|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Kontrolki Pajero II 2,5td |
Autor |
Wiadomość |
snoopy
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2010, 19:47 [2.5 TD] Kontrolki Pajero II 2,5td
|
|
|
Witam
Jestem tu nowy, więc jeszcze raz witam i Wszystkich pozdrawiam.
Kupiłem Pajero II z 95r 2.5td i nie palą się kontrolki po przekręceniu kluczyka ładowania, ciśnienia i co tam jeszcze to nie wiem, bo od „nowego” ich nie widziałem. Zegary rozkręciłem wszystko ok napięcie dochodzi. Nie wiem gdzie może być jakaś złączka może śniedź, bo jak widać auto trochę stało.
Jeszcze raz pozdrawiam. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 21-05-2010, 21:42
|
|
|
Witaj na forum snoopy napisał/a: | Zegary rozkręciłem wszystko ok napięcie dochodzi | taka prozaiczna sprawa->> a żarówki sprawdziłeś. Nie wiem jak jest fachowa nazwa tych żarówek ale są takie małe i nie wkręcane a wciskane z dwoma kabelkami po bokach. Jeśli to jest to, to proponuję wymienić wszystkie->> jest tam ich troszkę |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 21-05-2010, 22:40
|
|
|
Po co odrazu wymieniac. Sprawdzic miernikiem czy maja odpowiednia rezystancje albo podlaczyc kabelkami do akumulatora czy zasilacza i zobaczyc czy swieca. |
|
|
|
 |
snoopy
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,5
|
Wysłany: 22-05-2010, 09:11
|
|
|
żarówki sprawdziłem miernikiem, pisze że napięcie dochodzi bo sterowanie jest masą (-) i tylko tej masy brak. Auto chyba trochę stało u duna i muszę poszukać kostki może jakaś śniedź.
[ Dodano: 22-05-2010, 16:55 ]
Witam
Znalazłem przyczynę przetarte i zwarte przewody wzbudzenia alternatora przy złączce. Nie wiem jakim cudem to się stało ale to była przyczyna. Doszedłem do tego kiedy sprawdziłem ładowanie alternatora, nie było można poznać po aucie że nie ma ładowania bo dobrze palił wersja z dwoma akumulatorami naładowanymi dobrze jeszcze przez sprzedającego.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|