Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
20-04-2010, 09:02
niezawodne miśki według DEKRY
Autor Wiadomość
wredlin 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-04-2010, 22:10   

Hiszpan
O jakiej niezawodności piszesz ???
Mój spie..... sie 6 miesięcy po zakupie z przebiegiem 6500 km. Cud techniki.

Ps. Zleceniami gwarancyjnymi już mogę wytapetować jedną ze ścian w moim domu.
A niestety notabene przesiadłem sie a A6

ZbigniewD 
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
Wysłany: 02-05-2010, 09:11   

niezawodny jest jak stoi na kołkach w serwisie
Jackie jakby Outlander miał tyle elektroniki co a8 to w Polsce nie byłoby żadnego ASO Mitsu i chyba wszyscy wiemy dlaczego :lol:

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 08-05-2010, 23:10   

Na tvn turbo chwalą Outlandera w programie" moto on" jest też ukochana bemka x5 i ulubienica ZbigniewaD Dacia duster warto zobaczyć.

wredlin 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER II
Wysłany: 09-05-2010, 00:39   

WOLE DACIE DUSTER NIż OUTLANDERA. Ale zmienę ten mój życiowy błąd za 2 lata ( czyli do końca gwarancji tej purchawki ). A bardziej moja żona. Ja już sie go pozbywam.
Lexus ten samochód nie jest godny nazwy suv ani tym bardziej japońskiego auta.
made in China
Ostatnio zmieniony przez wredlin 09-05-2010, 21:14, w całości zmieniany 2 razy  

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 09-05-2010, 10:46   

A ja na to pokazuje to http://moto.onet.pl/14268....html#id6327937 :mrgreen: :p

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 09-05-2010, 12:05   

lexus napisał/a:
A ja na to pokazuje to http://moto.onet.pl/14268....html#id6327937
o sukcesie rynkowym świadczy nie liczba klientów, ale liczba powtórek. Sądząc po lekturze forum nie tylko ja mam dość Mitsubishi po pierwszym zakupie samochodu tej marki. Skody użytkuję od 11 lat, serwisuję w ASO także po gwarancji i mimo, że częściej im się zdarzały drobne usterki to mam o zielone pierzastej strzale znacznie lepszą opinię niż o trzech diamentach. Pierwszy samochód sprzedaje sprzedawca - również dzięki reklamie, ale kolejny samochód danej marki sprzedaje serwis i ew. gwarant. A w tym obszarze to Mitsubishi daaaaaaaleko do ideału. Dlatego kolejny samochód to prawie na pewno nie będzie mitsu, a Outka się pozbędę jak tylko prokuratura skończy rozliczać oszustów z czerwonymi znaczkiem na szarym tle przed siedzibą - pomimo jego niezawodności. Wolę sprzęt, za którym stoją ludzie, na których mogę liczyć, a nie oszuści szukający okazji aby mnie naciąć lub nawet uczciwe ASO, dla których miesiąc postoju samochodu w serwisie nie jest problemem na tyle dużym aby dać na ten czas zastępcze auto klientowi zamiast wozić nim tyłki szefa/pracowników.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2010, 19:16   

MITSUBISHI_WRC napisał/a:
która marka samochodowa ma taką profesjonalną obsługę i serwis,

oczywiscie TOI TOI OTA :P

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-05-2010, 08:02   

MITSUBISHI_WRC napisał/a:
Cytaty pochodzą z innego forum, i na koniec pytanie (zagadka) do forumowiczów, która marka samochodowa ma taką profesjonalną obsługę i serwis, pozdrawiam.
podobne opinie słyszałem o Hondzie. Ale opis jak z bajki - MITSUBISHI_WRC - nie denerwuj ludzi takimi opisami ;) . Automarket (Mitsubishi) nawet kawą Cię nie poczęstuje, a Internet będziesz miał jak sobie przyniesiesz, warsztat jest 100m od salonu, itd....

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 10-05-2010, 12:52   

Wracając do DEKRA i ADAC, chciałbym przypomnieć stare przysłowie, że są kłamstwa, wielkie kłamstwa i jest statystyka. Dane o niezawodności są opracowane w oparciu o raporty z udzielonej pomocy, chodzi o to, że Mitsubishi ma darmowy 3-leti własny assisance. Gdyby mi się zepsuł na drodze O2 to zadzwonił bym po assistace a nie po DEKRE czy ADAC. Wiec jak łatwo zauważyć dane dla samochodów od 1-3 lat są po prostu przekłamane. Pocieszające jest to, że potencjalny klient na moją używkę nie będzie tego świadomy, a raczej będzie świadomy tej legendarnej japońskiej niezawodności.

venglin
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2010, 16:08   

http://wyborcza.biz/bizne...od__Sprawa.html

Taki ciekawy przypadek z historii niemieckiego wozu ;)

nephilim 
Mitsumaniak
01486/KMM

Auto: Outlander II 2.0 Ralli Art
Wysłany: 12-06-2010, 16:38   

Jak zacząłem nim jeździć to się zakochałem po prostu.
POMIMO głośności silnika i kilku innych drobiazgów.

Dziś patrzę na swój samochód i ... mu nie ufam. 3 x na drodze spadł mi wąż doprowadzający TURBO (dziś właśnie) kolejny raz - co oznacza że w dowolnym momencie samochód może nagle 'nie zechcieć' jechać do przodu.
Brzmi zabawnie ? niekoniecznie, gdy wyprzedzasz i planowanie można o kant ... obić...

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-06-2010, 19:38   

nephilim napisał/a:
co oznacza że w dowolnym momencie samochód może nagle 'nie zechcieć' jechać do przodu.
mój zaliczył dzisiaj tzw. notlauf czyli odcięcie działania turbiny - nagle samochód przestał przyspieszać. Zjazd na pobocze wyłączenie silnika i powtórne włączenie zadziałało. Na szczęście po prostu chciałem przyspieszyć pod górę i nie dało się.

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 19-06-2010, 11:13   

nephilim napisał/a:
Dziś patrzę na swój samochód i ... mu nie ufam. 3 x na drodze spadł mi wąż doprowadzający TURBO (dziś właśnie) kolejny raz - co oznacza że w dowolnym momencie samochód może nagle 'nie zechcieć' jechać do przodu.
Brzmi zabawnie ? niekoniecznie, gdy wyprzedzasz i planowanie można o kant ... obić...

To jest najgorsze co może być i juz nie do odbudowania.
Miałem identyczne odczucia co ty przy poprzednim aucie / Merc ML / musieliśmy się rozstać.

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 08-09-2010, 12:17   

No i znów mitsu w czubie :mrgreen: Pierwsza trójka marek wśród aut z przebiegiem powyżej 100 000 km według DEKRA to:
1. Audi
2. Mitsubishi
3.Toyota

[ Dodano: 08-09-2010, 12:20 ]
Drugi ranking :mrgreen: :biggrin: Oto lista 10 najlepszych marek samochodów w kategorii "Raport DEKRA":
1. Saab
2. Audi
3. Subaru
4. Porsche
5. Mitsubishi
6. Toyota
7. Mazda
8. Volvo
9. Jaguar
10. Chevrolet

AxeD 
Forumowicz

Auto: Outek 2
Wysłany: 23-11-2010, 11:02   

Tak patrze na te statystki... i moj outek chyba nie jest w nich uwzgledniony :D Statystycznie jest to najbardziej awaryjne auto w mojej karierze (prywatnej i firmowej).... Pewnie nie bez znaczenia jest u mnie partactwo serwisu (znow firmowo i prywatnie).

Odpowiedz do tematu