Otwarty przez: lukasz12 03-09-2012, 10:16 |
Przykra sprawa... |
Autor |
Wiadomość |
Zajc3w
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 801 Skąd: Londyn
|
Wysłany: 11-05-2010, 17:16 Przykra sprawa...
|
|
|
http://forum.mitsumaniaki...p=695087#695087 |
_________________ Toyota Celica 2003 T-sport RHD.
Suzuki Ignis Sport 2004 RHD - przeszłość
Honda civic 1999 1.5 Vtec RHD - sprzedana
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Lis 2008 Posty: 3559 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 11-05-2010, 20:42
|
|
|
Sprawa dość przykra, poczekajmy niech Sebastian się wypowie. Miejmy nadzieję że jest jakieś sensowne wytłumaczenie. |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
mmatulek
Mitsumaniak

Auto: Sigma sedan '93 A/T
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Paź 2008 Posty: 631 Skąd: Milanówek
|
Wysłany: 11-05-2010, 22:59
|
|
|
Poważne zarzuty, czekamy na pozytywne rozwiązanie waszego konfliktu. |
_________________ Były: Galant e55 '94, Sigma Kombi '93
 |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 12-05-2010, 09:34
|
|
|
Od siebie dorzucić mogę , że miałem swego czasu sytuację z Sebastianem , ale po czasie doszliśmy do porozumienia. Myślę ,że powinien się zainteresowany wypowiedzieć , i będzie jaśniejsza sytuacja. Moim zdaniem są też jeszcze ludzie którzy też się powinni wypowiedzieć.
Uważam że każdy ma prawo do obrony byle szczerze ,a co wyniknie to wyniknie.
Tyle w temacie ode mnie. |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2010, 17:20
|
|
|
No cóż kasa miał być w poniedziałek dzisiaj jest środa i kolega Zajc3w ma już pieniądze ma koncie szkoda tylko ze po dwóch dniach robi się taki wielki ajwaj nie każdy od razu dysponuje na już gotówka Bardzo przepraszam kolegę Zająca za 2 dni zwłoki!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Zajc3w
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2010, 17:34
|
|
|
Tydzień zwłoki. Od środy 5.05 Twierdziłeś, że przelew poszedł.
Kasa dotarła. Uszczelki i pożyczone popychacze odsyłam jutro bo dzisiaj na pocztę nie zdążę. Jak nie można odebrać telefonu to smsa wysłać chyba tak. |
|
|
|
 |
zuku19
Forumowicz

Auto: Sigma V6 12V
|
Wysłany: 12-05-2010, 17:35
|
|
|
Nie znam do końca tematu , ale dwa czy trzy dni zwłoki , to bez przesady , rozumiem dwa tygodnie . |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2010, 17:43
|
|
|
Zajc3w, ale jeszcze rozmawialiśmy przez tel. że kasa idzie z konta mojej żony i że wyjdzie w piątek a że żona była w warszawie piątek-sobota więc nie wiedziałem czy zrobiła przelew. Kasa wyszła wczoraj dzisiaj była u Ciebie wiec tak naprawdę wyszło 3 dni robocze zwłoki
A tutaj reszta wyjaśnienia
''Chciałem tylko dodać ze same paczki do kolegi Zajc3w wyszły prawie 100pln gdzie tak naprawdę kurier miał kosztować 30 bo kolega Zajc3w prosił o wysłanie paczki PKP gdzie jej koszt wyszedł 50pln następnie dosłanie popychaczy 20pln i paczka z powrotem z reszta uszczelek i popychaczy które pożyczyłem, na mój koszt kolejne 13pln(pod warunkiem ze pocztą) wiec z nas dwóch to ja dołożyłem do tego interesu
Kolejna rzecz ze stawałem na głowie by wysłać te uszczelki w terminie którym uzgadnialiśmy wymyśliłeś by poszło PKP ok zgodziłem się ale dla mnie dotarcie na dworzec PKP w centrum Poznania ( 80km w obie strony od mojego miejsca zamieszkania) i to jeszcze na określoną godzinę by zdążyć na konkretny pociąg (15 20) to prawdziwa wyprawa zwłaszcza ze to godziny szczytu jak w każdym wielkim mieście
Tego już nikt nie liczy czasu i choćby pieniędzy za paliwo!!!!! Najlepiej jest od razu przeciągnąć na swoją stronę ze jest na forum złodziej i oszust!!!!!!!!!!
I Jeszcze jedno jeśli uważasz ze popychacze nowe które załatwiłem dla ciebie po wielkich staraniach nie są firmy ehrling to proszę je z powrotem odesłać bo widzę ze kolega uważa ze firma EHerling specjalnie dla pana Leszka będzie pakować każdy popychacz oddzielnie z dedykacją'' |
Ostatnio zmieniony przez kosior1975 12-05-2010, 18:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zajc3w
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2010, 18:05
|
|
|
w środę 5.05 wysłałem Ci cytowanego priva. i smsa żebyś sprawdził wiadomości.
Później zadzwoniłem i zapytałem co Ty na to, odpowiedziałeś że zaraz siadasz do kompa i przelewasz...
w piątek dzwoniłem zapytać jak się przelew ma, "jak żona wróci to przeleje ze swojego konta"
W pon i wtorek nie odbierałeś.
Elring zawsze pakuje i oznacza hologramem zwoje produkty. Wyjaśnij mi co się z tym hologramem stało i będzie ok. |
Ostatnio zmieniony przez Zajc3w 12-05-2010, 18:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2010, 18:12
|
|
|
Tak zgadza się i akurat w tym momencie kiedy kasa poszła do ciebie rozpętałeś piekło o oszuście na forum gratuluje!!!!!!!!!!
Jeśli uważasz ze 2-3 dni zwłoki to już oszust i złodziej to tak naprawdę 9/10 ludzi w naszym kraju powinno siedzieć w więżeniach za oszustwo |
Ostatnio zmieniony przez kosior1975 12-05-2010, 18:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fotomisia
Forumowicz

Auto: Sigma Kombi
|
Wysłany: 12-05-2010, 18:13
|
|
|
Ja tylko dodam od siebie, że tu już nawet nie chodzi o tę zwłokę (bo co ilości dni widzę, że się nie dogadacie) tylko o olewactwo, niekompetencję i zmarnowany czas. Zacznijmy od tego, że kolega kosior1975 jako mechanik samochodowy, który to tak się na wszystkim co dotyczy Sigm naprawia silniki, robi swapy itp, wysłał niepasujący i niekompletny zestaw uszczelek (większość nie od tego silnika i kiepskiej jakości, a miały być "jak oryginał"). Musieliśmy jeszcze raz wyłożyć kasę na uszczelki i kupić je na miejscu.
Potem twierdził, że wysłał popychacze pocztą, czekaliśmy tydzień na priorytet (który do tej pory nie dotarł) w końcu dostaliśmy kurierem. Twierdził również kilkukrotnie, w zeszłym tygodniu że kasę już przelał, albo, że "dzisiaj pójdzie". Nie muszę chyba nikomu tłumaczyć ile kosztują takie części i że spłukaliśmy się trochę na nie (kokosów nie zarabiamy), więc zamrożone 330zł podczas gdy trzeba zrobić pilne opłaty to sporo. Dlatego dla mnie to nie jest poważne zachowanie. Można powiedzieć po ludzku "nie mam teraz chwilowo kasy, więc przelew zrobię wtedy i wtedy" i tego terminu się trzymać, a nie wodzić człowieka za nos. Wtedy ten wątek byłby niepotrzebny. A tu przelewu nie ma, dodzwonić się nie można, a wystarczyło odebrać telefon, albo smsa puścić.
Przykre jest to, że chcieliśmy dać zarobić koledze z forum, a straciliśmy na tym tylko kupę nerwów i czasu. Długi weekend majowy przepadł. Nie wspomnę o innych problemach z tym związanych.
Szkoda gadać. Cieszę się, że sprawa się rozwiązała, ale to nasza ostatnia współpraca z tym panem... |
_________________ -E33A - rozbity przez wandali... ://///
-Mazda 323F 1,8 16V sprzedana
-Sigma Kombi |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2010, 18:16
|
|
|
Fotomisia, proszę czytać wyżej co ja poświęciłem, a tego mi nie zwróćcie bo uważałem ze należy pomagać a za pomoc po prostu oberwałem |
|
|
|
 |
Fotomisia
Forumowicz

Auto: Sigma Kombi
|
Wysłany: 12-05-2010, 18:28
|
|
|
Ok. My też odsyłamy Ci teraz uszczelki na nasz koszt. Możemy to zrobić kurierem albo PKP jak chcesz. Nie ma problemu.
Ja nie napiszę ile pieniędzy straciliśmy na tym, że samochód stał unieruchomiony...
Ja tylko piszę jak to wyglądało z naszej perspektywy. Osobiście wiele razy robiłam interesy na zaprzyjaźnionym forum (fotograficznym), gdzie w grę wchodziły nawet poważniejsze sumy i nigdy nie miałam takich siupów.
Być może w tym przypadku obie strony miały dobre chęci, ale wyszło jak wyszło... |
_________________ -E33A - rozbity przez wandali... ://///
-Mazda 323F 1,8 16V sprzedana
-Sigma Kombi |
|
|
|
 |
Zajc3w
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2010, 18:33
|
|
|
Za własną niekompetencję trzeba płacić. Paczka najpierw miała DHL iść ale kurier ją uszkodził i jechałeś sprawdzić czy wszystko jest cale. Miałeś więc 2 razy możliwość zauważenia braków.
Może faktycznie temat w klubowym forum miał (patrząc z dzisiejszej perspektywy ) zbyt ostry ton. Oszustem NIE jesteś, ale niepoważnym tak. |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2010, 18:34
|
|
|
Na swój koszt nie musicie wysyłać już w rozmowie tel kilkadziesiąt minut temu powiedziałem Zajc3w, by reszta została wysłana na mój koszt jeśli wysyłacie ze swoich pieniędzy będą one przelane do was na konto
Ale te słowa padły Zajc3w z Twojej strony że jestem oszustem i to już pozostanie
WYSZŁO JAK WYSZŁO JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM Z MOJEJ STRONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
|