|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.2 DID] Problem z pojemnikiem na płyn do filtra cząstek |
Autor |
Wiadomość |
itray
Nowy Forumowicz
Auto: Citroen C-Crosser 2,2 HDi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2010, 20:45 [II 2.2 DID] Problem z pojemnikiem na płyn do filtra cząstek
|
|
|
Witam.
Mam taki problem, z pojemnika na podwoziu obok tylnej osi zaczął wypływać "dziwny" płyn. Jak usłyszałem w serwisie jest to dodatek aby wypalić sadzę z filtra. Niestety pojemnik nie da się otworzyć, gdyż śruby wkręcone są w metalowe tulejki zalane w plastiku w górnej części obudowy i kręcą się razem z śrubami. Sewris twierdzi, że trzeba rozwalić obudowę i kupić nową (800 zł). Czy ktoś już "ćwiczył" taki temat i coś podpowie jak to otworzyć nie niszcząc obudowy. |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 29-05-2010, 04:40
|
|
|
Dało się zamontować ale wymontować się nie da-dziwne....
Tutaj paru przeczwiczyło ale najczęściej po rozbiciu tegoz zbiornika o "nierówności" drogi podczas lekutkiego offroadzika
Poszukałbys troche i bys znalazł tyle w TYM TEMACIE
Pozdro,cytryniarzu! |
|
|
|
 |
Andyads
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2,2 Automat,P4007
|
Wysłany: 09-07-2012, 16:29 Re: Problem z pojemnikiem na płyn do filtra cząstek
|
|
|
Jeżeli tu trafiłeś to zajrzyj po odpowiedź tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...1080149#1080149 |
_________________ Pomagajmy sobie wzajemnie. Autoryzowany serwis nie musi w nas widzieć JELENIA. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-07-2012, 22:53
|
|
|
Andyads, zapomniałeś w instrukcji dodać że płyn jest toksyczny i szkodzi zdrowiu.
PS Przetarte/pęknięte worki z dodatkiem były wymieniane w Mitsu na gwarancji |
|
 |
Andyads
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2,2 Automat,P4007
|
Wysłany: 15-07-2012, 13:27
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | Andyads, zapomniałeś w instrukcji dodać że płyn jest toksyczny i szkodzi zdrowiu.
PS Przetarte/pęknięte worki z dodatkiem były wymieniane w Mitsu na gwarancji |
Niestety jak widać z wielu forów wiele osób boryka się z tym problemem a praktycznie dotyczy wcześniej czy później wszystkich użytkowników pojazdów C-Crosser, Peugeot 4007 i Outlander z silnikami PSA o pojemności 2,2l.
Szczególnie ze względu na brak możliwości odkręcenia śrub osłon pojemnika z płynem
z uwagi na szybko postępującą korozję śrub (u mnie już po roku eksploatacji).
Również próby wymiany pojemnika na nowy - po wyczerpaniu się płynu sprowadzą się do tego samego problemu ze śrubami.
Osobiście doświadczyłem na własnej skórze odrzucenie mojej reklamacji w dwóch autoryzowanych serwisach.
Oczywiście można znaleźć na stronach PSA szczegółową instrukcję postępowania z tym płynem.
Jak wszyscy wiemy wszystkie oleje, smary, paliwa jak i ten płyn są szkodliwe dla zdrowia.
Dziękuję za przypomnienie - nigdy za wiele takich ostrzeżeń. |
_________________ Pomagajmy sobie wzajemnie. Autoryzowany serwis nie musi w nas widzieć JELENIA. |
|
|
|
 |
|
|