Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
11-05-2010, 23:18
[Cari 1.8 GDI] Prędkość maksymalna
Autor Wiadomość
Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-05-2008, 21:26   

Master napisał/a:
jak zapytalem goscia......

jesli masz mozliwosc spytaj czy auto jechalo na rolkach jakis czy po drodze :)
...i czy mial cos dlubane przy samochodzie :?:
Musze powiedziec ze te 240km/h osiaga w stylu aut z przynajmniej 160KM pod maska (czytaj bardzo szybko) :twisted:
Pozdroo

zalesk 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.6 2002
Kraj/Country: UK
Wysłany: 05-05-2010, 22:57   

1.6 po lifcie z 2002 w totalnej serii na niemieckim autobahn miałem stałą prędkość maksymalną przez ok. 30 min 210km/h i to już był pedał w podłodze. Noc i trochę mokro ale było fajnie. Już jak się tak chwalę to trasa Ełk(Mazury)- Dunqierka(Francja) 18 godz. Kierownica z prawej strony zero pauz, dwóch kierowców. Auto inne niż wszystkie.... :)

Pozdrawiam :)

pawel5471 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI LS
Wysłany: 06-05-2010, 06:47   

witam!
Ja swoją carisma jechałem 200 km/h i poszła by więcej ale musiałem hamować bo kończyła się droga, ścigałem się z bmw 316. Na spalanie nawet nie patrzyłem bo żal aż patrzeć :)

Kartagina4 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 09-05-2010, 02:44   

Stop wariatom drogowym. Na terenie RP dopuszczalna prędkość to 130km/h. Innymi wyczynami się nie chwal.
Ostatnio zmieniony przez londolut 09-05-2010, 22:56, w całości zmieniany 1 raz  

bravo99 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6GLX 1998r 5d
Wysłany: 09-05-2010, 03:49   

dobrze, że mandatu nie zarobiłeś

Kartagina4 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-05-2010, 23:43   

Szanuję admina i ok. Dopuszczalna prędkość to 130 km/ h na autostradzie a podałem swoją maksymalną bo uważałem to za ciekawostkę w tym wątku a że wskazania miałem miarodajne więc aż się prosiło...

Po prostu przeprowadzałem próbę dlatego wyruszyłem na A4 a nie na wioskach cisnąłem bo rozsądek też posiadam, szczerze mówiąc dowiedziałem się przy okazji jak zachowuje się mój misiek przy dużych prędkościach i wiedza się przyda na następne wymiany części zamiennych.
Uważam że warto sprawdzić auto w każdych możliwych warunkach aby być jak najlepszym kierowcą.

A mandatu nie było bo chroni mnie President Valery 2 i antena President Alaska co polecam wszystkim rozsądnym (co podkreślam) kierowcom, bo oprócz CB trzeba mieć też mózg.

Osobiście na codzień nie jeżdżę więcej niż 130 km/h bo uważam że nie ma na to warunków (dziury itp.) i szkoda mi auta ( Optymalnie 100 - 110 poza terenem zabudowanym).

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 10-05-2010, 16:19   

a ja słyszałem ze jak się założy koła od mini Morisa 10" to spokojnie licznik zamknie :D

Kartagina4 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-05-2010, 00:12   

Zawsze można 10'' założyć i przy okazji zacząć inwestować w wydech bo się będzie ciągnął po asfalcie. :P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi