|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E52A 1.8] dobre opony |
Autor |
Wiadomość |
Kris88
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 92-96
|
Wysłany: 11-05-2010, 23:51 [E52A 1.8] dobre opony
|
|
|
witam,
do tej pory jeździłem na oponach fuldy o rozmiarze 185/70 R14, na suchym ujdą jeżeli jeżdżę spokojnie,natomiast na mokrym coś okropnego...bez zbytniego dodawania gazu nawet na 2 biegu buksują,a przy lekkim przy-gazowaniu nawet na 3 latają po całej drodze. Stąd chęć zmiany (poza tym jedną wjechałem na dość duży gwóźdź i po zimowaniu w garażu ucieka z niej powietrze,wiec kolejny powód do zmiany). Mam pytanie,czy może ktoś polecić mi dobra (stosunkowo tanią ok 200zł/szt.) oponę w rozmiarze 195/65 R14?
z góry dziękuje i pozdrawiam
Kris88 |
|
|
|
 |
tom11
Forumowicz
Auto: galant 4g93
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2008 Posty: 163 Skąd: lubartów
|
Wysłany: 12-05-2010, 18:20
|
|
|
Cytat: | gazu nawet na 2 biegu buksują, |
pewnie amory do wymiany
Kris88 napisał/a: | a przy lekkim przy-gazowaniu nawet na 3 latają po całej drodze. |
sprawdził bym czy luzów niema a nie czepiał bym się opn , Fulda to dobra firma |
|
|
|
 |
Kris88
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-05-2010, 22:34
|
|
|
wszystko jest w jak najlepszym porządku, było sprawdzane, niedawno robiłem całe przednie zawieszenie, tylne sprawdzałem...
prosiłem o pomoc w doborze opon,a nie teorie niepoparte jakikolwiek wiedzą na temat stanu auta...
poza tym Fuldy z Niemiec może i są dobre,ale te wyprodukowano w Brazylii wierzcie mi są dalekie od ideału.
Proszę o doradzenie w doborze opon,bo takowe chce zmienic, a nie orientuje sie czy w takim rozmiarze,za rozsądną cenę coś dostane.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
kuba18
Forumowicz
Auto: Galant 2,0 V6 1996 EXCEED
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-05-2010, 23:36
|
|
|
a nie lepije kupic alu, 16 cali i opony 195/55/16... ladnie wygladaja nie tlucza i naprawde bedzie sie lepiej w zakretach trzymal niz na takich balonach jak miales do tej pory... a jaka marka opon.... Jesli chcesz kupic cos nowego za okolo 2 stowy za sztuke, to polecam continentale, jesli znajdzies, lub falkeny....pozdrawiam |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 14-05-2010, 10:04
|
|
|
w tej cenie i rozmiarze można już kupić pirelli, goodyear-y lub nexen-y, które powinny się sprawdzić bez kłopotu.
Boksujące koła nie oznaczają zużytych amorów, tylko brak przyczepności opony z podłożem, owszem jak amory będą do wywalenia to i opona nie pomoże, ale z tego co kolega pisze to u niego zawiecha jest w dobrej kondycji.
Osobiście najlepsze opony na jakich jeździłem w życiu to Yokohama |
|
|
|
 |
Arturro-86
Mitsumaniak
Auto: Galant EA2A 97' + LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 473 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 15-05-2010, 16:17
|
|
|
Moje skromne zdanie - w dobrej cenie możesz kupić świetne opony w warunkach deszczowych Uniroyal RainExpert... osobiście używam ich pierwszy sezon - opinie w internecie sprawdzone... na deszczu przyczepność fenomenalna, nie odstaje wogóle od suchej nawierzchni. I wbrew pozorom - nie ściera się jakoś specjalnie szybko, chociaż jest dość miękka
Także jeśli rozważasz kupno opon, to warto się zastanowić nad tą firmą |
|
|
|
 |
Kris88
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-05-2010, 23:03
|
|