|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pilnie potrzebuję pomocy przy elektryce :( |
Autor |
Wiadomość |
kirbi
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma, 1.9 TD,99r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-05-2010, 17:25 Pilnie potrzebuję pomocy przy elektryce :(
|
|
|
Witam, niestety muszę zwrócić się do was o pomoc, odnośnie podłączenia kabli ze sterownika do tych samochodowych. Niestety nie dam sobie z tym rady. Zamówiłem Noxona, dzisiaj przyszedł, rozebrałem, wydrukowałem sobie kartkę z forum, ale niestety to mnie przerasta. Nie wiem jak się podpiąć, mam słaby dostęp, boję się, że coś sknocę. Pilnie potrzebuję to zrobić do jutra wieczór. Byłby ktoś z Warszawy, który już montował coś takiego i by sobie poradził? Oczywiście odwdzięczę się $$$ lub w innym sposób, to już do uzgodnienia. Byłem u kilku elektryków w okolicy i liczą sobie dwie stówy za samo podpięcie, wydaje mi się że trochę dużo za dużo...Mogę podjechać samochodem w dowolne miejsce Wawy. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
|
Wysłany: 13-05-2010, 21:50
|
|
|
Ale z czym masz problem, z konfiguracją sterownika czy z podpięciem do instalacji? |
|
|
|
 |
kirbi
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma, 1.9 TD,99r
|
Wysłany: 14-05-2010, 01:05
|
|
|
z podpięciem do instalacji, jak zobaczyłem tą straszną ilość kabli to od razu wiedziałem, że to nie robota dla mnie. Tym bardziej, że nic o elektryce nie wiem. Boję się, że coś sknocę. No i dostęp też mam trudny, nie wiem jak odczepić jeden element (taka skrzynka, co w temacie o zakładaniu takich bajerów była na fotce, na 2 śruby chyba 10-tki przyczepiona na górze po lewej i prawej).
Dochodzi jeszcze to, że mam stary alarm podczepiony, który już nie działa,a ratowanie się nie opłaca, bo zależy mi tylko na otwieraniu drzwi z pilota (ten stary alarm tego raczej nie miał). I chyba należałoby najpierw ten stary zdemontować a potem coś nowego dać, a z tym to już na bank sobie nie poradzę |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 14-05-2010, 08:19
|
|
|
Który rok Carismy, 1.9 to chyba jeszcze stara buda?
Proponował bym centralę do alarmu za 70zł (sterowanie centralnym +/-) kawałek syreny ze 30łz. I masz wszystko razem.
W starej budzie proponuję sterowanie otwierania centralnym podłączyć bezpośrednio do przełącznika który jest pod ręcznym a nie do modułu.
Jeżeli sterownik staruje +/- to jest to prosta sprawa , podpinasz się pod dwa kable przy przełączniku (koloru nie pamiętam ) i dajesz zasilanie na sterownik,
Ciągniesz je z kabla który ma zawsze napięcie, np. pod stacyjką lub bezpośrednio z akumulatora.
Masę łapiesz z kanału.
Sprawa prosta.
Niestety Ja nie mogę w tak krótkim czasie pomóc bo w Niedziele komunia a w poniedziałek lecę do Holandii na cały tydzień.
Jak by co to w next week możemy spróbować. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Sylwan
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
|
Wysłany: 01-06-2010, 23:16
|
|
|
Ja bym bardzo prosil o jakas informacje gdzie w wawie najlepiej w okolicach bielan jest elektryk ktory zajmuje sie komputerami, tak zeby potrafilgo naprawic... |
_________________ Pozdrawiam
Sylwan
Była - Carisma 1.6 GLX 16V 97r - 2007-2023
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...
 |
|
|
|
 |
.TM
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
|
|
|
|
 |
Sylwan
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
|
Wysłany: 11-07-2010, 14:53
|
|
|
Ja tego warsztatu nie polecam, zostawiłem tam auto na ponad 3 tyg i stał tylko i się zakurzył... Nic przy nim nie zrobili poza tym, że na samym początku odkręcili komputer i zawieźli go do kogoś innego żeby sprawdził... |
_________________ Pozdrawiam
Sylwan
Była - Carisma 1.6 GLX 16V 97r - 2007-2023
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...
 |
|
|
|
 |
|
|