[Cari 1.8 GDI] Komputer + skrzynia |
Autor |
Wiadomość |
MotyF
Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi Ls HB 98'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 147 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 10-05-2010, 21:43 [Cari 1.8 GDI] Komputer + skrzynia
|
|
|
Mam pytanie a nawet dwa.
Skrzynia biegów - czytałem i czytałem a 2-ka czasami zgrzyta - ktoś cos juz wymyslił?
komputer - Pokazuje mi spalanie średnie i chwilowe oraz odległości A i B, z czego obie sa identyczne. Jak to ustawić/przestawic ? |
_________________ symbianforum.pl....bo symbian to pasja, a teraz cari to też pasja ... |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 10-05-2010, 22:09
|
|
|
na danym przebiegu przycisnąć dłużej przycisk |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2010, 23:40 Re: Komputer + skrzynia
|
|
|
MotyF napisał/a: | Mam pytanie a nawet dwa.
Skrzynia biegów - czytałem i czytałem a 2-ka czasami zgrzyta - ktoś cos juz wymyslił?
komputer - Pokazuje mi spalanie średnie i chwilowe oraz odległości A i B, z czego obie sa identyczne. Jak to ustawić/przestawic ? |
Taka to już skrzynia. Mi tez czasami zazgrzyta dwójka. Wymieniłem kiedys olej na rzadszy; ELF Tranself TRX 75W80, trochę pomogło, ale i tak potrafiła czasami zazgrzytać. U mnie zgrzyta gdy szybko wrzucę dwójkę a zwłaszcza na nie rozgrzanej skrzyni - po rozgrzaniu już nie zgrzyta. Jednak nauczłem się jeździc w ten sposób, że podczas wrzucania dwójki z jedynki robię coś w rodzaju "przystanku" tzn. nie wrzucam od razu szybko dwójki tylko robię to wolno. Dopiero gdy skrzynia już rozgrzana mogę wrzucać szybko dwójkę. Szczerze mówiąc to wrzucanie dwójki z "przystankiem" tak weszło mi w krew, że nawet na rozgrzanej skrzyni tak postepuję
Gorzej jest zimą gdy skrzynia dłużej sie rozgrzewa, za to latem baaaaaaardzo rzadko usłyszę zgrzyt... |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 11-05-2010, 23:56
|
|
|
MotyF napisał/a: | odległości A i B, z czego obie sa identyczne. Jak to ustawić/przestawic ? |
Guzikiem zerując daną odległość. Odległość A możesz sobie ustawić od tankowania do tankowania a odległość B np od domu do miejsca docelowego od tak zrobione żeby móc mierzyć łatwiej odległości przynajmniej ja tak to rozkminiam :d |
|
|
|
 |
arturp
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 06-06-2010, 09:14
|
|
|
To i ja się dołączę do tematu. Czy ktoś w końcu naprawiał skrzynię? |
|
|
|
 |
Prrrecel
Mitsumaniak

Auto: Carisma
|
Wysłany: 14-06-2010, 13:27
|
|
|
mi po wymianie sprzęgła zaczęła zgrzytać 3 i skrzynia stuka (klekocze prawie jak diesel) na odpalonym silniku. podejrzewam, że to synchronizator ale nie jestem pewien. Może ktos z was wie co to może być. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8GDI |
|
|
|
 |
|