Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Wskaźnik paliwa
Autor Wiadomość
jaculo 
Forumowicz

Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-05-2010, 21:09   [2.5 TD] Wskaźnik paliwa

Od kilku dni obserwuje ciekawą rzecz... Otóż po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki, wskaźnik poziomu paliwa (wskazówka, czy też strzałka) - nie opada na dół.. Pozostaje w pozycji na jakim obecnie pozimie jest paliwo w zbiorniku.. Wskazuje dobrze, bo w miare jeżdżenia, i zużywania paliwa opada... ale nie ukrywam że troche mnie to denerwuje i niepokoji.... Czy mam coś z tym robić??? czy poprostu zostawić jak jest i już... Co to może wogółe się dziać..???
dziekuje

mario mario 
Mitsumaniak

Auto: galant elegance combi 2,5 B
Wysłany: 09-05-2010, 21:19   

Ja w galu mam tak samo i nie martwię się, prawdopodobnie czujnik taki.

PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 09-05-2010, 21:30   

Wszystko jest OK. : :lol: Tak prawidłowo działa czujnik paliwa w Pajero II. Natomiast po zatankowaniu przez chwilę / ok 3-4 min/ dochodzi do właściwego poziomu. Plus tego działania to brak konieczności przekręcania kluczyka w stacyjce aby się dowiedzieć ile masz zupy w baku.
Pozdrawiam :)

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 09-05-2010, 23:49   

Od kilku dni... To znaczy, że wcześniej Ci opadała czy wcześniej nie obserwowałeś? Moim zdaniem wszystko jest OK, wcześniej tego nie zauważyłeś po prostu.

jaculo 
Forumowicz

Wysłany: 10-05-2010, 19:52   

Dzięki wszystkim.... uspokoiliście mnie... Może tak było od zawsze - tylko kilka dni temu zwróciłem na to uwage, i dlatego wydało mi sie że jest coś nie tak..

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 10-05-2010, 20:01   

może z innego auta się przesiadłeś...jakiegoś europejczyka...bo w japończykach starszych przeważnie jest tak że nie opada.

gildor 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Wysłany: 10-05-2010, 20:56   

gołąb napisał/a:
może z innego auta się przesiadłeś...jakiegoś europejczyka...bo w japończykach starszych przeważnie jest tak że nie opada.

no bez jaj, w moim opada, ale może mój jest z mało starszy, co? :) w mazdzie MX6'95 też opadał. w sumie nawet nie spotkałem japończyka żeby to było ich naturą. przynajmniej jeśli chodzi o osobowe.

plastick1 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport 2.5 Td
Wysłany: 10-05-2010, 21:21   

Wszystko ok:) U mnie też nie opada tak ma być ! :)

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 11-05-2010, 08:04   

gildor napisał/a:
no bez jaj, w moim opada, ale może mój jest z mało starszy, co? w mazdzie MX6'95 też opadał. w sumie nawet nie spotkałem japończyka żeby to było ich naturą. przynajmniej jeśli chodzi o osobowe
ja miałem kilka hond civic-w każdej z nich nie opadał,teraz żona jeździ starą primerą,też nie opada, no i w miśku również tak mam :)

gildor 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Wysłany: 11-05-2010, 08:28   

gołąb napisał/a:
gildor napisał/a:
no bez jaj, w moim opada, ale może mój jest z mało starszy, co? w mazdzie MX6'95 też opadał. w sumie nawet nie spotkałem japończyka żeby to było ich naturą. przynajmniej jeśli chodzi o osobowe
ja miałem kilka hond civic-w każdej z nich nie opadał,teraz żona jeździ starą primerą,też nie opada, no i w miśku również tak mam :)

o właśnie. w civicu ojca mego też opadał. on chyba z 2000-2003 był. w 626 mojego brata opada.
ergo, IMO nie ma reguły. zależy od inżynierów modelu, a nie japońskiej natury aut.
tak jak z kontrolną świateł mijania. generalnie w japończykach nie widziałem, ale w Yarisie'02 moim jest. w Focusie też nie mam. itd itp.

jaculo 
Forumowicz

Wysłany: 11-05-2010, 21:49   

No faktycznie.... To mój pierwszy "japończyk" ....

Bablan 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero II 2,5 TD
  Wysłany: 16-05-2010, 13:47   Problem z wskaźnikiem nie działa

Witam
mam problem z wskaźnikiem paliwa od jakiegoś miesiąca po wyprawie w teren wskaźnik przestał działać :( leży cały czas na dnie. Próbowałem tankować do pełna żeby pływak ruszyć nic to nie dało za drugim razem zatankowałem do pełna i pojechałem w teren bo myślałem że jak trochę po chlupie paliwem to ruszy pływak ale dalej nic nie pomogło. Mam Pajero II 2,5 TD wersja krótka. Proszę o pomoc w czym może być przyczyna. Pozdrawiam

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 16-05-2010, 13:59   

Bablan napisał/a:
Proszę o pomoc w czym może być przyczyna.
w elektryce lub w samym pływaku do którego dostać się możesz po przez klapkę która jest w podłodze za tylnym siedzeniem->> tam też jest dostęp do części elektryki->> może się wsuwka zsunęła lub coś podobnego. Zajrzyj najpierw tam i jeszcze sprawdź bezpieczniki->> wszystko co elektryczne w samochodzie działa ???

Bablan 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero II 2,5 TD
  Wysłany: 17-05-2010, 20:31   

w elektryce wszystko działa jutro zacznę wszystko sprawdzać, zobaczymy czy znajdę przyczynę :?

[ Dodano: 22-05-2010, 13:13 ]
już działa :D jednak przyczyna była w pływaku zaczepił się o ten drugi drucik co idzie koło pływaka, jakiś czujnik lub coś takiego. Sprawdziłem przyczynę i okazało się że jak jest mało paliwa to pływak jest bardzo blisko tego drugiego drucika i przy jeździe po dziurach przesunął się w bok i się zaczepił, odgiąłem o 3 cm ten drugi drucik i już powinno nawet w ciężkim terenie i przy małej ilości paliwa działać i się nie zaczepiać. Także jak byście mieli problem z zaweiszenie pływaka to już wiecie gdzie szukać przyczyny. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu