lekko wygieta maska |
Autor |
Wiadomość |
domin_ae
Nowy Forumowicz
Auto: Galant '97 2.5 v6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2010, 15:00 lekko wygieta maska
|
|
|
Pisze, bo licze, ze ktos z was moze mial kiedys podobne doswiadczenie i bedzie w stanie mi cos doradzic. Chodzi o to, ze ktos puknal mnie na parkingu w przod - uderzenie raczej centralne, bo slad jest tylko na tablicy rejestracyjnej i nigdzie indziej. Zauwazylem jednak lekkie uwypuklenie maski, tzn. jej linia (patrzac od boku) troche do przodu od przedniego kola unosi sie w stosunku do linii blotnika o jakies 3-5mm i powstaje dosyc nieladna szczelina. Odpryskow lakieru nigdzie nie ma, ale podejrzewam, ze uderzony zderzak mogl popchnac pas przedni a ten poprzez zamek maski po prostu ja wygial - o weryfikacje tej teorii bardzo bym prosil I teraz moje pytanie - czy jezeli nie ma nigdzie wyraznych zgiec, pekniec, odpryskow, to mozna to jakos naciagnac, wyprostowac maske bez potrzeby klepania szpachlowania i malowania? Wiadomo, ze chodzi mi tu o koszt takiej naprawy (AC co prawda mam, ale nie chcialbym tracic znizki). Jesli moj opis jest niewystarczajacy, to postaram sie wrzucic pozniej fotke. Tymczasem prosilbym chociaz o jakies wstepne opinie |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 21-05-2010, 15:09
|
|
|
Jezeli maska nie zostala zagieta, obdarta, nie ma koniecznosci jej malowania, to jak najbardziej mozna wyformowac maske jezeli zagiela sie do tego stopnia ze nie powstaly ostre zalamania, istneje takze taka mozliwosc ze to wlasnie wzmocnienie czolowe pociagnelo maske i ja zdeformowalo, poczekamy na zdjecia, bo jezeli wzmocnienie czolowe sie przemiescilo, to bedzie to widac po lampach i zderzaku. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
domin_ae
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 21-05-2010, 16:16
|
|
|
Poddała sie listwa podzderzakowa, dlatego zderzak delikatnie opadl, maske trzeba poprawic i bedzie OK, jest w Twojej okolicy ktos kto Ci moze pomoc to zrobic deejay |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
domin_ae
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-05-2010, 16:27
|
|
|
Ok, dzieki wielkie za wskazowke |
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 22-05-2010, 20:31
|
|
|
Niewiele się stało - miałem bardziej i blacharz sobie poradził z tym za 100 złotych bez lakierowania i innego cudowania. |
Ostatnio zmieniony przez Psikus 25-05-2010, 18:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 22-05-2010, 20:49
|
|
|
Psikus napisał/a: | Z okręgu Wrocławia jest jeszcze Forest_Taft | a nie przypadkiem z okręgu Łódzkiego |
 |
|
|
|
 |
sipex
Forumowicz sipex
Auto: mitsubishi pajero pinin 1.8
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 560 Skąd: Stargard pajero pinin 1.8
|
Wysłany: 25-08-2012, 22:23
|
|
|
witam.Umnie szczeliny maska-nadkole rozchodzą się przy samych lampach..wziełem się dziś za spasowanie tego dziadostwa ,z lewa stroną pasażera poradziłem sobie wmiare dobrze..szczelina jest równa na całej długości ale przy szybie maska jest wklęśnięta o jakieś 3mm.Od strony kierowcy szczelina jest po calości szersza o dobre 1-2mm ale kucając z boku i patrząc od szyby do lampy idzie równo w poziomie..Czy można to jakoś wyregulować samemu?dodam ,że maska była nie za mojej kadencji delikatnie udeżona w róg od kierowcy przy lampie(tak stwierdził lakiernik) ale reszta pod zderzakami jest prosta i orginalna..czy to możliwe ,że maska po uderzeniu wygieła się i stąd te nieznaczne brakujące milimetry i nierówne szczeliny? |
_________________ Obecnie :
Mitsubishi |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 27-08-2012, 08:31
|
|
|
sipex napisał/a: | czy to możliwe ,że maska po uderzeniu wygieła się i stąd te nieznaczne brakujące milimetry i nierówne szczeliny? | Tak. |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
sipex
Forumowicz sipex
Auto: mitsubishi pajero pinin 1.8
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 560 Skąd: Stargard pajero pinin 1.8
|
Wysłany: 27-08-2012, 11:59
|
|
|
hmm..czyli zostaje dać do blacharza a on musi ją pożądnie ponaginać?sam się boje takie zabiegi robić bo zaraz coś odprysnie pewnie? |
_________________ Obecnie :
Mitsubishi |
|
|
|
 |
|