Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wsteczny i jazda do przodu ?
Autor Wiadomość
DjQuest 
Mitsumaniak

Auto: Lancer SD 1,5 Invite Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-05-2010, 21:04   Wsteczny i jazda do przodu ?

Dzisiaj jadąc do przodu 80 km/h włożyłem wsteczny ( oczywiście nie puściłem sprzęgła :) ).Normalnie szok, albo czegoś nie wiem o japończykach.Mam silniczek 1,5 ale to raczej nieważne.Przecież powinno to być niemożliwe TUTAJ .Co sądzicie przypadek czy usterka ?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-05-2010, 21:11   

ooo Jak wszedł to bardzo dobra skrzynia :shock:

April77 
Mitsumaniak
April77

Auto: Lancer
Wysłany: 09-05-2010, 21:34   Re: Wsteczny i jazda do przodu ?

DjQuest napisał/a:
Dzisiaj jadąc do przodu 80 km/h włożyłem wsteczny ( oczywiście nie puściłem sprzęgła :) ).Normalnie szok, albo czegoś nie wiem o japończykach.Mam silniczek 1,5 ale to raczej nieważne.Przecież powinno to być niemożliwe TUTAJ .Co sądzicie przypadek czy usterka ?

Mnie tez tak się udało kila razy :doubt: W poprzednim aucie miałem 6 biegów i taki głupi odruch w czasie jazdy

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 09-05-2010, 21:45   

Ale tak bez protestow? Wydaje sie nieco dziwne... u mnie raz kiedys przypadkowo chcialem wrzucic wsteczny bo sobie wymyslilem ze po szybkim rozpedzaniu sie na 2jce przy 70 wrzuce sobie 4...to skrzynia zaprotestowala tak glosno przy probie wstecznego ze wiecej juz nie probowalem... nie chce zbierac skrzyni z czesci...

April77 
Mitsumaniak
April77

Auto: Lancer
Wysłany: 09-05-2010, 21:52   

gzesiolek napisał/a:
Ale tak bez protestow? ...

A gdzie tam - protesty ogromne. Zgrzyt taki że myślałem że auto się rozpadnie( ale bieg wszedł). Na szczęście nie puściłem do końca sprzęgła

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Wysłany: 09-05-2010, 22:09   

April77 napisał/a:
A gdzie tam - protesty ogromne. Zgrzyt taki że myślałem że auto się rozpadnie

:finga: Kolega dużo delikatniej sobie załatwił skrzynię w sejczento tak że wsteczny rzadko wchodził. Gratuluję pomysłowości i warunków w jakich został przeprowadzony test....

Myślałem że masz zsynchronizowany wsteczny i wszedł bez krępacji (tak chyba jest w skrzyni z 1,8) :P

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Wysłany: 09-05-2010, 23:06   

Panowie takie mity i bzdury to sobie gdzies gleboko do ksiazki wsadzcie, nie ma fizycznej mozliwosci aby jadac samochodem do przodu z predkoscia chocby 50km/h wrzucic wsteczny, znam jednego takiego co probowal to udowodnic na sile ze da sie, no i niestety ale mu sie nie udalo, szarpal lewarkiem na sile byl tylko zgrzyt ale lewarek wogole nie wchodzil, poprostu pilowaly sie zeby, wsteczny nie jest synchronizowany, wiec ten Mit mozna spokojnie obalic :!:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

DjQuest 
Mitsumaniak

Auto: Lancer SD 1,5 Invite Sport
Wysłany: 10-05-2010, 11:58   

robertdg napisał/a:
Panowie takie mity i bzdury to sobie gdzies gleboko do ksiazki wsadzcie, nie ma fizycznej mozliwosci aby jadac samochodem do przodu z predkoscia chocby 50km/h wrzucic wsteczny, znam jednego takiego co probowal to udowodnic na sile ze da sie, no i niestety ale mu sie nie udalo, szarpal lewarkiem na sile byl tylko zgrzyt ale lewarek wogole nie wchodzil, poprostu pilowaly sie zeby, wsteczny nie jest synchronizowany, wiec ten Mit mozna spokojnie obalic :!:

No tez bym tak sądził ale.... ? Dzisjaj test przy 50 km potwierdzam piłowanie :( Nie rozpędzałem i nie piłowałem, bo mi żal Misia, a i to głupie żeby coś sobie udowadniać. Założyłem temat bowiem zaistniały przypadek zaskoczył Mnie na tyle, że wolałem poznać waszą opinię :oops: . Co do zdarzenia potwierdzam swój trzeźwy organizm i przewietrzone wnętrze pojazdu :) .

FeniX 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 2008
Wysłany: 12-05-2010, 14:39   

DjQuest napisał/a:

No tez bym tak sądził ale.... ? Dzisjaj test przy 50 km potwierdzam piłowanie :( Nie rozpędzałem i nie piłowałem, bo mi żal Misia, a i to głupie żeby coś sobie udowadniać. Założyłem temat bowiem zaistniały przypadek zaskoczył Mnie na tyle, że wolałem poznać waszą opinię :oops: . Co do zdarzenia potwierdzam swój trzeźwy organizm i przewietrzone wnętrze pojazdu :) .

A kolega to tak przypadkowo, czy może kolega ma w planach zmiane skrzyni na inną? Bo z tego co kojarze to synchronizatory nawet nie wiele by dały, bo cześć elementów w skrzyni kręci wię poprostu w inna strone na wstecznym i nawet bez puszczenia sprzęgła to funduje się spore szlifowanie zębów w skrzyni.

Odpowiedz do tematu