Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:55
[Carisma] Zbeształ GDI
Autor Wiadomość
Master 
Mitsumaniak
Mitsubishi Carisma

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-05-2010, 23:04   [Carisma] Zbeształ GDI

Temat trochę w kategoriach humorystycznych nie wiem czy odpowiedni dział ale rozbawił mnie trochę opis zachęcający do sprzedaży na poniższej aukcji

http://moto.allegro.pl/it...erka_klima.html

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 07-05-2010, 07:48   

Jest wielu ludzi którzy przejechali się na GDI gdyż kupując używane auto trafili na takie z problemami pozostawionymi przez poprzedniego właściciela. Często wydali na nie spore pieniądze a tu wynikają jeszcze dodatkowe koszty i to wcale nie małe. Ja nie nażekam na moje autko bo trafiłem na zadbany model i potrafię sam wiele zrobić jak również nie potrzebuję LPG bo mało jeżdzę ale jeśli ktoś robi kilometry i liczy się z każdą złotówką to ja też polecałbym taką wersję.

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 07-05-2010, 07:53   

Master, ale o co chodzi? przecież gość napisał samą prawdę.
Gazu się nie poleca dla GDi - chcesz spać spokojnie to lepiej nie zakładać.
Problemy w tym silniku są, oczywiście jak ktoś ma pojęcie to nie da się naciągnąć na dużą kasę, poradzi sobie sam. No chyba, że pompa padnie.
Ale patrząc z perspektywy przeciętnego użytkownika - GDi może uprzykrzać życie. W takim wypadku dużo lepszą propozycją będzie silnik 1.6. :wink:

FIESTA ST150

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 07-05-2010, 09:33   

Moze ktos kto czesto przeglada alledrogo i jest pewien ile czasu juz stoi ta carisma na sprzedaz, bo mi sie wtdaje ze spokojnie kolo 3 miesiecy :? wiec opis ma tu pewne znaczenie.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 07-05-2010, 15:31   

robertdg, Chyba nie 3 miesiące, bo coś mi się wydaje, że jakoś w 2009 roku już była na allegro, więc spokojnie ponad pół roku albo i więcej :D

West-Cbradio
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2010, 18:14   

dokladnie macie racje gdy ja chcialem sobie kupic Cari to te ogloszenie bylo nawet gadalem z gosciem na poczatku tego roku i po paru pytaniach gosc polegl

co do GDI to mam to cacko i wcale nie jest tak strasznie jak mowia byle by rak nie wsadzic tam gdzie nie trzeba wystarczy dbac a odplaci sie pieknem

Wojtas24 
Forumowicz
Wojtek

Auto: Mitsu Carisma 1.8GDI 98r.
Wysłany: 08-05-2010, 15:57   

Moim zdaniem trzeba dokładnie sprawdzić samochód jak się go kupuje ja sam nie wiedziałem ze kupuje GDI 8) tzn nie wiedziałem ze to jest sobie inny silnik ale gazu i tak nie chciałem zakładać. I powiem tak Jak się Dba tak się Ma i tyle ja jestem zadowolony z zakupu. A na podwórku stoi druga 1.6 103 KM ojca i też nie narzekałem jak nią jeździłem ale osobiście jeżeli miałbym kupić druga Cari to z pewnością byłaby z Silnikiem GDI :mrgreen: :mrgreen:

kaiko 
Nowy Forumowicz
Kaiko

Auto: Carisma 1.8 GDI Elegance '99
Wysłany: 10-05-2010, 10:07   

Mój tato na takim silniku (1.6, 90KM) zrobil ok 50 tys km od zakupu, a ja do momentu az nie kupilem swojej Cari oczywiscie użytkowałem ten samochod. Po zakupie GDI, którym przejechałem dopiero 3.5 tys km, no ale już coś, mogę śmiało stwierdzić - podobnie jak wojtas - że innego silnika jak GDI osobiście nie chcę. Też trafiłem na zadbaną sztukę i jestem bardzo zadowolony - szczególnie ze spalania. Obłęd. Mi osobiście pali lepiej niż tacie 1.6 (może styl jazdy, jeżdżę spokojnie). W każdym razie conajmniej 1/3 moich kilometrów to czyste miasto, a spalanie mam i tak poniżej 7.5. Cytując kolegę: "Jak się Dba tak się Ma"

byczeks
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2010, 17:44   

Potwierdzam. Ta Carisma już bardzo, bardzo długo nie może znaleźć kupca. Zapewne nie bez powodu.

Ja mam obie wersje: 1.6i+LPG i 1.8GDI i powiem tak:
Jeżeli chce się jeździć dużo i tanio - wersja 1.6i+LPG - koszt przejazdu 100km to 16zł.
Jeżeli chce się jeździć i czerpać radość z jazdy - wersja 1.8GDI - koszt przejazdu 100km to 29zł.

Zdecydowanie lepiej mi się jeździ 1.8GDI, aczkolwiek muszę przyznać, że ostatnio częściej wsiadam do 1.6i+LPG - względy czysto ekonomiczne.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 12-05-2010, 21:29   

Kupiłem Carisme dla silnika GDI nie chciałem żadnego innego. :D i nie załuje

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

rzoberto 
Mitsumaniak
Robert

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Wysłany: 12-05-2010, 21:46   

Ja też mam GDI i już przy zakupie wiedziałem, że tylko z takim silnikiem będę szukał. Autko sprawuje się naprawdę dobrze

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-05-2010, 21:10   

A tak swoją drogą, odbiegając od tematu, (nie chciałem zakładać nowego tematu to pisze tutaj :) ) To całkiem ciekawy model pojawił się na ebay.de
http://cgi.ebay.de/Mitsub...=item23072a86eb

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2010, 17:54   

To jest Carisma 1.8 GDI Dynamics. Jest takich kilka na forum. ;)

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-05-2010, 21:41   

No tak, ale na allegro są chyba 3 podobne, z czego 2 mają soczewkowe światła.. :/
ale chodzi o to, że to są praktycznie perełki :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi