzalem sie nieco dokladniej wydawanym odglosom przez silnik, poczytalem tez o tych panewkach, bo wczesniej nawet nie wiedzialem co to jest....
Jezeli bylyby to panewki, to dzwiek powinien dochodzic chyba z dolu silnika, dzis sie wsluchalem bardziej i slychac takie cykanie i piszczenie. Wydaje mi sie, ze dochodzi z okolic alternatora i to chyba dobra informacja (o ile alternator to to ustrojstwo napedzane paskiem, polozone najblizej przodu samochodu).
Poza tym nigdy mi sie nie zapalila kontrolka oleju podczas jazdy, a to tez ponoć objaw zuzytych panewek. |
|
|
|
 |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 09-05-2010, 16:08
|
|
|
koli napisał/a: | o ile alternator to to ustrojstwo napedzane paskiem, polozone najblizej przodu samochodu |
Alternator to to ustrojstwo napędzane paskiem bardzie w głębi samochodu.
To o czym mówisz jest pompą wspomagania. |
|
|
|
 |
|
|