|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana komputera |
Autor |
Wiadomość |
Sylwan
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2010, 21:31 Wymiana komputera
|
|
|
Witam
Dziś zwracam się z takim nietypowym pytaniem... Czy wymiana komputera w Cari to jakaś skomplikowana sprawa??? Czy wystarczy tylko powyjmować złącza odkręcić sam komputer, a później zrobić wszystko z nowym w odwrotnej kolejności??? Mam Cari 97r. 1.8 GLX z gazem... |
_________________ Pozdrawiam
Sylwan
Była - Carisma 1.6 GLX 16V 97r - 2007-2023
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...
 |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 28-05-2010, 22:49 Re: Wymiana komputera
|
|
|
Sylwan napisał/a: | Witam
Dziś zwracam się z takim nietypowym pytaniem... Czy wymiana komputera w Cari to jakaś skomplikowana sprawa??? Czy wystarczy tylko powyjmować złącza odkręcić sam komputer, a później zrobić wszystko z nowym w odwrotnej kolejności??? Mam Cari 97r. 1.8 GLX z gazem... |
Tak prosto to niestety nie jest. Musisz wymienić też immobiliser i mieć kluczyk. Wszystko musi pochodzić z tego samego pojazdu, inaczej nie będzie współpracować. |
|
 |
marcin84k
Mitsumaniak
Auto: carisma 1,6 16v 98r 100KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lis 2007 Posty: 201 Skąd: chrzanów
|
Wysłany: 28-05-2010, 22:58 Re: Wymiana komputera
|
|
|
Moomin napisał/a: | Sylwan napisał/a: | Witam
Tak prosto to niestety nie jest. Musisz wymienić też immobiliser i mieć kluczyk. Wszystko musi pochodzić z tego samego pojazdu, inaczej nie będzie współpracować. |
nie wiem jak to się dzieje ale cochwile czytam o tym imobilajzerze - komputerze,, i skad to bierzecie ale to jest nieprawda.. u mnie przynajmniej tak bylo.,. |
|
|
|
 |
Sylwan
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
|
Wysłany: 28-05-2010, 23:06
|
|
|
A nie można by było jakoś ten nowy komputer zresetować albo zaprogramować??? |
_________________ Pozdrawiam
Sylwan
Była - Carisma 1.6 GLX 16V 97r - 2007-2023
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...
 |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 28-05-2010, 23:18 Re: Wymiana komputera
|
|
|
marcin84k napisał/a: | Moomin napisał/a: | Sylwan napisał/a: | Witam
nie wiem jak to się dzieje ale cochwile czytam o tym imobilajzerze - komputerze,, i skad to bierzecie ale to jest nieprawda.. u mnie przynajmniej tak bylo.,. |
Taką informację mam prosto z ASO, działu technicznego MMC oraz od innych osób, które są w temacie. Doświadczyłem z resztą tego sam bo kupiłem tylko sterownik bez immobilisera i samochód w ogóle nie reagował po podpięciu.
[ Dodano: 28-05-2010, 23:19 ]
Sylwan napisał/a: | A nie można by było jakoś ten nowy komputer zresetować albo zaprogramować??? |
Zaprogramować można, ale nie wiadomo czy problem jest w oprogramowaniu czy w jakimś fizycznym uszkodzeniu elektroniki. |
|
 |
marcin84k
Mitsumaniak
Auto: carisma 1,6 16v 98r 100KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lis 2007 Posty: 201 Skąd: chrzanów
|
Wysłany: 29-05-2010, 09:10
|
|
|
hmmm, to nie wiem,, może się myle lub źle zrozumiałem elektro-mechanika , bo miałlem 2 sterowniki. Może po prostu naprawił ten mój stary.,. no ale z drugiej strony warto by przeczytać ten temat : http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=45
dwóm kolegą doradziłem wymianę i im pomogło a nie mieli chyba żadnych problemów z immobilajzerem,, kolega KAMKOW wiem ze naprawiał swój stary |
|
|
|
 |
|
|