|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Box dachowy |
Autor |
Wiadomość |
Benten
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1,8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-02-2010, 10:29 Box dachowy
|
|
|
Przymierzam się właśnie do zakupu box-a xtream 450 carbon
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=904579693 na tej aukcji jest 400 i czarny, ale to nie ważne.
Zastanawiam się czy antena od radia na dachu w sportbacku zmieści się pod nim ponieważ jest on trochę obniżany.
A może polecicie jakiegoś innego boxa do 1000 PLN. |
_________________ Jestem albańskim wirusem komputerowym. Ze względu na słabe zaawansowanie informatyczne mojego kraju nie mogę nic Ci zrobić. Skasuj sobie proszę jakiś plik i prześlij mnie dalej. |
|
|
|
 |
xgrzechx
Nowy Forumowicz
Auto: SB 1.8 Invite '08
|
Wysłany: 16-02-2010, 11:34
|
|
|
Wczoraj kupiłem xtream 400 black metalic. Antena w standardowym ułożeniu (+/-45 stopni) nie mieści się pod boxem, ale jest na szczęście regulowana, także można zmniejszyć nachylenie. W każdym bądź razie NIE trzeba jej całkowicie kłaść na dachu żeby się zmieściła bod boxem.
Mając na względzie swobodne otwieranie bagażnika (też mam Sportback'a) i długość box'u (195 cm) można go całkiem rozsądnie ustawić na dachu i wg mnie bardzo fajnie się prezentuje (właśnie przez jego obniżenie i aerodynamiczny kształt). Jak się zachowuje przy dużych prędkościach to jeszcze nie miałem okazji sprawdzić (prawdziwy test za 2 tygodnie Gdańsk - Kronplaz - Gdańsk).
A i jeszcze ważna rzecz - ja mam bagażnik Atera. |
|
|
|
 |
macior
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
|
Wysłany: 28-04-2010, 12:12
|
|
|
xgrzechx, i jak tam w użytkowaniu, ile więcej pali? |
|
 |
xgrzechx
Nowy Forumowicz
Auto: SB 1.8 Invite '08
|
Wysłany: 19-05-2010, 12:35
|
|
|
Jeśli chodzi o spalanie to należy dodać 1 - 1,5 litra (im większe prędkości tym większy przyrost). Oczywiście dotyczy to pomiaru na dłuższej trasie przy dość wysokiej średniej prędkości (np. jadąc do Włoch - 70% trasy to jazda niemieckimi autobahn'ami).
Wzrost spalania to jedno z czym należy się liczyć, ale większą niedogodnością jest hałas przy większych prędkościach (przypominam: xtream 400 + bagażnik Atera). U mnie box można było jeszcze o 7 cm przesunąć do tyłu (nie mógłbym wówczas w pełni otworzyć klapę bagażnika) - może wówczas hałas ciut by się zmniejszył. W każdym bądź razie, aby znacząco nie stracić na komforcie jazdy trzeba sobie założyć, że nie będzie się jechało szybciej niż 130-140 km/h. |
|
|
|
 |
|
|