Chip tuning Kraków. |
Autor |
Wiadomość |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 03-06-2010, 19:15
|
|
|
konradx napisał/a: | Pan sprzedawca z salonu i Pan "kierownik ASO" proponowali wgranie nowej mapy za 1.5kPLN w "zaprzyjaźnionej" stacji |
Trafiłeś na tak zwanych „łowców jeleni”.
Od „zaprzyjaźnionej stacji” dostaja gratyfikacje finansowe (niemale ) za doprowadzenie klienta.
Sek w tym, ze wszystko odbywa się na zasadach „niepisanej umowy” wiec w razie kłopotów wypieraja się wszystkiego, a Ty z reguly nawet nie wiesz gdzie jest ten „zaprzyjaźniony warsztat”... |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 03-06-2010, 20:46
|
|
|
kolego ja mam REALLI ART założony przez ASO i po serii badań /drogowe,hamownia udowodniłem ze nie działa jak powinien / od 01/04/2010 w zasadzie mnie tylko zwodzą. |
Ostatnio zmieniony przez 13zbyszek13 05-06-2010, 07:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 04-06-2010, 07:36
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | kolego ja mam REALLI ART założony przez ASO i po serii badań/drogowe,hamownia udwodniłem ze nie działa jak powonoiem / od 01/04/2010 w zasadzie mnie tylko zwodzą. |
Jakbys mial RALLIART-a to pewnie byłoby ok
13zbyszek13 popraw literowke |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 04-06-2010, 11:51
|
|
|
Ok. |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 04-06-2010, 13:52
|
|
|
Żeś poprawił...  |
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 04-06-2010, 14:31
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Żeś poprawił... |
Moze chlopina chcial po prostu wykpic zludna moc chipa opisywana tu na forum
REALLY ? ART |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-06-2010, 22:44
|
|
|
konradx napisał/a: | jak bym podjechał do ASO w Białymstoku ze zmienionym oprogramowaniem przez inne ASO pt. naprawa gwarancyjna - to co byście Panowie zrobili... rozumiem, że odesłali mnie z kwitkiem na lawecie? |
Jeżeli by sprawdzili parametry pracy silnika i okazałoby się, że są zmienione - jest chip - to straciłbyś gwarancję na silnik i podzespoły z nim związane a MMC dostałoby informację o tym fakcie.
konradx napisał/a: | w lutym br. odebrałem nowego Outka II 2.0TDI a Pan sprzedawca z salonu i Pan "kierownik ASO" proponowali wgranie nowej mapy za 1.5kPLN w "zaprzyjaźnionej" stacji - bo oryginalny chip (box) MMC jest słaby a kosztuje 5kPLN... na pytanie co z gwarancją, czy nie będzie kłopotów, dowiedziałem się, że 70% Outków jeżdżących po polskich drogach ma wgraną "legalnie" mapę przez ASO i że jest "ciche porozumienie" między ASO, żeby przeprowadzać naprawy gwarancyjne w takich przypadkach... bo przecież MMC zapłaci... |
A na piśmie tego nie dał prawda? Powiem w ten sposób - jeżeli to prawda to oznacza jedno z dwóch:
1. Kierownik jednego z serwisów powinien wylecieć na zbity pysk a ASO stracić autoryzację.
2. Faktycznie jest takie porozumienie i krok z punktu 1 powinien zostać powtórzony w tych uczestniczących w "porozumieniu" ASO. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 05-06-2010, 07:46
|
|
|
jesteś dealerem MITSUBISHI to powinieneś znać opowiedz na proste pytanie.
Ile dni ma deler na opowiedz na oficjalną złożoną na piśmie i potwierdzoną że została przyjęta reklamację ? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-06-2010, 18:52
|
|
|
13zbyszek13 wszystko masz w warunkach gwarancji w ksiązce gwarancyjnej. I teraz zastanawiam się - czy nie potrafisz czytać czy po prostu usiłujesz coś udowodnić. Jeżeli to drugie - proszę napisz wprost o co tym razem oskarżasz dilerów (wszystkich) |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3600 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 05-06-2010, 19:47
|
|
|
konradx napisał/a: | dowiedziałem się, że 70% Outków jeżdżących po polskich drogach ma wgraną "legalnie" mapę przez ASO i że jest "ciche porozumienie" między ASO, żeby przeprowadzać naprawy gwarancyjne w takich przypadkach... bo przecież MMC zapłaci... |
Ciche porozumienie? Żarty sobie robisz? Byłaby to dużej klasy nielojalność wobec partnera w biznesie (tu: MMC) więc pierwszy który to zrobi to... już go nie ma, tylko o tym nie wie. Poza tym jest to zwyczajnie nieuczciwe i tyle.
konradx napisał/a: | Pan sprzedawca z salonu i Pan "kierownik ASO" |
To zapewne małe bolki, które biorą kasę od "zaprzyjaźnionego warsztatu" i mam wrażenie, że właściciel ASO nawet o tym nie wie. Jakbyś mógł mi podesłać z kim rozmawiałeś będę wdzięczny (via PW) a proszę o to, żeby kogoś nie obuli w kłopoty, bo np. gdybyś im uwierzył i zrobił mapę - gwarancji byś nie miał a regres do nich masz żaden, więc zanim oszukają innych klientów to trzeba coś z tym zrobić.
konradx napisał/a: | jak bym podjechał do ASO w Białymstoku ze zmienionym oprogramowaniem przez inne ASO pt. naprawa gwarancyjna - to co byście Panowie zrobili... rozumiem, że odesłali mnie z kwitkiem na lawecie? |
Nie. Zadaniem ASO jest pomóc i uruchomić auto. To czy będzie to zrobione na gwarancji zależy wyłącznie od Ciebie.
13zbyszek13 napisał/a: | Ile dni ma deler na opowiedz na oficjalną złożoną na piśmie i potwierdzoną że została przyjęta reklamację ? |
Na reklamację masz 14 dni na odpowiedź w innym przypadku przyjmujesz ją bez zastrzeżeń więc uznajesz i nie ma tu nic do rzeczy fakt bycia czy nie dealerem - to reguluje Kodeks Cywilny.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 06-06-2010, 08:47
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | teraz zastanawiam się - czy nie potrafisz czytać czy po prostu usiłujesz coś udowodnić. Jeżeli to drugie - proszę napisz wprost o co tym razem oskarżasz dilerów (wszystkich) |
1. Czytać kolego potrafię
2. O nic nie oskarżam
Chodzi mi o podpowiedź i tylko tyle.
Nie wiem skąd u Ciebie kolego tyle złośliwości ?
[ Dodano: 06-06-2010, 08:52 ]
Jackie napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a:
Ile dni ma deler na opowiedz na oficjalną złożoną na piśmie i potwierdzoną że została przyjęta reklamację ?
Na reklamację masz 14 dni na odpowiedź w innym przypadku przyjmujesz ją bez zastrzeżeń więc uznajesz i nie ma tu nic do rzeczy fakt bycia czy nie dealerem - to reguluje Kodeks Cywilny.
Pozdrawiam |
Dzięki za odpowiedź
podpowiedź mi jeszcze 14 dni kalendarz owych czy 14 dni roboczych. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 06-06-2010, 13:17
|
|
|
Kalendarzowych. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 07-06-2010, 19:17
|
|
|
Dostałem dziś odpowiedź że wszystko jest Ok i MMC nie widzi problemu.
Mimo że moje autko ma osiągi mniejsze niż deklaruje REALLI ART
Nm / KM
365 / 167 - dane jakie deklaruje REALLI ART dla Outlandera
344 / 162 - mój samochód z REALLI ART
310 / 140 - seryjny wg.danych MMC
-----------------------------
- 21 / - 5
Co z tym fantem zrobić ? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 07-06-2010, 22:13
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | Dostałem dziś odpowiedź że wszystko jest Ok i MMC nie widzi problemu. | jak zwykle . Jeszcze Ci odpiszą, że nie są stroną, bo samochód i realiarta kupiłeś od dealera, a nie od MMC. Skąd ja to znam.... 13zbyszek13 napisał/a: | - 21 / - 5
Co z tym fantem zrobić ? | masz wyjścia dwa - olać sprawę albo zażądać zwrotu kasy za produkt niezgodny z umową od dealera, u którego kupiłeś realiarta (jeśli jesteś konsumentem to ARt. 10 Ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu
cywilnego). Następnie albo dostaniesz kasę i oddasz realiarta, albo zaproponują obniżkę jego ceny, albo będziesz musiał dochodzić swoich praw sądownie bo Cię oleją, a MMC ich będzie wspierać duchowo zamiast naciskać na załatwienie sprawy polubownie ku obopólnemu zadowoleniu. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3600 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 07-06-2010, 22:47
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | - 21 / - 5
Co z tym fantem zrobić ? |
Powiedz mi gdzie badałeś te parametry? Czy hamownia jest certyfikowana? Czy jest czteronapędowa (wiem, że można odpiąć napęd 4X4 niemniej masa wirowana wału pozostaje i powinna być uwzględniona) ? Poza tym różnice wydają mi się być w granicach błędu nawet na dobrych hamowniach ale o tym niech wypowie się jakiś inżynier, bo mnie wiedzy nie starcza.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
|