Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Warsztat - klimatyzacja
Autor Wiadomość
MichuGdy 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-04-2010, 21:54   Warsztat - klimatyzacja

Witam kolegów z trójmiasta,

Czy ktoś mógłby ktoś polecić sprawdzony, przy sensownych cenach warsztat klimatyzacji ?

Mam do napełnienia czynnik + odgrzybienie i sprawdzenie szczelności.

Pozdrawiam,
Michał

topcan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 4WD
Wysłany: 02-04-2010, 08:29   

róg Bora Komorowskiego i Mściwoja facet od paru już ładnych lat robi mi klime i jestem zadowolony

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2010, 16:08   

Jeśli Klimatyzacje lub chłodnice - zdecydowanie najlepszy w całym regionie (moim zdaniem) jest Gabrat - serwis w Letnicy/Letniewie.

Kiedyś miałem problem z klimą w almerze - nie tylko zaoferowali mi naprawę 2-3 razy taniej niż konkurencja, ale mieli również wszystkie części na miejscu, pełen profesjonalizm.

Na serwis klimatyzacji trzeba uważać - potrafią nabić czynnik i odgrzybić i nie sprawdzić, że instalacja jest nieszczelna - po 2-3 tygodniach czynnik znowu ucieka i znowu powstają niepotrzebne koszty.

Dlatego też zdecydowanie i po raz kolejny polecam - Gabrat :) Kilka razy korzystałem z ich usług i bardzo jestem zadowolony :)

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2010, 19:34   

Polecam Auto-Klimat na Tatrzańskiej w Gdyni. www.auto-klimat.net
W kwietniu robiłem u nich kompresor (okazał się dziurawy jak sito) + zbadanie szczelności + napełnienie + odgrzybienie.
B. miła obsługa, gwarancja oddałem auto na 8 na 12 było zrobione.
Pozdr.

MichuGdy 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Wysłany: 26-05-2010, 22:04   

Byłem kiedyś u nich z Coltem, skasowali 200 zł za napełnienie klimatyzacji i wymiany jakieś uszczelki. Sama klimatyzacja nie chodziła znacząco wydajniej, dla nich owszem dla mnie nie :) nie miałem ochoty z baranami dyskutować. Osobiście odradzam.

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 28-05-2010, 00:29   

Ja robiłem w firmie Szron - jak dla mnie rewelacja chodzi już 3ci sezon, Jak coś to znowu do nich pojade warto, znają się na rzeczy.
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Lipa 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 automat sedan
Wysłany: 29-05-2010, 06:17   

Ja serwisuję klimatyzację u gościa w Rumi, przed Auchan(kierunek Wejherowo) jest taki mały serwis klimatyzacji, kawałeczek dalej wulkanizacja.

Gościu nie jest najtańszy, ale wg mnie robi to wszystko bardzo fachowo, zarówno w poprzednim aucie, jak i w bieżącym nie mam żadnych problemów z w/w warsztatem

No i sam miał kiedyś nowego Accorda, teraz nie wiem, bo klimę serwisuję raz na dwa lata:)

sebekColt97 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 14-07-2010, 13:07   

Klime napełniałem niedawno w CNF na ul. Kartuskiej. Poza tym przegląd i wymiana filtra kabinowego. Odgrzybianie metodą ozonowania. Nie do końca mam przekonanie do tej metody ponieważ po wyjeżdżie z warsztatu w aucie był nieprzyjemny zapach, albo za krótko albo coś nie tak zrobili, nie wiem czy macie jakieś doświadczenia z warsztatem CNF? Do obsługi w biurze, nie mam w sumie zastrzeżeń, być może mechanicy zajmujący klimatyzacją są niedoświadczeni?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 14-07-2010, 21:17   

sebekColt97 napisał/a:
czy macie jakieś doświadczenia z warsztatem CNF?

koledze robili tam serwis felg i opon w Galancie GDI - zapłacił (prostowanie, wyważanie, pompowanie) 200 zł za koło a okazało się, że są niewyważone, krzywe i dokręcone tak, że trzeba było używać 1.5 m przedłużki by je odkręcić...
chodzi o CNF na Kartuskiej, bo chyba są też w innych miejscach

Odpowiedz do tematu