Modyfikator+ |
Autor |
Wiadomość |
Silverrr
Mitsumaniak Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-05-2010, 23:36 Modyfikator+
|
|
|
Panowie zapytam wprost. Co sądzicie o dolewaniu takiego specyfiku do Lancera Sportback z 2008 roku z silnikiem 1.8 w benzynie?
http://www.modifikator.pl...ika-modifikator
Ja generalnie podchodzę sceptycznie, ale może ktoś bardziej się orientuje? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 08-05-2010, 23:38
|
|
|
Do nowego japońskiego silnika chcesz nalać jakieś wynalazki??
Odpuść sobie i zainwestuj w dobry renomowany olej 5W30/40... i zmieniaj go co 15 a nie co 20 tys. |
|
|
|
 |
Silverrr
Mitsumaniak Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
|
Wysłany: 09-05-2010, 01:34
|
|
|
Nie, nie chcę. Jedynie chciałbym znać opinię o czymś takim. Co do oleju - leję Castrol Edge Sport 0W-40, wystarczy |
|
|
|
 |
Radassss
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
|
Wysłany: 10-05-2010, 09:37
|
|
|
cuda na kiju obiecuja... bajki, bajki, bajiki i jeszcze wieksze bajki |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 10-05-2010, 15:53
|
|
|
No zwłaszcza,że wymyśliły to jak piszą światłe umysły z ZSRR/Rosji (niepotrzebne skreślić)... Kolejna bzdura jak niegdyś magnetyzery paliwa... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Me-Tsu
Forumowicz
Auto: Invite 1.5
|
Wysłany: 10-05-2010, 21:53
|
|
|
bzdura to to chyba az taka nie jest. Przez kilkadziesiat lat byla to strzezona tajemnica wojskowa,az w koncu ktos postanowil zrobic na tym biznes (wiadomo ze Mateczka Rosija nie domaga finansowo). BTW byl test na tvn turbo. wzieli 2 merole ze szrotu. wylali caly olej. jednego zalali tym specyfikiem drugiego nie.
Ten bez zatarl sie chyba po minucie, ten drugi chodzil jeszcze jakies 20min.
Za to do nowego japońskiego motoru to bym tego nie dodawal.
Silniki mamy nowe, problemow nie ma, oleju nie biora (nikt nie placze na forum ze jest inaczej). Jest bardzo dobrze, wiec nie kombinujmy |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-05-2010, 21:57
|
|
|
Me-Tsu napisał/a: | bzdura to to chyba az taka nie jest. Przez kilkadziesiat lat byla to strzezona tajemnica wojskowa | Hmm... A przeczytałes to co napisałeś?
Jeżeli nawet było to dobre do silników z ZSRR to nie sądzę, żeby na dobre wyszło to motorowni ze zmiennymi fazami rozrządu |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Me-Tsu
Forumowicz
Auto: Invite 1.5
|
Wysłany: 11-05-2010, 09:41
|
|
|
Dlatego napisalem, ze do nowego japonskiego silnika, tez bym w zyciu tego nie wlewal
W pelni sie zgadzam, ze takie testy to mozna robic na starym golfie |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-05-2010, 12:33
|
|
|
No to ja mam jeszcze jeden argument.
Jak ja byłbym w posiadaniu takiej super technologii, dającej takie niesamowite rezultaty, to nie pakował bym tego w małe badziewne buteleczki i rozprowadzał w detalu, tylko sprzedałbym tę technologię jakiemuś koncernowi motoryzacyjnemu/olejowemu za grube miliardy... A właściwie to gdyby to była taka rewolucja, to koncerny biły by się o prawo do odkupienia ode mnie tej technologii... |
|
|
|
 |
Radassss
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
|
Wysłany: 11-05-2010, 15:46
|
|
|
Luk swieta racja, ale powiem Ci jeszcze tyle ze te wszystkie wynalazki sa zawarte w olejach zwane sa dodatkami a tu dodatki sa zwane cudami na kiju (oczywiscie moja prywatna terminologia )... i oczywiscie zalezy od producenta ile tego dodaje do oleju, od typu oleju itd... ale ile taniej i latwiej kupic porzadny olej niz dolewac jakies magiczne mikstury do starego , chociaz musze przyznac ze na takich badziewiach jest niezly interes i sie to dobrze sprzedaje |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-05-2010, 16:08
|
|
|
Radassss napisał/a: | chociaz musze przyznac ze na takich badziewiach jest niezly interes i sie to dobrze sprzedaje |
A to ciekawostka, bo ja nie znam nikogo, kto wlewałby coś dodatkowo do oleju albo baku, albo inwestował w jakieś magnetyzery
Tak po prawdzie, to ja dwa razy skorzystałem jednak z wynalazków, raz jak mi zamarzała benzyna, a raczej woda w niej, to wlałem coś ze stacji (STP?) i pomogło, a drugi raz jak mi na panewkach korbowodu olej przepuszczało. Też pomogło, ale na krótko Tylko że to było jakieś 10 lat temu |
|
|
|
 |
|